תחנה מרכזית ממוגנת באשקלון? אז הבטיחו
תחנה מרכזית ממוגנת באשקלון? אז הבטיחו
לא רק יישובי עוטף עזה גילו שהממשלה החליטה לעזור להם מבלי לתקצב את הסיוע. 50 מיליון שקל ייעדה הממשלה לתחנה מרכזית חדשה באשקלון, שלא מועברים בגלל שהתקציב לא הועבר. ראש עיריית אשקלון תומר גלאם: "במצב חירום לא ניתן להפעיל אותה לדקה אחת כי אין בה מיגון"
לא רק יישובי עוטף עזה גילו שהממשלה מחליטה לסייע להם אבל לא מחליטה לתקצב את הסיוע. לפני חצי שנה החליטה הממשלה לסייע לעיריית אשקלון בהיקף של 230 מיליון שקל.
יותר מחמישית הכסף, 50 מיליון שקל, יועדה להקמת תחנה מרכזית חדשה במקום התחנה הקיימת שמהווה מפגע בטיחותי וביטחוני. אלא שמתברר שההקצבה הותנתה בהעברת תקציב חדש. כל זמן שהמדינה פועלת ללא תקציב, הכסף לא מגיע.
ב־22.12.2020 קיבלה הממשלה את ההחלטה לסייע לאשקלון, בדומה להחלטה שהתקבלה חודש קודם לכן על סיוע ליישובי עוטף עזה בהיקף של יותר ממיליארד שקל . אתמול חשף "כלכליסט" כי רוב הסיוע לעוטף עזה טרם הועבר בגלל שאין תקציב מאושר ובשל בעיות תקציביות אחרות.
התוכנית לאשקלון כוללת, בין השאר, שיפור תשתיות דיור ותחבורה, תגבור פעולות חינוך, הפעלת מרכז חוסן ועוד. בהודעת הממשלה ההחלטה הוצגה כמהלך אישי של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שגם התגאה: "הבטחנו שנסייע לעיר אשקלון ואנו עושים זאת. זו בשורה ענקית לתושבי אשקלון, שמצאים בקו החזית וצריכים לקבל את כל הסיוע שמגיע להם״.
בניגוד לעוטף עזה שבו יש שורה ארוכה של סעיפים שלא יושמו באשקלון זועמים על החלטה אחת שלא קודמה, הקמת תחנה מרכזית חדשה. ראש עיריית אשקלון תומר גלאם אומר ש"לא יכול להיות שעיר של 160 אלף תושבים תתנהל עם תחנה שמתאימה ל־5,000". בעיריית אשקלון מציינים שהבטיחות בתחנה לקויה מאוד. "יש תקרת בטון שנופלות ממנה חתיכות", מספר גלאם. לדבריו, "במצב חירום לא ניתן להפעיל אותה לדקה אחת כי אין בה מיגון". בפועל כמובן ההפעלה נמשכת כי אין לתחנה תחליף. "זה לא יכול להימשך, משרדי הממשלה צריכים להעביר את התקציביים לבנות תחנה חדשה וגם להקים תחנה זמנית ולסגור את הנוכחית".
הכסף לא מגיע בגלל הניסוח של החלטת הממשלה שמתנה את העברת הכסף בכך שיאושר תקציב מדינה. אבל אישור תקציב המדינה כידוע רחוק מאוד. באוצר סבורים שהדרך היחידה לממן מיידית את התחנה היא על חשבון משרד התחבורה ושם מצפים לתוספת למטרה זו. ח"כ שלמה קרעי מהליכוד הגיש אתמול שאילתא לשר האוצר שבה ביקש לדעת מדוע החלטת הממשלה אינה מיושמת.
ממשרד התחבורה נמסר ש"המשרד מקדם מזה כמה שנים את הקמת התחנה המרכזית החדשה באשקלון ומשקיע משאבים רבים להקמתה. לצורך זה, יש צורך באישור תקציבי של האוצר. משרד התחבורה פועל מול האוצר ואף הנחה את עיריית אשקלון לפעול מול האוצר לתקצוב הפרויקט במיידי. בנוסף הנחה המשרד לתקן לאלתר את הליקויים בתחנה ולהגיש למשרד אישורים כי אין סיכון בהמשך הפעלתה". במשרד האוצר לא היו מעוניינים להגיב.