המצוד אחרי נכסי שטיינמץ: רשות המסים ביקשה משוויץ מידע ממוקד על המיליארדר
מדובר בפנייה שנייה אל הרשויות בשוויץ בעניין נכסים הקשורים לאיש העסקים, לאחר שהרשות הישראלית ביקשה בעבר לקבל מידע על קרן הנאמנות בלאדה הרשומה בליכטנשטיין ומחזיקה בתאגיד הכרייה BSGR. שטיינמץ, כפי שנחשף ב"כלכליסט", משך מקרן בלאדה 186 מיליון דולר בין השנים 2010-2012 לצורכי מחיה, דיור והלוואות
הניסיון למסות את נכסיו חובקי העולם של המיליארדר בני שטיינמץ נמשך. רשות המסים השוויצרית (AFT) קיבלה לאחרונה פנייה ממוקדת מרשות המסים הישראלית לקבלת מידע על חשבונותיו ונכסיו של המיליארדר בשוויץ – כך נודע ל"כלכליסט".
- הקשר הישראלי־שוויצרי: “העד D הופיע עם קלסרים בז’נבה”
- הקופה הסודית של שטיינמץ בליכטנשטיין נחשפת
- השותפים של שטיינמץ על הכוונת בארץ
מדובר, כפי שנחשף ב"כלכליסט", בפנייה נוספת בקשר לנכסים הקשורים לשטיינמץ, לאחר שהרשות ביקשה מהשוויצרים, במסגרת אמנת חילופי המידע בין המדינות, לקבל מידע על עשרות חברות ונכסים של עשירי ישראל, ובהם בין היתר גם קרן הנאמנות הפרטית באלדה (Balda Foundation) הרשומה בנסיכות ליכטנשטיין, בעלת השליטה בקבוצת הכרייה BSGR של שטיינמץ.
שטיינמץ טוען במשך שנים שהוא רק יועץ ושכיר בקרן באלדה, מה שמשליך על חבות המס שלו בישראל. אלא שכפי שנחשף, בין היתר בגזר הדין שבו הורשע שטיינמץ בשוויץ במתן שוחד, הוא משך מאות מיליוני דולרים מהקרנות.
חקירת הרשויות בשוויץ העלתה שאיש העסקים הישראלי מארסוף משך בין השנים 2012-2010 סכום של כ־186 מיליון דולר לצורכי מחיה, דיור, והלוואות מקרן באלדה הרשומה בנסיכות במרכז אירופה, ונוצרה עבורו בין היתר משיקולי תשלומי מס בישראל.
שטיינמץ טוען מזה שנים, במסגרת מחלוקת אזרחית, שקבוצת החברות שנשלטת על ידי קרן בלאדה, שהנאמן שלה הוא עורך דינו מארק בונאן והמוכרת שבהן היא חברת משאבי הטבע BSGR, כלל אינן בבעלותו. לטענתו הוא רק "יועץ", "שגריר" ו"שכיר" בחברות אלה. עם זאת רשות המסים בישראל טוענת שהוא הבעלים בפועל של כל הנכסים שמחזיקה בלאדה, מה שרלוונטי מאוד לשיעור המס שעליו לשלם בישראל.
מרשות המסים נמסר: "ישראל ושוויץ חתמו על הסכם להחלפת מידע הנדרש לחבות המס של משלמי המסים בישראל. לא נוכל לתת מענה לבקשות ספציפיות".
מטעמו של שטיינמץ טרם נמסרה תגובה.