בלעדי לכלכליסט
נושי "כנפי משק" שקרסה תובעים 3.5 מיליון שקל מחברת האם ובכירים לשעבר
בין החברות התובעות, כלל ביטוח אשראי, מלונות דן, מלונות אפריקה ישראל, ישרוטל, מלכת שבא וישראייר. לטענתן פעילות חברת התיירות בבעלות חברת "משקי הקיבוצים" הופסקה בן רגע והיא נותרה חייבת להן כסף רב
תביעה בסך כ-3.5 מיליון שקל הוגשה היום (ג') לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד חברת "משקי הקיבוצים" שהיא חברת האם של חברת התיירות שקרסה לאחרונה "כנפי משק". התביעה הוגשה גם נגד מספר נתבעים נוספים ובהם מי שהיה מנכ"ל החברה, שלמה קדים וכן שמוליק שמש, סמנכ"ל כספים בכנפי משק, דירקטורים לשעבר ועוד.
- לאומי והבינלאומי זועמים: יתבעו את הגורמים שהובילו לקריסת "כנפי משק"
- "דוחות 'כנפי משק' פוברקו, שומרי הסף כשלו 15 שנה וסמנכ"ל הכספים עסק בשיווק"
- בקשה למנות נאמן זמני לחברת התיירות הקיבוצית "כנפי משק": "יש לה חוב של 42 מיליון שקל"
התביעה הוגשה על ידי כלל ביטוח אשראי, מלונות דן, מלונות אפריקה ישראל, ישרוטל ניהול מלונות, נכסי מלכת שבא, ישראייר תעופה ותיירות ועוד.
באמצעות עו"ד רועי אהרוני, החברות טוענות כי החברה שקרסה נותרה חייבת להם כספים וכי "עניינה של תביעה זו בנזקים כספיים אשר נגרמו לתובעות, עקב פעולותיהם של הנתבעים בקשר עם חברת כנפי משק תור המצויה בהליכי פירוק זה מכבר. עסקינן בסיטואציה חריגה במיוחד בה התגלו חובות עתק של חברת כנפי משק - יש מאין ממש".
התובעות טוענות כי פעילות החברה הופסקה בן רגע והתגלה כי החברה חייבת חובות עתק וכן "התברר כי הפרטים שהוצגו בדוחות הכספיים לא שיקפו נאמנה את מצבה הפיננסי של החברה... סך החוב כלפי התובעות הינו כ-3.5 מיליון שקל".
התובעות טוענות כי "אם היו מדווחים נתוניה האמיתיים של החברה, לרבות חובותיה, ברור כי התובעות היו מחשבות מסלול מחדש בהתקשרותן מול החברה. התנהלות הנתבעים אפשרה את המשך קיום פעילות החברה שנה מתוך שנה מתוך הטעיה", נטען.
מדו"ח שהגיש לפני מספר חודשים הנאמן של החברה, עו"ד שאול קוטלר עולה כי מחקירות שנערכו על ידי הנאמן הזמני עולה כי דוחותיה הכספיים של החברה פוברקו כביכול משך שנים ונכללו בהם מצגי שווא וכי "הסיכון של פעילות החברה גולגל והוטל בעיקר על נושיה... כלל שומרי הסף כשלו ומשך 15 שנה, קשה להאמין, לא גילו כי דוחותיה של החברה מפוברקים, כי החברה צורכת מזומנים שנה אחר שנה, ובעוד שדוחותיה הכספיים מראים בדרך כלל כביכול צמיחה ורווח צנוע...".
חברת האם, "משקי הקיבוצים", לא נותרה חייבת וטענה לאחר הגשת הדו"ח לבית משפט כי "הדו"ח חושף את פעולותיהם הכושלות של מנכ"ל החברה לשעבר, שלומי קדים, וסמנכ"ל הכספים לשעבר, שמוליק שמש, שמילאו במשך שנים תפקידים בכירים ביותר בחברה".
מנגד, עו"ד אייל בסרגליק, המייצג את המנכ"ל החברה, שלמה קדים וכן את שמוליק שמש, סמנכ"ל כספים טען אז כי "ברור באופן מובהק ששלומי קדים ושמוליק שמש אינם הכתובת וכך הוכח וגם יוכח בהמשך, הם היו אלה שהתריעו שוב ושוב על הדרישות שקיבלו ממנהל חברת האם "משק הקיבוצים"".
בתגובה לתביעה מסר עו"ד אייל בסרגליק, שמייצג המנכ"ל לשעבר קדים ואת הסמנכ"ל לשעבר שמש: "טרם קיבלנו כל תביעה כלשהיא, הנ"ל לא הומצאה למרשיי. יחד עם זאת כפי שעולה בעליל במסגרת אמרות בית המשפט בתיק הפירוק, יש צורך בבדיקה משמעותית בכל אשר קשור להתנהלות אשר הייתה. יחד עם זאת אין כל ספק כי הכספים מצויים לכאורה אצל חברת האם אשר העדיפה להפיל את מחדליה על אנשי חברת הבת וביניהם מרשיי. לא ניתן יד לחוסר צדק, הראיות מוכיחות אחרת ואנו נוכיח אותן ברשויות ובכל ערכאה נדרשת".
מ"משקי הקיבוצים" נמסר: "התביעה טרם התקבלה במשרדנו, לכשתתקבל נלמד אותה ונגיב בהתאם בבית המשפט".