$
בארץ

"הרבה כסף הלך לאיבוד ואיש לא נתן את הדין על כך במערכת הבנקאית"

אמר עו"ד דרור שטרום, לשעבר הממונה על הגבלים, ביום עיון סגור שנערך בחודש שעבר לחברי ועדת פישמן. פרופ' אבי בן בסט: "בלי נתונים אני מסופק אם הוועדה תצליח לעמוד על סוגיות האשראי"

צבי זרחיה 08:0606.06.18

"יש חשיבות רבה שוועדת פישמן תקבל נתונים. בלי זה אני מסופק אם הוועדה תצליח לעמוד על סוגיות האשראי". כך אמר פרופ' אבי בן בסט, לשעבר מנכ"ל האוצר, ביום עיון סגור שנערך בחודש שעבר לחברי ועדת פישמן.

 

מומחים בבנקאות, רגולציה וחקירות נאמו בפני הח"כים. פרופ' ניתאי ברגמן, המשמש כיועץ לוועדה, אמר ביום העיון כי "לבעל שליטה בפירמידה יש אינטרס ענק למנוע רפורמות. אם לרוב אין קריסה של פירמידה, אזי המחיר הוא במניעת רפורמות, בהקצאה לא יעילה של אשראי ובריכוזיות שמונעת תחרות".

פרופ' אבי בן בסט פרופ' אבי בן בסט צילום: עומר מסינגר

 

עו"ד דרור שטרום, לשעבר הממונה על הגבלים, אמר כי "הרבה כסף הלך לאיבוד, ואין אדם אחד במערכת הבנקאית שנתן על כך את הדין. הגיע הזמן בשנת 2018 להפיל את חומת האטימות והכיסוי שנותן בנק ישראל לבנקים. גם במערכת הפנימית של הבנקים אין ענישה וזה לא יכול להימשך".

 

פרופ' ענת אדמתי אמרה ש"לבנק מרכזי יש אינסטינקט של הורה, הוא בא להציל אבל אין לו אינטרס להילחם במה שקרה. אין שום חשבון נפש". עו"ד דידי לחמן מסר, לשעבר המשנה ליועמ"ש, אמרה ש"יש חשש שהבנקים ידאגו תמיד לכסות על ההפסדים בדרכים שונות, למשל בהעלאת העמלות".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x