$
בארץ

עובדי סודהסטרים מבקשים צו מניעה נגד ההסתדרות: "חבורת בריונים, הם לא מייצגים אותנו"

לטענת העובדים למעלה מ-700 טפסי ביטול הוגשו לארגון העובדים, אך זה מסרב לכבד את רצונם: "היחסים הפכו מיחסי הסכמה ורצון ליחסי שליטה וכפייה"; ההסתדרות בתגובה: "טענות ממוחזרות, מתנערים מהן בכל תוקף"

זוהר שחר לוי 16:5503.07.17
עובדי סודהסטרים פנו היום (ב') לבית הדין לענייני עבודה בבאר שבע בדרישה להוציא צו נגד ההסתדרות שימנע ממנה מלפעול כארגון יציג של עובדי החברה. בקשת צו המניעה מצטרפת לסכסוך מתמשך בין החברה וההסתדרות במהלכו הוגשו בחודשים האחרונים תביעות הדדיות בין הצדדים. ההסתדרות: "טענות ממוחזרות, מתנערים מהן בכל תוקף".

 

בפניה לבית המשפט, מבקשים העובדים למנוע מההסתדרות מלפעול כארגון יציג של חברת סודהסטרים ולמנוע ממנה להמשיך ולייצוג "בייצוג בלתי הולם" לטענתם, את העובדים. העובדים, המיוצגים על ידי עו"ד בטי מצר לוי, טוענים כי ההסתדרות איבדה את מעמדה כארגון העובדים היציג של עובדי חברת סודהסטרים לאחר שהוגשו לה טפסי ביטול של למעלה מ-700 עובדים וכי ההסתדרות "אינה מוסמכת להמשיך ולייצג את העובדים או להציג את עצמה כארגון העובדים היציג".

 

עוד נדרש כי יוצא צו המורה להסתדרות "לבטל ולאלתר את יחסי הכפייה אותם היא מבקשת להשית על העובדים" וכן "להפסיק ולאיים עליהם". לדברי העובדים, יש להוציא צו שיורה להסתדרות "לחדול מכל פעולה שיש בה כדי התעמרות בעובדים אשר מביעים עמדה נגד ההסתדרות או פעולה שיש בה משום בריונות כלפי העובדים".

 

מפעל סודהסטרים. טענות קשות כלפי ההסתדרות מפעל סודהסטרים. טענות קשות כלפי ההסתדרות

 

 

בפניה לבית המשפט מפרטים העובדים כי ההתנהלות מול ההסתדרות הפכה למקרה קיצוני שבו התעוררה התנגדות עזה למעמדה של ההסתדרות כארגון עובדים יציג.

 

ההתנגדות, כך נטען, הינה תולדה של רצון העובדים לבטל את חברותם בשל התנהלות ההסתדרות כלפיהם. לשיטתם, ההסתדרות לא אפשרה לעובדים לבחור ועד מטעמם ואף מינתה יו"ר ועד "שלא ראוי לייצג עובדים". "ההסתדרות", כך נטען, "הופכת את היחסים שבין העובד ובין ארגון העובדים מיחסי הסכמה ורצון – ליחסי שליטה וכפייה".

 

הרקע לסכסוך בין העובדים לבין ההסתדרות שאיגדה את העובדים לארגון יציג הוא סכסוך עבודה שהוכרז בינה לבין חברת סודהסטרים בנובמבר האחרון. לדברי העובדים הם שמעו על הסכסוך משמועות שעברו מפה לאוזן בין עובדי המפעל והבינו כי בכוונת ההסתדרות לערוך שביתה שאינם מעוניינים בה. "אף אחד", כך לדבריהם, "לא שאל את העובדים אם רצונם לשבות, ואף אחד לא נתן להם הסברים על כך". לבסוף בוטלה השביתה אך במקום זאת גילו העובדים כי בכוונת החברה לקיים משא ומתן קיבוצי מול ההסתדרות בעניינם. בהמשך, במהלך חודש מרץ, הכריזה ההסתדרות על סכסוך עבודה נוסף. גם סכסוך עבודה זה, לשיטת העובדים, הוכרז בניגוד לקבוע בתקנון ומבלי לקיים אסיפת עובדים בעניין.

 

העובדים מציינים כי נציגי ההסתדרות "ניסו להלך אימים" על העובדים שביקשו לממש את זכותם החוקית לעבוד בזמן השביתה ולבסוף "קצה נפשם" בהתנהלות והם החליטו שלא לשתף פעולה עם השביתה. לבסוף למעלה מ-1,000 עובדים בחרו שלא לשבות אולם לפי המסמכים שהוגשו לבית המשפט, בהסתדרות בחרו לפעול כנגדם ובין השאר מנעו את כניסת משאית הקייטרינג שהובילה ארוחות לעובדים וקראו לעברם קריאות גנאי.

 

 

 

"התחושה", כותבים העובדים לבית המשפט, "כי העובדים נאלצים להתמודד מול חבורת בריונים אשר במקשת להשתלט על מקור פרנסתם ולנהל את מציאות חייהם כפי שהיא בוחרת, וזאת ללא כל התאמה למציאות השוררת במרקם יחסי העובדה הקיימים במפעל".

 

בחודש שעבר הגישה חברת סודהסטרים תביעה אישית נגד יו"ר ההסתדרות במרחב הנגב, מאיר בביוף, בגובה 7.6 מיליון שקל בטענה כי הסית לאלימות והסב נזקים לחברה באופן אישי ומוכוון. מנגד פנתה ההסתדרות לבית הדין לעבודה בתביעה בגובה 15 מיליון שקל נגד החברה בטענה לפגיעה שיטתית של ההנהלה בהתארגנות העובדים במפעל.

 

מההסתדרות נמסר בתגובה: "הבקשה לצו מניעה טרם הונחה על שולחננו ולכן לא נוכל להגיב לטענות שכביכול מופיעות בה. הטענות העולות מהשאילתא הינן טענות ממוחזרות ואנו מתנערים מהן בכל תוקף. ההסתדרות היא ארגון העובדים היציג של עובדי סודהסטרים, ומטרתה הבלעדית היא לפעול אך ורק לטובת ציבור העובדים והבטחת זכויותיו. ההסתדרות מצרה על כך שבמקום לפעול בדרכים משפטיות מקובלות, הנהלת סודהסטרים בוחרת לנהל את מאבקיה באמצעות כלי התקשורת".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x