סופית: נציגי התעשיות הביטחוניות הקטנות לא ישתתפו בתערוכה בדובאי
ביהמ"ש דחה את עתירתן נגד הסירוב של המדינה לאפשר לאנשיהן לצאת לתערוכה ביטחונית מרכזית. מנכ"לית עמיסל: "זו החמצה גדולה, ייקח שנים לתקן את הנזק. למה לג'ודו מותר ולנו אסור?"
סופית: דוכני התעשיות הביטחוניות בתערוכת IDEX בדובאי יישארו ריקים. שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב, תמר אברהמי, דחתה אמש את עתירתן של 25 תעשיות ביטחוניות קטנות נגד סירובה של ועדת החריגים לאשר את נסיעתן עובדיהן לתערוכה.
השופטת אברהמי נימקה את החלטה בכך שהתעשיות הקטנות לא הצליחו להוכיח שהוועדה הפלתה אותן אל מול חברות כמו תעשייה האווירית ו-NSO שכן קיבלו אישור לצאת לחו"ל גם בימים של איסור יציאת ישראלים מהארץ מחשש ליבוא מוטציות חדשות של הקורונה. גם הודעתה של חברת ארקיע שהיא ערוכה להוציא את המשלחת לאבו דאבי בהתרעה קצרה לא סייעה.
את העותרים ייגו עורכי הדין טומי מנור, טל גנדלמן וגל צ'צ'יק מנשיץ ברנדס אמיר, בסיועו של עו"ד שרון צפוני, מנהל דסק המפרץ במשרד.
בתערוכה שנפתחה אתמול עומדים דוכני רוב החברות הישראליות שוממים. חלקן שכרו עובדים מקומיים שיקבלו את פני המתעניינים ויקשרו בינם לעובדי התעשיות השוהים בארץ. חלק מהחברות, כמו קבוצת אבנון הפועלת בין השאר בתחום הרחפנים, שכבר פועלות במפרץ, משתמשות בעובדיהן הקבועים שם.
חנה מנור, מנכלית יצרנית הסוללות למל"טים עמיסל אומרת כי "זו החמצה גדולה שבפעם הראשונה שאנחנו יכולים להציג במפרץ באופן רשמי עומגת בדוכן שלנו עובדת מקומית ששכרנו ומקבלת את פני הבאים במקום אנשי המקצוע שלנו".
מריאן כהן, יו"ר איגוד ההיי-טק הישראלי בהתאחדות התעשיינים ונשיא חברת מר, אומר כי "חלם, כבר אמרנו? לאחר חתימת הסכמי אברהם והאפשרות להעלות ולהרחיב את השילוב בין התעשיות הביטחוניות הישראליות לבין גורמים שונים במפרץ, נפרצה הדרך לשיתופי פעולה רבים באזור.
"מפגשים חשובים ואירועים רבי משמעות תוכננו, אבל ברגע האחרון, ועדת החריגים שהוקמה לצורך אישור היציאה של ישראלים במקרים מיוחדים לחו"ל, לא מצאה בהשתתפות זו סיבה מספקת לכך ודחתה את בקשות התעשיינים. מקבל שג'ודו הוא חשוב ולאפשר כניסה של מאות יהודים מארה"ב זו מצווה, אבל קידום תעשייה שמפרנסת עשרות אלפי משפחות, במלוא הזהירות וההקפדה, באחריות ובממלכתיות, הוא פחות חשוב? זמן רב יעבור עד שנוכל לשקם את האמון הזה שייסדק".