פרשנות
כשנתניהו אומר "החשבון עלי" למה הוא מתכוון?
רה"מ הודיע אתמול כי שנת הלימודים תוארך בחודש והוא ידאג לתשלום למורים. האיש שלא מימן מכיסו את השמפניות והסיגרים לוקח על עצמו הוצאה של 2.5 מיליארד שקל? אל דאגה, הוא התכוון אלינו משלמי המסים
היינו צריכים להמתין עד סוף חג פורים כדי שראש הממשלה בנימין נתניהו יסיר את המסיכה ונוכל לקבל הצצה נדירה למה באמת חושב על ענייני היום. אתמול, כאשר ביקש לנצל, שוב, את הבמה כדי לקדם כלכלת בחירות ובישר כי הוא מאריך את שנת הלימודים בעוד חודש – שוב בלי להתייעץ אם אף אחד - נשאל איך הוא מתכוון לממן את כל הטוב הזה.
כאן צריך להזכיר: אין תקציב מדינה מאושר – כי ככה נתניהו קבע כדי למנוע רוטציה עם גנץ - ואנחנו נמצאים בעיצומה של תקופת בחירות כך שלפי החוק השימוש בכספי ציבור הוא מוגבל ואסור לכפות הוצאה על הממשלה הבאה.
התשובה שהוא העניק היתה "עלי". האדם שלא מימן מכיסו את השמפניות והסיגרים – למרות שהוא איש עשיר - והחליף עורכי דין כי לא שילם להם, לוקח על עצמו הוצאה של 2.5 מיליארד שקל? אז אפשר להירגע, בעיקר בבלפור: נתניהו לא באמת מתכוון לשלם למורים מכיסו. כאשר הוא אומר "עלי", ייתכן שהוא מתכוון שהוא ישתמש בכספי הציבור – כספי המסים שלנו. וכאן הטוויסט המעניין: נתניהו מתייחס לקופה הציבורית כאילו היא שלו אישית.
כך הוא נוהג זה תקופה ארוכה, אך ביתר שאת בחודשים האחרונים כאשר הוא מפזר כסף מבלי לחשוב על ההשלכות, מבלי להתייעץ, מבלי לקיים דיונים מקצועיים. הוא מתקשה להפריד בין האישי ("עלי") לציבורי ("עלינו").
אצל נתניהו זה כבר הפך לדפוס: לפני כמה ימים החליט על דעת עצמו גם לפזר חיסונים לכמה מדינות שהוא חפץ בעיקרן (ויכולות להניב לו פירות פוליטיים) בלי אישור, עד שהיועמ"ש הורה לעצור את המשלוחים. נתניהו לא עצר, כי החיסונים, כידוע לכולנו, הם גם רכוש אישי שלו. הרי הוא הביא אותם ולכן הוא יכול לנהל אותם כראות עיניו. כך גם הוא ישלם למורים.