הבורר אורי גורן הודיע במפתיע לביהמ"ש: גרסתי את כל חומרי בוררות גרטנר-גרטלר
נשיא המחוזי בת"א בדימוס, שהתפטר מניהול הסכסוך על מאות מיליוני דולרים מזכויות כרייה באפריקה לאחר שאחד הצדדים שכר את חברת המודיעין העסקי CGI להתחקות אחריו, הודיע לבית המשפט שאין ביכולתו לכתוב פסק בורר סופי. ביהמ"ש יכריע אם למנות בורר חדש במקומו, או להורות על ביטול הבוררות החשאית
השופט בדימוס אורי גורן, ששימש עד לאחרונה כבורר בסכסוך על הכנסות של מאות מיליוני דולרים מזכויות כרייה באפריקה בין איש העסקים דן גרטלר לאחים משה ומנדי גרטנר, גרס את כל חומרי הבוררות שקיבל לידו ונמשכה 11 שנה, ועל כן לטענתו אין באפשרותו לכתוב פסק בורר.
- דן גרטלר: "האחים גרטנר ניסו לקנות עדים ולתפור לי תיקים"
- גורן לא מעוניין לפסוק בבוררות גרטלר-גרטנר: "אחד הצדדים פעל נגדי באופן קשה"
כך עולה מהודעה ששלח גורן אתמול (ד') לבית המשפט המחוזי בת"א, בתגובה לשאלה שהפנתה אליו השופטת יהודית שבח, מה עמדתו לגבי האפשרות שהיא תכפה עליו לכתוב פסק דין. גורן הוסיף שהדבר לא אפשרי לא רק ברמה הטכנית, גריסת החומרים ופיטורי העוזר המשפטי שלו, אלא גם ברמה האישית – מצבו הבריאותי, שאותו ביקש לא לפרט.
גורן הודיע בסוף חודש נובמבר על הפסקת ניהול הבוררות, לאחר שנחשף שהאחים גרטנר שילמו 50 אלף דולר לצביקה נווה, מנכ"ל חברת המודיעין העסקי CGI, על מנת שיעקוב אחריו ואחרי בת זוגו. נווה, שנשכר תחילה לאסוף מידע על בוררות אחרת שבה מעורבים הגרטנרים, מול עיזבונו של עו"ד יעקב וינרוט המנוח, נחשף והגיש תצהיר לבורר שבה תיאר את פניית הגרטנרים אליו. גורן התפטר בשל כך, והאחים גרטנר פנו לבית המשפט למינוי בורר חלופי. גרטלר מצידו סירב להמשך הבוררות.
בהודעה קודמת ששלח גורן (82) לבית המשפט הוא כתב כי: "מאחר ואחד הצדדים בבוררות זו פעל לכאורה נגד הבורר באופן קשה – אין שופט או בורר מסוגל לפעול באופן אובייקטיבי בחרצית הדין בסכסוך בו מעורב אותו צד". הוא הוסיף כי סיבה נוספת לסירובו לכתוב פסק דין היא "מאחר ובוררות סולידית וחסויה זו הפכה לתקשורת כותרתית בניגוד למוסכם בתנאי הבוררות. מכל מקום אני לא אוכל לבודד את רגשותי בעניין זה".
נציין כי בהודעות עדכון שהוגשו אתמול באמצעות עורכי הדין של האחים גרטנר, אלקס הרטמן ואוריאל פרינץ ממשרד ש.הורביץ ועו"ד רון ברקמן, וכן באמצעות עורכי הדין של גרטלר, דורי קלגסבלד ובעז בן צור, הצדדים הסכימו כי אי אפשר לכפות על גורן במצב שנוצר לכתוב פסק דין. המחלוקת שנותרה, ובה תצטרך להכריע השופטת שבח, היא האם למנות בורר חדש, או שההליכים החשאיים יופסקו והצדדים יוכלו להגיש תביעות הדדיות לבית המשפט.