$

הפסיכולוגיה מאחורי סבבי סקנדרי

דרור גלס היה קרוב להקמת קרן סקנדרי, ואז נפלו התאומים. הוא לא ויתר על הרעיון, חיכה לתזמון הנכון ובסוף זה השתלם. עכשיו הוא מסביר מה החשיבות של עסקאות כאלה ואיך פועלת הקרן בימים אלה

גלי בלוך לירן 11:4927.07.23

 

 

 

השבוע בפודקאסט The Human Founder:

 

אחד מהדברים המשמעותיים ביותר שמלווים אותנו לכל אורך המסע היזמי זה היחס שלנו לכסף - כבר מהגיוסים הראשונים ועד לאקזיט המיוחל. הכסף הוא הזירה שבה מתרחשים המון דברים אמוציונליים שמניעים את כל האקוסיסטם וגם אותנו כאנשים. הזמנתי את דרור גלס לשיחה שבה נעשה זום אין על הנושא של כסף ועולם הסקנדרי (מכירת מניות משנית על ידי בעלי מניות קיימים) מכמה זוויות מרתקות.

 

עוד ב-2001, דרור היה קרוב מאוד להקמת קרן סקנדרי, כשפתאום הגיע 9/11 וטרף את הקלפים. כבר אז הוא הבין את הפוטנציאל שנמצא בקרן סקנדרי, אבל המצב גרם לו גם להפנים שזה עוד לא הזמן לעשות את הצעד הזה, והוא המתין 7 שנים נוספות עד שהגיע הטיימינג הנכון להקים את Israel Secondary Fund (או בקיצור ISF) - "ידעתי דבר אחד: שאני לא חוזר להיות שכיר. היה לי ברור לחלוטין מגיל מאוד צעיר שאני הולך להיות יזם", הוא מספר.

 

"בניית חברה בישראל לוקחת בין 8 ל-13 שנים, לכן יש הרבה מאוד בעלי עניין שמדי פעם צריכים נזילות", הוא מסביר. "זה יכול להיות המשקיעים שהשקיעו בהתחלה אבל לא ציפו שהמסע יימשך 13 שנים, אלו יכולים להיות המייסדים שלקחו סיכון משמעותי ורוצים לראות פירות לעמל שלהם לאורך הדרך, ויש את המנהלים והעובדים שגם רוצים לראות פרי לעמלם - זה בדיוק מה שאנחנו רוצים לתת להם".

 

גלי בלוך לירן היא מייסדת ומנכ"לית The Human Founder; מאמנת בכירים ויועצת לסטארטאפים וקרנות הון סיכון; מרצה ליזמות באוניברסיטת רייכמן; יוצרת ומנחת הפודקאסט The Human Founder; סופרת.

גלי בלוך לירן גלי בלוך לירן צילום: עומר הכהן

 

 

 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

 

x