אושרה לקריאה שנייה ושלישית הצעת החוק להסדרי חוב בזמן הקורונה
עפ"י ההסדר יוכלו חייבים לקבל עד ארבעה חודשים של "עיכוב הליכים", אבל בשונה מהליך חדלות פירעון, לא ימונה להם נאמן לחייבים והם ימשיכו לנהל את ענייניהם הכספיים השוטפים בעצמם, בכפוף למגבלות ההסדר
לידיעת בעלי עסקים שנקלעו לחובות: ועדת החוקה של הכנסת אישרה לקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי (נגיף הקורונה החדש) בעניין עיכוב הליכים לשם גיבוש ואישור הסדר חוב.
- אפקט הקורונה: עלייה של 6% במספר התיקים שנפתחו בהוצאה לפועל ב-2020 לעומת 2019
- פשיטות הרגל של חברות לא זינקו, הרע עוד לפנינו
עפ"י ההסדר יוכלו חייבים לקבל עד ארבעה חודשים של "עיכוב הליכים", אבל בשונה מהליך חדלות פירעון, לא ימונה נאמן לחייבים והם ימשיכו לנהל את ענייניהם הכספיים השוטפים בעצמם, בכפוף למגבלות ההסדר.
יחיד שנקלע לחובות בשל הקורונה יוכל להמשיך לקבל אליו את משכורתו ולשלוט בחשבון הבנק שלו ובתאגידים - מנהלי החברה יישארו בתפקידם, אבל החייב ילווה ביחידים ובתאגידים על ידי "מנהל הסדר" שיסייע להם בגיבוש הסדר החוב ויפקח על עמידתם במגבלות שלו.
בשל התפשטות נגיף הקורונה, הוטלו בישראל מאז מרץ 2020 הגבלות שונות שהקשו עד מאוד על פעילותם של עסקים. הצעת החוק יוצאת מנקודת הנחה כי צפויה עלייה בהיקף החייבים – תאגידים ויחידים – שיתקשו ומתקשים כבר כעת לעמוד בהחזר החוב שלהם בשל כך, ומבקשת להציע מספר הסדרים שנועדו להתמודד עם מציאות זו.
יו"ר הוועדה ח"כ יעקב אשר אמר כי "הגענו יחד לתוצאה ראויה ומאוזנת שתוכל להביא את הבשורה לאותם אנשים כשהמטרה היא לוודא שלא יישאר להם כתם לחיים וגם לנסות להוליך אותם קדימה. אני מקווה שאצליח לרתום גם את האוצר לעניין הזה כדי להשלים את המלאכה בצורה הטובה ביותר"