בשל צמצום פעילות נתב"ג - רק 9,000 ישראלים יצאו לחו"ל בפברואר
על פי הלמ"ס, מתחילת השנה נרשמו 46 אלף יציאות לחו"ל של ישראלים לעומת 995 אלף בתקופה המקבילה אשתקד. עוד עולה כי בחודש שעבר, אחוז היציאות של אזרחים שמתגוררים בחו"ל ובאו לארץ לביקור היה גבוה במיוחד והגיע לכמעט 20%, לעומת 3% בלבד בחודשי פברואר בשנים האחרונות
- נתב"ג לא באמת נסגר - וגם לא באמת נפתח. עד כמה שרת התחבורה דוברת אמת?
- בשם הקורונה: הממשלה ממריאה לשיאים של איוולת
- הממשלה אישרה להאריך את סגירת נתב"ג עד 6 במרץ
כמו כן, בחודש פברואר השנה אחוז היציאות של אזרחי ישראל שמתגוררים בחו"ל ובאו לארץ לביקורי מולדת היה גבוה במיוחד והגיע לכמעט 20% (2,000 יציאות מתוך סך היציאות). בחודש פברואר בשנים האחרונות אחוז זה עמד כ-3%. האחוז הגבוה נובע כנראה ממיעוט יציאות של ישראלים בעקבות הסגר.
בתוך כך, מספר כניסות זרים לישראל ממשיך להיות נמוך ועמד בחודש פברואר על 2.6 אלף מבקרים בלבד לעומת 365.5 אלף בתקופה המקבילה אשתקד. מאז אמצע חודש מרץ 2020 נאסרה כמעט לחלוטין כניסת זרים לישראל, ובחודש זה נרשמו 87 אלף כניסות מבקרים בלבד. עם הזמן, על אף מדיניות הגבולות הסגורים, אושרו כניסות זרים לישראל בתנאים מסוימים, באישור חריג של רשות האוכלוסין וההגירה. בחודשים אפריל-דצמבר 2020 נרשמו 102 אלף כניסות מבקרים. בעקבות הקשחת ההגבלות על כניסת זרים לישראל נרשמו בינואר 2021 רק כ-7.8 אלף כניסות מבקרים לישראל. בחודשים ינואר-פברואר 2021 נרשמו בסך הכל 10.4 אלף כניסות מבקרים לישראל (698.5 אלף כניסות בתקופה המקבילה ב-2020).
יש לציין כי במהלך חודשים אלו התגלו בישראל מיקרים של וריאנטים נוספים של הקורונה: מדרום אפריקה ומניו יורק, שכאמור יכלו להיכנס לישראל דרך מקרה מיובא שהגיע מחו"ל. בתקופה זו פעלה ועדת חריגים שבחנה בקשות שונות של ישראלים הנמצאים בחו"ל להיכנס לישראל, אולם על רקע הביקורת הציבורית שנשמעה בשבוע שעבר אודות פעילותה של ועדת החריגים, חובת הבידוד במלוניות לשבים מחו"ל והירידה המתמשכת במקרי הקורונה החדשים בישראל, אשרה אמש הממשלה את פתיחתו המחודשת של נתב"ג.