$
מוסף 10.10.2013

האג'נדה המוחית: עמק הנוֹירוֹן

יו"ר עמותת "טכנולוגיות מוח לישראל", ד"ר רפי גדרון: "הבנת המוח תאפשר לנו בעתיד לתקשר אחרת עם מחשבים, לחסוך באנרגיה, לקדם את הרפואה וגם להבין מה מניע אותנו. הכל נמצא בקופסה הזאת"

הפרס שיוענק בשבוע הבא נועד גם למשוך תשומת לב ל"טכנולוגיות מוח לישראל" (Israel Brain Technologies), עמותה בת כשנתיים שמנסה למשוך לישראל חברות שעוסקת בטכנולוגיות מוח, במטרה להקים בישראל ענף מקומי של סטארט־אפי נוירולוגיה.

 

"הבנת המוח תאפשר לנו בעתיד לתקשר אחרת עם מחשבים, לחסוך באנרגיה, לקדם את הרפואה וגם להבין מה מניע אותנו. הכל נמצא בקופסה הזאת", אומר יו"ר העמותה ד"ר רפי גדרון, בעבר ממייסדי הסטארט־אפ כרומטיס שבשנת 2000 נמכר ב־4.8 מיליארד דולר, באקזיט הגדול בתולדות ישראל. בוועד המנהל את העמותה חברים בין היתר חוקר המוח ממכון ויצמן פרופ' ידין דודאי וראש תחום מדעי החיים במשרד המדען הראשי ד"ר אורה דר.

 

ד"ר רפי גדרון ד"ר רפי גדרון צילום: רמי זרנגר

 

העמותה של גדרון זכתה עד היום למעט חשיפה, אבל הענף מושך עוד ועוד עניין: ב־2011 האיחוד האירופי פרס חסות על "Human Brain Project", יוזמה ליצירת מודל ממוחשב של מוח אנושי. עלות הפרויקט הוערכה ב־1.1 מיליארד יורו. לפני חצי שנה הכריז נשיא ארה"ב ברק אובמה על יוזמת "BRAIN Initiative", שנועדה למפות את תפקידי כל 100 מיליארד הנוירונים במוח. אובמה הודיע כי תקציב הפרויקט ב־2014 יהיה 100 מיליון דולר.

 

"תחרויות מקדמות פריצות דרך", אומר גדרון. "מיפוי זול של הדנ"א וטיסות אזרחיות לחלל קודמו בעזרת תחרויות. אני מקווה שזה יקרה גם עם חקר המוח. החלום שלי הוא לעזור להקים תעשייה של סטארט־אפי מוח בארץ. גם אם שבריר מהחלום יתגשם, יקרה פה דבר משמעותי".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x