בלעדי ל"כלכליסט": עובדים לשעבר בחברת האוטובוסים דן תובעים מיליוני שקלים מהחברה
טוענים כי החברה לחצה על עובדים במצוקה כלכלית לממש אופציות, והסתירה את העובדה ששווי המניות היה גבוה פי יותר מעשרה ממה שנתנה עבורן. דן: זו תביעת סרק
18 עובדים לשעבר בחברת דן תובעים מהחברה מיליוני שקלים, בטענה שהוליכו אותם שולל כשיצאו לגמלאות ופדו את מניות דן שהיו ברשותם, בשנים 2007–2005. העובדים טוענים כי המניות היו שוות 800 אלף שקל בממוצע לכל עובד, אך כל אחד מהם קיבל תמורתן רק 70 אלף שקל בממוצע. לאחרונה הועברה
לפי הנטען בתביעה, כמעט כל התובעים הם עובדים לשעבר, העומדים בהגדרה "נקלעו למצוקה אישית" לפי תקנון דן. הגדרה זו מאפשרת להם לממש את האופציה למכירת מניותיהם לפני גיל הפרישה. התובעים טוענים כי נוצלו דווקא מכיוון שמצבם לא היה טוב: "חברת דן ונושאי משרה בה פעלו לאתר את העובדים הללו", נכתב בתביעה. "החברה הפעילה לחץ על רובם המכריע לצאת לפרישה מוקדמת, פן יבולע להם, וחייבה אותם לבקש לממש את האופציה למכירת מניותיהם במחיר הנמוך לאין שיעור משוויין האמיתי".
לתביעה צורפה הערכת שווי של פרופ' אמיר ברנע, ובה נקבע כי שווי כל חבילת מניות היתה אז בסדר גודל של 800 אלף שקל - יותר מפי עשרה ממחיר מימוש האופציה.
לפי התביעה, במסגרת הארגון מחדש של חברת דן ב־2001, הסכימו העובדים להפחתת שכר ולהקטנת ההפרשות הסוציאליות שמהן נהנו, ואף שעבדו את פיצויי הפיטורים ומענקי הפרישה שלהם כדי לאפשר לדן לקבל הלוואה. היתרה שלא שועבדה - בסכום של כ־67 אלף שקל - הושקעה במניות דן, וכל עובד קיבל בתמורה כ־1,000 מניות. לעובדים ניתנה האופציה לממש את המניות בגיל פרישה, או "באירועי מצוקה קשה".
על התביעה חתומים עורכי הדין חגי שלו, אורלי ויניק־כספי, גיא ממן ושגית אביבי־גליקסמן. עו"ד אבישי חלפון ממשרד זליגמן מסר בשם דן: "מדובר בתביעת סרק חסרת כל בסיס. בכוונת דן להפריך את הטענות כלפיה".