"לא נולדתי יזם, נולדתי בנאי, ואני חושב שהחיים קצת גלגלו אותי להיות מה שאני היום"
ארז דרור, אחד ממייסדי Genda, משתף בתובנות בתוך סטארטאפ ראשון, מספר על רילוקיישן באמצע החיים ואיך לשמור על איזון כדי למנוע שחיקה
השבוע בפודקאסט The Human Founder:
ארז דרור התחיל את המסע היזמי שלו בלי שום תכנון להיות יזם. הוא עבד בתעשיית הבנייה בתור פועל בניין שאהב מאוד את העבודה שלו, והתקדם בסולם עד שהגיע להיות מנהל תכנון בתדהר.
כשהיה חלק מתכנית מנטורינג בשלד"ג לצד תואר שני מחקרי שעשה בטכניון הוא הבין ש"העולמות שאני לומד באקדמיה מאוד מתחברים לשריטות שנשרטתי באתר בנייה - להיות מנהל עבודה זאת אחת המשרות הכי קשות שיש; גם מבחינה פיזית אתה כל היום הולך בשמש, וגם מנטלית הניהול של קבלנים ואנשים, זה קשה כשאף אחד לא מקשיב לך. כשאמרתי את זה בתכנית, המנטור אמר לי שזה נשמע ממש כמו סטארט-אפ". אחרי חצי שנה של חשיבה ועיכול, ארז החליט ללכת על זה ולהקים את Genda, סטארט-אפ ששואף לייעל את תהליך הבנייה.
שנתיים וחצי לאחר הקמת ג'נדה, ארז החליט לעשות רילוקיישן לטקסס כדי לפתוח שוק בשביל החברה, כשהוא כבר אבא לשלושה ילדים צעירים ועם בת זוג עם קריירה משמעותית משלה. "המחיר הכי מרכזי זה המרחק מהמשפחה", הוא מספר. "לא חלמנו על רילוקיישן, היינו מאוד מאושרים בישראל, אבל הבנתי שזה המחיר שאני צריך לשלם וכולם בסביבה שלי הבינו גם".
הרבה מהאומץ והכח לעשות את הצעד הזה של הקמת סטארט-אפ הגיעו מאירוע ששינה את כל ההסתכלות שלו על העולם - אחותו הבכורה הדס נרצחה בפיגוע לפני 27 שנים, כשארז היה רק בן 8: "אני רואה את זה כחלק ממי שאני. מן הסתם זה שרט אותי לטובה ושרט אותי לרעה, ואם אני מסתכל על זה מהצדדים החיוביים זה שהמשפחה שלי עבדה קשה כדי לא לשקוע לתוך האובדן והמשיכה בחיים. אני חושב שבגלל זה אני עובד טוב כשאני עם הגב לקיר, כי החיים שלי מתנהלים בפרופורציה אחרת של מישהו שעבר משהו טראגי".
גלי בלוך לירן היא מייסדת ומנכ"לית The Human Founder; מאמנת בכירים ויועצת לסטארטאפים וקרנות הון סיכון; מרצה ליזמות באוניברסיטת רייכמן; יוצרת ומנחת הפודקאסט The Human Founder; סופרת.