לראשונה בישראל: הוקמה מערכת לאגירת אנרגיה סולארית
המערכת הוקמה על ידי חברת נופר אנרגיה בקיבוץ ניר יצחק בנגב והיא בהספק של 3.22 מגה וואט. לצדה יוקמו מערכות פוטו וולטאיות והשימוש בה יאפשר הזרמת חשמל גם בשעות שבהן לא מיוצר חשמל
חברת נופר אנרגיה שבשליטת עופר ינאי דיווחה היום (ג') על השלמת הקמת המערכת הראשונה בישראל לאגירת אנרגיה סולארית.
המערכת, בהספק כולל של 3.22 מגה וואט הוקמה בקיבוץ ניר יצחק שבנגב המערבי והיא צפויה להיות מופעלת בשבועות הקרובים.
- ברנמילר תספק מערכות אגירת אנרגיה לשוק הברזילאי
- חלומות באוויר? מניית אוגווינד טסה ב־509% מתחילת השנה
- קרן נוי תזרים 250 מיליון שקל לנופר ותקבל 25% מהמניות
לצד מערכת האגירה, מתכננת החברה להקים מערכות פוטו וולטאיות בהספק כולל של כ-2.77 מגה וואט, בתעריף של 45 אג' לקוט"ש, כאשר ללא מערכת האגירה לא היה ניתן להקימן. החל ממועד ההפעלה המסחרית תבצע נופר תחזוקה של המערכת לתקופה של 25 שנה.
מהדיווח עולה, כי חברות הקבוצה מקדמות הקמה של עשרות מערכות נוספות לאגירת חשמל - הן בפרויקטים בהפעלה ובפרויקטים בהקמה, לקראת הקמה ובפרויקטים בייזום ורישוי.
השימוש במערכת אגירת החשמל, יאפשר לחברות הקבוצה להקים מערכות פוטו-וולטאיות נוספות בשטח שבו הוקמה, באופן המבטיח הזרמה של החשמל לאורך שעות רבות יותר ביממה ובזמן שהמערכות לייצור חשמל אינן פעילות, וזאת ללא צורך בהגדלת נקודת החיבור לרשת החשמל. בנוסף, תתאפשר לחברות הקבוצה להזרים את החשמל המיוצר במערכות בשעות שבהן תעריפי החשמל גבוהים יותר.
עופר ינאי, יו"ר החברה מסר: "אנחנו מציינים היום את השלמת הקמת מערכת האגירה המסחרית הראשונה בישראל. משק האנרגיה המתחדשת בישראל משווע לאגירה וידרוש אגירה בהיקפים של עשרות ג׳יגה בשביל לעמוד ביעדי 2030. אנו מכוונים להקמה של מערכות אגירה רבות נוספות במסגרת שותפויות נופר אנרגיה כבר ב-2021, ולהובלה של שוק האגירה בישראל".
נופר אנרגיה, שהנפיקה את מניותיה בבורסה בת"א בדצמבר 2020, פועלת בתחום פיתוח, רישוי, הקמה ותפעול של מערכות פוטו-וולטאיות, בעיקר על מאגרים וגגות. בתחילת החודש דיווחה החברה יחד עם שותפתה קרן נוי, כי היא נכנסת לראשונה לאיטליה וחתמה על הסכם לביצוע השקעה בחברה האיטלקית סאנפריים ג'נריישן (Sunprime Generation SRL). ההשקעה התבצעה באמצעות חברת אנדרומדה סולושנס (Andromeda Solutions), המוחזקת על ידי קרן נוי (60%) ונופר אנרגיה (40%) ועוסקת בפיתוח, רישוי והקמה של מערכות פוטו-וולטאיות על גבי גגות באיטליה. מערכות אלו צפויות לפעול ולמכור חשמל בתעריף קבוע וידוע ל-20 שנה, מכוח מכרזים שעורך מנהל שירותי החשמל האיטלקי.