$
דעות

פרשנות: האוצר יכול למשוך, גפני יכול לטרפד

ועדת הכספים צפויה לדון סוף כל סוף בפרק י"ד בהצעת חוק בנק ישראל החדש, המוקדש למבנה הפיקוח על שכרם של עובדי הבנק

אמנון אטד 06:5909.03.10

לא בכל יום מתגלגלת לידיו של נבחר ציבור הזדמנות לקבוע כמעט לבדו כיצד ייראו פני הדברים בעתיד. היום (ג') ועדת הכספים צפויה לדון סוף כל סוף בפרק י"ד בהצעת חוק בנק ישראל החדש, המוקדש למבנה הפיקוח על שכרם של עובדי הבנק.

 

לא יותר מארבעה עמודים וחצי מוקדשים לנושא

השכר, ומרביתם מתארים את מנגנון הפשרה המסובך. אבל מאחורי סיפור הפיקוח, נוסף על הפרטים הנחשפים היום ב"כלכליסט", מסתתרת פרשה מורכבת: במשך חודשים רבים הסבירו לנו בבנק ישראל כי בשם עצמאותו הקדושה של הבנק המרכזי חייבים לאפשר לו לפקח בעצמו על שכר 730 עובדיו. באותה נשימה ידעו אנשי הבנק לומר כי היענות לדרישתם לא תשפיע על גופים אחרים בשירות הציבורי, בשל מעמדו הייחודי של בנק ישראל.

 

עכשיו, כאשר מתברר שהחופש שיעניק החוק החדש לבנק ישראל בנושא השכר צפוי להתגלגל באופן כמעט אוטומטי גם למוסדות ולגופים אחרים, כל מה שנשאר הוא להיזכר במילים החמורות שהשמיע בנושא מבקר המדינה. במכתב ששלח לפני חצי שנה לשר המשפטים הזהיר לינדנשטראוס כי הפשרה שגיבש נתניהו עלולה לגרום "להחלשת מנגנוני הפיקוח על השכר ולאפשרות הסבירה ולהפוך לתקדים עבור גופים אחרים. החלשת הסדרי הפיקוח על תנאי השכר עלולה לגרום לחריגות שכר שיעלו למשק כסף רב".

 

מה שצפה מבקר המדינה לפני חצי שנה עלול להפוך בקרוב למציאות, אם ועדת הכספים תאשר היום ככתבו וכלשונו את פרק י"ד. היחידים שמסוגלים למנוע זאת הם משרד האוצר, שיכול עדיין למשוך את החוק, ולצדו יו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני, שיכול לטרפד את אישורו.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x