מיטאל: "נבנה מכרה ידידותי"
התאגיד בוחן אתר בצפון קנדה. סגן הנשיא גרג מיסאל: "אין לנו ספק שהמכרה יהיה כלכלי. שוק הסחורות מזנק בימים אלה"
לקשמי מיטאל, מתברר, כבר הרחיק לנונאבוט שבצפון קנדה ובחן את אתר המכרה מארי ריבר. "מיטאל עוקב מקרוב אחרי העסקאות, הוא ביקר באתר ומכיר את האזור", מספר ל"מוסף כלכליסט" גרג מיסאל, סגן נשיא לענייני תאגיד בארסלור־מיטאל. "אנחנו רואים באתר הזדמנות - פרויקט עם נפח גבוה של ברזל,
איפה עומד הפרויקט כעת?
"החברה עוסקת בבדיקת ההיבטים הסביבתיים לקראת בניית המכרה. אנחנו מעריכים שנקבל את האישור לבנייה ב־2013, ואז נבנה אותו במשך ארבע שנים, מה שיאפשר לנו ליצור של 8 מיליון טונות בשנה, ב־2016 או 2017".
אין סיכוי שהמכרה ייהפך ללא כלכלי?
"אין לנו ספקות, הוא יהיה כלכלי. שוק הסחורות מזנק בימים אלה. האתגר הוא לבנות את כל התשתיות - אנחנו צריכים לפתח אותן בעצמנו - במועדים שקבענו".
מה לגבי שילוב המקומיים בעבודה?
"יש פרויקטים מוצלחים בצפון קנדה שאנחנו לומדים מהם, ומהשנה הבאה נתחיל באימון עובדים, שיהיו שותפים בבניית המכרה ובתפעולו. ניצור עבודות שיאפשרו להם להתפרנס שנים ולבנות קריירה. עם זאת, אין מספיק אינואיטים, ובבנייה נסתמך גם על עובדים מהדרום".
איך תוכלו להבטיח שהמכרה לא יפגע בסביבה? אפשר בכלל לבנות מכרה ידידותי?
"אנחנו רוצים לעבוד עם הקהילה כדי להסביר להם איך נפעל לשמירת הסביבה, ואנחנו כבר עושים את זה. תעשיית המכרות התקדמה מאוד בעשרות השנים האחרונות, ויש כבר מכרות טובים לסביבה בצפון־מערב קנדה. בין השאר מתחשבים במועדי הנדידה של בעלי החיים, ומתאימים לכך את העבודה ואת תנועת הרכבות. חוקרים את השפעת האבק שמעלים כלי הרכב על מאגרי מים טבעיים שנקווים באביב. יש דרכים לבנות מכרה ידידותי לסביבה".