$
בארץ

דיווח שוטף

אין הכרעה בישיבת הממשלה: הלימודים כנראה לא יחזרו בשלישי

אחרי שעות של אזהרות בישיבת הממשלה מצד המומחים, הוחלט כי ישיבת הממשלה תחודש מחר. שר החינוך גלנט הבהיר: "אין לי דחף לפתוח את החינוך. הקריטריון הבריאותי הוא המוביל". אדלשטיין: "הישיבה הזו היא ישיבה של חשבון נפש לכל אחד מאיתנו"

כלכליסט ו-ynet 23:4107.02.21

נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם

 

 

נתוני החיסונים

 

 

 

ההקלות בסגר שעליהן החליטה הממשלה נכנסו לתוקפן. בוטלה מגבלת היציאה למרחק של 1,000 מטר מהבית, מותר לשהות בבית של אדם אחר, הותרה פעילותם של מקומות עבודה ללא קבלת קהל, ובתי עסק המעניקים שירות במתכונת "אחד על אחד" כגון מספרות ומכוני יופי, הותר איסוף עצמי ממסעדות (טייק אוויי). כמו כן הותרה פעילות צימרים לאירוח משפחות גרעיניות וכן שמורות הטבע והגנים ייפתחו. הילדים עדיין לא יכולים לחזור למסגרות החינוך - מהפעוטות שדורשים השגחה צמודה ועד תלמידי י"א וי"ב שצריכים להספיק להתכונן לבחינות הבגרות.

 

23:40 - נתניהו הכריע: הגנים ובתי הספר לא ייפתחו ביום שלישי

 

הדיון שאמור היה להתמקד בפתיחת מערכת החינוך לאחר תום הסגר הפך לרצף של אמירות קשות מצד ראש הממשלה והמומחים על מצב התחלואה, והסתיים עם החלטה אחת - להמשיך את הישיבה מחר. על פי המסתמן מדבריו של ראש הממשלה בנימין נתניהו עם סיום הישיבה, הלימודים לא יתחדשו ביום שלישי.

 

בישיבת הממשלה אמר נתניהו כי "הנגיף יפיל גם ילדים, יהיו הרבה הלוויות של צעירים", ולאחר שלוש שעות ביקש לצאת להתייעצות עם שר הביטחון בני גנץ ושר הבריאות יולי אדלשטיין, לפני דיון על מתווה החינוך.

 

לאחר אותה הפסקה התפזרה הישיבה, מבלי לקבל הכרעה בנוגע לחזרת מערכת החינוך. הישיבה תחודש מחר, אבל ראש הממשלה אמר - רגע לפני סיומה - כי הגנים ובתי הספר לא ייפתחו ביום שלישי.  

 

"ככל שחולפות השעות מתחבר לכולנו שהמצב מאוד מורכב ושיש לנו שולי ביטחון צרים מאוד", אמר נתניהו. "לכן בעצה אחת עם שר הבריאות ושר הביטחון נקבל החלטה ונבוא מגובשים".

 

שר הבריאות אדלשטיין אמר לפני ההפסקה: "אני לחוץ כי עניין ניהול המגפה מוכר לי היטב. השאלה היא איך שמים ברקס עם המוטציה הזאת? אנחנו כבר פרק זמן ארוך בסגר, הצלחנו לבלום, אבל לא באותה אפקטיביות".

 

"הבעיה שלי היא לא עם מה שפתחנו הבוקר, אלא עם מה שנפתח בהמשך", הבהיר אדלשטיין את החשש שלו מפתיחת מערכת החינוך בערים אדומות וכתומות. "צריך לקחת בחשבון שני דברים - אם פותחים משהו במערכת החינוך אסור לפתוח שום דבר נוסף בשבועיים הנוספים", אמר שר הבריאות והוסיף כי "אי אפשר להתקדם ללא שיתוף פעולה עם הציבור. הציבור משתף פעולה הרבה יותר טוב אם יש סגר"

 

 

כיתה ריקה כיתה ריקה צילום: תומר הדר

 

 

"הישיבה הזו היא ישיבה של חשבון נפש אישי של כל אחד מאיתנו", אמר שר הבריאות על רצף המומחים שמסרו תחזיות קשות. "הדברים מאוד ברורים לכולם, גם אם לוקחים בחשבון את הלך הרוח בציבור".

 

גם שר החינוך יואב גלנט, שכבר אתמול אמר כי הוא מיישר קו עם אדלשטיין ונתניהו, לא נשמע אחרת והבהיר: אין לי דחף לפתוח את החינוך. אני רוצה לומר שמבחינתי הקריטריון העיקרי זו הבריאותי, הוא זה שצריך להוביל. האחריות שלי ושל כולנו היא כלפי הילדים. אנחנו נמצאים גם היום במצב שלא משנה מה נעשה, מקדם ההדבקה יעלה. חלק מהדברים שונים ממה שהיה עד עכשיו. מערכת החינוך היא חלק מזה וצריך להיות זהירים גם בזה".

 

שרים שנכחו בישיבה אמרו כי הם "לא זוכרים אווירת נכאים כזאת. אווירה מאוד קשה. המומחים דיברו מדם ליבם. המצב אובייקטיבית מסוכן". 

(איתמר אייכנר)

 

22:50 - ראשי הערים ראשל"צ, בת ים וחולון: מתנגדים לפתיחת החינוך אם הלימודים יהיו בחוץ

 

ראשי הערים בראשון לציון, בת ים וחולון הודיעו כי הם מתנגדים לפתיחת מערכת החינוך אם הלימודים יתקיימו באוויר הפתוח, כפי שהציעה הממשלה במתווה. רז קינסטליך, צביקה ברוט ומוטי ששון החליטו לגבש מתווה משותף שבו יפעלו ביחד כל עוד רמת התחלואה תישאר גבוהה, לדבריהם, אם הממשלה לא תצליח להגיע למתווה הגיוני. השלושה אמרו כי "אי אפשר לשגע את הילדים. אם חוזרים - צריך לחזור למתווה נורמלי, הגיוני וישים או להישאר בבית עד שתרד התחלואה". שלוש הערים מדורגות כעת כתומות מבחינת שיעור התחלואה.

(איתי בלומנטל)

 

22:45 - ד"ר אלרעי פרייס: "מסוכן להחזיר לימודים בערים כתומות ואדומות"

 

ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, ד"ר שרון אלרעי פרייס, אמרה בישיבת הממשלה כי "מסוכן להחזיר לימודים בערים כתומות ואדומות". לדבריה, "אנחנו מוטרדים מפתיחת חינוך באזורים אלה. לפני הסגר היו התפרצויות בבתי הספר. ילד אחד חולה ועשרות איתו. אנחנו לא רוצים להשאיר את הילדים בבית אבל הסיכון בערים כתומות ואדומות משמעותי".

(איתמר אייכנר) 

 

22:24 - נתניהו בישיבת הממשלה: נצטרך להמשיך לשמור על שגרת קורונה הרבה מאוד זמן

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בדיון בישיבת הממשלה כי "נצטרך להמשיך לשמור על שגרת קורונה עוד הרבה מאוד זמן". לדבריו, "היציאה צריכה להיות מרוסנת ומדורגת בגלל ההדבקה". ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, ד"ר שרון אלרעי פרייס ציינה כי "גם הפתיחה שהחלה היום תעשה משהו למקדם ההדבקה. מפה והלאה צריך ללכת מאוד בזהירות".

(איתמר אייכנר)

 

22:10 - אלפים בבני ברק בהלוויית ראש ישיבה שנפטר אחרי שנדבק בקורונה

 

אלפים התאספו בבני ברק להלוויית ראש ישיבת חכמי לובלין, הרב חיים מאיר וואזנר, שנפטר בבית החולים מעייני הישועה בעיר בגיל 82 אחרי שנדבק בקורונה. בשל כך, הרחובות חזון איש ודסלר נחסמו לתנועה. מסע הלוויה צפוי לצאת מבניין ישיבת חכמי לובלין ברחוב הרב וילקומירר ולהמשיך עד בית העלמין זכירון מאיר. כחלק מהיערכות המשטרה הגיעו שוטרים לבניין הישיבה וסיירו בבית העלמין ובדרכים המובילות אליו. צוותי הפיקוח העירוני של בני ברק מחלקים אלפי מסיכות לציבור לאורך מסע הלוויה.

(איתי בלומנטל)

 

 

הלוויה הלוויה צילום: טל שחר

 

21:50 - פרופ' בליצר בישיבת הממשלה: פתיחה עכשיו תביא להלוויות של צעירים

 

פרופ' רן בליצר אמר בישיבת הממשלה כי "המשמעות של הפתיחה הזו כש-R גבוה מ-1 היא שנתחיל לראות גם הלוויות של צעירים". לדבריו, "נדע רק בסוף השבוע הבא איך הפתיחה תשפיע על מקדם ההדבקה". פרופ' בליצר הוסיף כי "400 אלף לא מחוסנים בגילאים המבוגרים הם פוטנציאל של 30 אלף חולים קשים שיכולים לגרום לקריסת בתי החולים". כמו כן אמר כי "כבר עכשיו כמעט 20% מהתחלואה היא מתחת לגיל 50. ככל שנחסן מבוגרים, נראה יותר תחלואה אצל הצעירים. אבל המסקנה היא לא סגר בכל מחיר, אלא פתיחה אחראית".

(איתמר אייכנר)

 

פרופ' רן בליצר פרופ' רן בליצר צילום: אוראל כהן

 

 

21:30 - עיריית רמת גן: "לא נפתח את החינוך - עד שלא יימצאו פתרונות לכשלים שבמתווה"

 

ראש עיריית רמת גן כרמל שאמה הכהן הודיע הערב כי אין בכוונתו להחזיר את ילדי הגנים והתלמידים לביה"ס ביום שלישי, לפי המתווה המוצע. לפי ההודעה, ''גני הילדים וכיתות א'-ד' נכון להרגע לא יחזרו ללימודים, כפוף להערכת מצב בעניינם ולהשגת שינויים או פתרונות יצירתיים לכשלים שבמתווה".

 

עוד הודיעה העירייה כי כיתות ה'-י' הן מחוץ למתווה וכן החינוך המיוחד ימשיך לפעול כרגיל. לדברי העירייה, יותר מ-80% מההורים, הגננות והמורים מתנגדים לפתיחה ומביעים אי אמון במתווה. לדבריהם, "המתווה לא מספק יציבות (לימודים בזיגזג) לצד מוגנות חלקית בצורת כוח אדם, מערים ושכונות אדומות יחד עם אי יכולת חוקית לדעת מי מהצוות התחסן".

 

עוד הוסיפו כי "מסתבר שברוב בתי הספר בעיר אין בכלל מקום בחצרות לשכבות ג'-ד' לפי הוראות המתווה המחייבות מרחק 100 מ' בין קפסולות. המתווה לא מבחין בין שכונות רמת עמידר ורמת השקמה האדומות כמו בני ברק לבין שכונות ירוקות וצהובות בעיר".

 

כרמל שאמה הכהן ראש עיריית רמת גן כרמל שאמה הכהן ראש עיריית רמת גן

 

20:45 - הממשלה דנה בחזרת החינוך; הפרויקטור: "המצב שברירי"

 

אחרי ישיבת הממשלה הסוערת ביום חמישי שעבר, שבה אושר סיום הסגר השלישי לא לפני שראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון בני גנץ הטיחו זה בזה האשמות קשות, דנים הערב (יום א') השרים בשורת הקלות נוספות לציבור.

 

לעיון במצגת השלבים ליציאה מהסגר - לחצו כאן

 

פרויקטור הקורונה פרופ' נחמן אמר בתחילת הישיבה: "אנחנו נמצאים בסיטואציה שמחייבת זהירות רבה בפתיחה. אני מאוד מודאג שאם נפעל בחוסר אחריות - נביא לגל נוסף שאנחנו יוצאים מנקודה מאוד גבוהה בתחלואה. אתם מכירים את המצב שהוא באמת נזיל ומאוד שברירי. יש יותר הדבקה בהדבקות ילדים, אבל לא במספר החולים קשה מתוכם".

 

 

פרויקטור הקורונה פרופ' נחמן אש פרויקטור הקורונה פרופ' נחמן אש צילום: טל שחר

 

הנושא המרכזי שבו דנים השרים עוסק בחזרה מדורגת של חלק ממערכת החינוך ללימודים מיום שלישי הקרוב בגני הילדים ובבתי הספר. בהתייעצות לילית שנערכה אצל ראש הממשלה בנימין נתניהו הוחלט לבחון בישיבת הממשלה חזרה ללימודים בגני הילדים ובכיתות א'-ד' וי"א-י"ב. לפי ההצעה, הגנים ושכבות אלו יחזרו ללימודים רגילים החל מיום שלישי בערים ירוקות וצהובות, ואילו בערים אדומות וכתומות (הרוב הגדול של הערים בארץ) ילמדו אותן שכבות בקפסולות של חצי כיתה (יום כן, יום לא) ובאוויר הפתוח.

 

שר החינוך יואב גלנט אמר לפני הישיבה: "אני אלך בתיאום עם ראש הממשלה ובתיאום עם משרד הבריאות. בלי קשר לחינוך התחלואה הולכת לעלות. אני חושב שזה סביר לפתוח את הגנים ואפילו א'-ב' בכל הארץ, אבל אני רוצה שהם יציעו. כל דבר שיבוא על דעת שר הבריאות וראש הממשלה מקובל עליי".

 

 

18:47 - מיום רביעי: כל היוצאים מהארץ יצטרכו להציג בדיקת קורונה שלילית לפני הטיסה

 

משרד הבריאות עדכן כי החל מיום רביעי כל היוצאים מהארץ, חוץ ממחוסנים ומחלימים, יצטרכו להציג בדיקת קורונה שלילית שנעשתה 72 שעות לפני ההמראה. כמו כן, לפי ההחלטה שתוקפה הוארך עד ל-21 בפברואר, השבים לארץ מחויבים בבידוד במלוניות קורונה.

(איתמר אייכנר ואיתי בלומנטל)

 

 

אולם נוסעים יוצאים בנתב"ג אולם נוסעים יוצאים בנתב"ג צילום: יריב מנור

 

 

16:55 - משרד הבריאות: 93% מבני ה-60 ומעלה התחסנו

 

92.8% מבני 60 ומעלה מהמגזר הכללי קיבלו לפחות את מנת החיסון הראשונה או חלו בקורונה והחלימו. כך עולה מנתוני משרד הבריאות שהתפרסמו היום (א').

 

השיעור בחברה החרדית ובחברה הערבית בגילים אלה נמוך בהרבה. בסך הכול, 88% מבני ה-60 ומעלה בישראל, כולל חרדים וערבים, קיבלו לפחות מנת חיסון אחת או שחלו בקורונה והחלימו ולכן הם לא אמורים להתחסן בשלב זה.

 

נכון לשעות הצהריים (יום א') 3,426,810 ישראלים קיבלו את מנת החיסון הראשונה ו-2,016,351 גם את השנייה. כלומר 37.19% מהישראלים קיבלו מנת חיסון אחת לפחות ו-21.88% שתי מנות. שיעור המתחסנים הגבוה ביותר הוא בקבוצת הגיל 70 עד 79.

 

 

16:10 - הערב ישיבת ממשלה שתדון במתווה היציאה מהסגר למערכת החינוך

 

ועדת החוקה אישרה את ההקלות בסגר שקבעה ממשלה ביום חמישי, ובהן הסרת מגבלת ההתרחקות מהבית. הערב תתכנס הממשלה לישיבה שבמרכזה תעמוד תוכנית היציאה מהסגר, ובין היתר יעלה גם המתווה שגיבשו השרים עם ראש הממשלה למערכת החינוך.

 

16:05 - שיעורי הנהיגה חוזרים מהיום; מבחנים מעשיים - בשבוע הבא

 

מהיום (א') שיעורי הנהיגה חוזרים לפעילות. על פי ההנחיות, לא יותר להסיע יותר משני תלמידים ברכב כאשר כל נוסעי הרכב יעטו מסיכות לכל אורך השיעור. כמו כן, מהיום, יחלו תלמידי נהיגה שבחינתם המעשית ("טסט") בוטלה בשל הסגר, לקבל זימון עם מועד חדש לביצוע הבחינה. מבחני הנהיגה המעשיים יחלו לפעול ביום ראשון הבא (14 בפברואר).

 

סניפי משרד הרישוי ימשיכו לפעול במתכונת הנוכחית, באמצעות מתן שירות טלפוני ללא קבלת קהל, כפי שהיה בחודשים האחרונים. בין השירותים שניתן לקבל באמצעות הטלפון: חידוש רישיון רכב, מידע על קורסי חובה, צווי ירושה, הפקדת רישיון רכב, הפקדת רישיון נהיגה בגין פסילה, מידע אודות רישיון, העברת בעלות במקרים חריגים ומגוון פעולות נוספות. הנפקת רישיונות נהיגה קבועים (מפלסטיק), לאחר תשלום האגרה, תמשיך כסדרה.

  

בשלב זה, מבחני הנהיגה העיוניים (תאוריה) וההכשרות העיוניות (קורס ריענון בנהיגה ונהיגה מונעת) לא יחזרו לפעילות. חזרתם של מבחני התיאוריה והקורסים מותנית באישור הממשלה, למתן שירותים עם קבלת קהל בהגבלה של עד 20 אנשים במבנה.

 

 15:11 - שירות התעסוקה: 2,600 דורשי עבודה חדשים נרשמו בסוף השבוע

 

176,074 דורשי עבודה נרשמו בשירות התעסוקה מאז תחילת הסגר השלישי, 116,148 מאז הידוק הסגר, 2,600 בסוף השבוע האחרון – 52% מנרשמי סוף השבוע יוצאי חל"ת והם חסרי מעסיק. מאז החל הסגר, 23% מדורשי העבודה (40,532) הם כאלה שנותרו ללא מעסיק.

 

 

שירות התעסוקה שירות התעסוקה צילום: באדיבות שירות התעסוקה

 

15:00 - המשטרה רשמה בסוף השבוע 6,931 דו"חות על הפרת הסגר

 

 המשטרה עדכנה כי רשמה בסוף השבוע 8,464 דו"חות בגין הפרת הסגר והגבלות הקורונה. 6,931 מהדו"חות ניתנו על יציאה מהבית שלא למטרה מותרת, 1,070 דו"חות על אי-עטיית מסכה, 182 דו"חות על שהייה במקום ציבורי שפעילותו נאסרה ו-115 דו"חות על הפרת בידוד.

 

14:40 - צניחה של 95% במספר הטסים בנתב"ג בינואר

 

בחודש ינואר נרשמו בשדה 87,329 נוסעים – ירידה של 94.4% ביחס לינואר אשתקד. אל על הטיסה בינואר 17,541 נוסעים – ירידה של 95%, יונייטד עם 11,680 נוסעים – ירידה של 80% וטורקיש איירליינס עם 9,793 נוסעים – צניחה של 88%. להיכן טסו: 20,731 לארה"ב, לטורקיה 16,709 ואיחוד האמירויות 9,839 נוסעים. (תומר הדר)

 

12:45 - ד"ר אלרעי-פרייס: אם לא רוצים להגיע לעשרות אלפי נדבקים, צריך שהפתיחה תהיה איטית

 

ראש שירותי בריאות הציבור ד"ר שרון אלרעי-פרייס אמרה בדיון בוועדת החוקה של הכנסת על הסרת המגבלות: "אנחנו חייבים אם אנחנו לא רוצים להגיע לעשרות אלפי מאומתים, צריך שהפתיחה תהיה איטית". היא הוסיפה: "אם חשבנו שיהיו פה חיסונים ונהיה אחרי, זה לא. מגיעים וריאנטים שמדביקים אנשים שוב. חסינות העדר כנראה זה לא המצב. ברגע שבמדינת ישראל יש לנו 2.5 מיליון ילדים שלא יכולים להתחסן, לא נגיע לחסינות עדר ולכן נישאר במצב הזה".

 

 

ד"ר אלרעי-פרייס ד"ר אלרעי-פרייס צילום: אלעד גרשגורן

 

12:00 - פרופ' אש: "אני לא רגוע, אנחנו יוצאים מהסגר בתחלואה גבוהה"

 

הממונה על המאבק בקורונה פרופ' נחמן אש אמר בריאיון לאולפן ynet לאחר ההקלות בסגר: "אני לא רגוע, אנחנו יוצאים מהסגר ברמת תחלואה גבוהה. זה מחייב אותנו להקפיד יותר על ההנחיות". פרופ' אש הוסיף: "אנחנו מנסים למצוא את האיזון - באזורים צהובים וירוקים נחזור לפעילות כמו לפני הסגר ובאזורים כתומים ואדומים ילמדו בקפסולות קטנות או לימודים בחוץ".

 

 

נחמן אש נחמן אש צילום: טל שחר

 

08:55 - אמ"ן מזהיר: "צפויה עלייה חדה בתחלואה בשבועות הקרובים"

 

מרכז המידע והידע למערכה בקורונה של אגף המודיעין בצה"ל הזהיר בדו"ח שפרסם, כי בעקבות הסרת המגבלות ותפוצת המוטציה הבריטית, "בשבועות הקרובים צפויה עלייה חדה בתחלואה". במרכז הזהירו כי ישנה "אוכלוסייה גדולה שאינה מחוסנת או שאינה מחוסנת באופן מלא. אנשים אלו עלולים לחלות במחלה באופן קשה ואף למות". לכן ממליצים באמ"ן להתחסן ככל הניתן ולהמשיך לשמור על ההנחיות.

 

 

08:15 - 57 נפטרו מקורונה בסוף השבוע, פחות מ-30 אלף בדיקות בשבת

 

כ-28 אלף בדיקות קורונה בלבד בוצעו אתמול (שבת). 9.4% מאותן בדיקות היו חיוביות. בסך הכל אובחנו בישראל 2,624 מאומתים חדשים. מאז חצות אובחנו עוד 565 נדבקים חדשים. מספר הנפטרים עומד כעת על 5,074 בני אדם. 57 מהם נוספו בסוף השבוע, אך מדובר במספר שאינו סופי, כיוון שלעתים קרובות מתקבלים דיווחים על פטירות באיחור.

 

בבתי החולים ברחבי הארץ מאושפזים 1,786 חולי קורונה, ו-1,110 מהם במצב קשה. 302 חולים מחוברים למכונות הנשמה.

 

נשר ורהט הן הערים הירוקות היחידות בישראל. בנוסף יש עוד כמה עשרות יישובים ירוקים - בהם גבעת ברנר, חיספין, שמשית, ג'סר א-זרקא, כפר כמא, ערערה שבנגב, פוריידיס, צור יצחק, לקיה, שגב שלום, שערי תקווה, משהד, תל שבע, תל מונד, עומר, צור משה, מג'דל שמס, צופים וכפר האורנים.

 

 

בדיקת קורונה באסף הרופא בדיקת קורונה באסף הרופא צילום: אבי מועלם

 

 

07:30 - המתווה שסוכם לפתיחת בתי הספר: עד כיתה ד' וי"א-י"ב יחזרו מיום שלישי

 

הממשלה קבעה שמערכת החינוך לא תיפתח עד ליום שלישי, ומשרדי הממשלה התייעצו גם בלילה לגבי מתווה הפתיחה האפשרי. הסיכום שהתקבל בהתייעצויות אצל ראש הממשלה בנימין נתניהו: תלמידים עד כיתה ד' ותלמידי י"א-י"ב בערים ירוקות וצהובות יחזרו כבר ביום שלישי, ובערים כתומות ואדומות אותן הכיתות יחזרו גם כן, אך בקפסולות של חצאי כיתה, שילמדו יום כן ויום לא, ובאוויר הפתוח.

 

נקודת המוצא היא שמזג האוויר נוח ולכן אין בעיה ללמוד בחוץ. הערב בשעה 17:00 יתכנסו השרים לישיבת ממשלה נוספת, שבה ידונו על חידוש מסגרות החינוך ברחבי הארץ.

 

בהצעתו המקורית, הציע משרד הבריאות לפתוח את גני הילדים ואת כיתות א'-ד' וי"א-י"ב שמתכוננות לבחינות הבגרות - אך דרש להגביל זאת אך ורק לערים ירוקות וצהובות. המשמעות היא שרק ברבע מהיישובים במדינת ישראל ילמדו. למעשה, כל 15 הערים הגדולות בארץ אינן ברשימה. משרד החינוך ביקש פתיחה משמעותית יותר, וגם החרדים התנגדו למתווה של משרד הבריאות. על כן, ובעקבות חוסר בהסכמות בין אנשי המשרדים, הגיע העניין לפתחו של ראש הממשלה בנימין נתניהו.

 

 

כיתה ריקה כיתה ריקה צילום: רויטרס

x