פסק דין תקדימי: הסרט "ג'נין ג'נין" נאסר להקרנה בארץ
אחרי שנים של דיונים קבע בית המשפט כי כל העותקים יוחרמו והבמאי מוחמד בכרי ישלם לתובע סא"ל ניסים מגנאג'י פיצויים בסך 175 אלף שקלים. בפסק הדין כתבה השופטת: "אין אמת בעיקרם של הדברים שפורסמו בסרט ואין תום לב בהצגתם". הסרט שצולם בג'נין אחרי מבצע "חומת מגן" יוכל להמשיך להופיע ביוטיוב
בפסק הדין בתביעת הדיבה, שנמסרה הערב (יום ב'), קבע בית המשפט כי "נאסרת בזאת הפצתו והקרנתו של הסרט בישראל וניתן בזאת צו להחרמתם של כל עותקי הסרט בישראל". התובע מגנאג'י יוצג על ידי עורכי הדין נבות תל-צור וטל שפירא ממשרד תל-צור ושות'. עם זאת, השופטת סילש לא הוציאה צו שאוסר על הסרת הסרט מ"יוטיוב".
השופטת ציינה כי בכרי לא יכול לחסות תחת ההגנות שמופיעות בחוק איסור לשון הרע "עת נמצא כי אין אמת בעיקרם של דברים שפורסמו בסרט, אין תום לב בהצגתם, ולא ננקטו על ידי הנתבע צעדים כלשהם, לא שכן צעדים סבירים, על מנת לבסס את הטיעון הלכאורי השזור בפרסום".
"עסקינן בנתבע אשר מצא לנכון לייצר סרט המתיימר להיות סרט תיעודי המבוסס על קיבוץ ראיונות של מי שנחזים להיות תושבי מחנה הפליטים ג'נין", כתבה השופטת סילש. "הנתבע בחר שלא לערוך בדיקה, ולו מינמלית, ולו ראשונית, של הטענות והעובדות שבאו בראיונות ומצא לנכון לשזור בין הראיונות מגוון תמונות, קטעי וידיאו ומוזיקה, אשר יש בהם עצמם, גם במיקום ובדרך שבה הוכנסו לסרט, כדי להמחיש, ובחלק מהמקרים אף להעצים, את האמור באותם ראיונות".
השופטת הוסיפה בפסק הדין כי עולה מהראיות שבכרי מודע "באופן פוזיטיבי וממשי" כי חלק מהתיאורים והמצגים שמפורטים בסרט "אינם אמת".
על מגנאג'י כתבה השופטת: "ניצב התובע, אדם פרטי, שנקרא על ידי מדינת ישראל לשירות צבאי במהלך מבצע חומת מגן, ומוצא עצמו מוצג בגוף אותו סרט כמי שבוזז את כל ממונו של אדם אחר, מבוגר וחסר ישע. זאת כחלק מהצגה של מציאות אלטרנטיבית כוללת פרי יצירתו של התובע (בכרי -ג"מ)".
בעבר נדחתה תביעת לשון הרע שהגישו חמישה לוחמי צה"ל במילואים נגד בכרי, למרות שנקבע שהסרט כולל לשון הרע וליוצרו לא עומדות ההגנות הקבועות בחוק. זאת בנימוק שלתובעים - שלא הופיעו בסרט - לא עומדת עילת תביעה אישית.
בניגוד להליכים הקודמים, מגנאג'י הופיע בסרט בזמן שמסופרת "עדות" כביכול המאשימה את חיילי צה"ל בביזה. היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, שקיבל פניות מאישי ציבור שונים - בהם הרמטכ"ל לשעבר רא"ל גדי איזנקוט - החליט לעשות שימוש בסמכותו הייחודית ולשלוח נציג מטעמו להליך האזרחי הזה ולהשתתף בו.
מגנאג'י הגיש את תביעת לשון הרע נגד בכרי בנובמבר 2016. הוא תבע 2.6 מיליון שקלים בטענה לרשלנות ולשון הרע של בכרי כלפיו, בשל הסרט שביים והפיק. על פי התביעה, אחרי מבצע חומת מגן יצא בכרי למחנה הפליטים בג'נין עם צוות הסרטה, תיעד משם את אזורי המלחמה ויצר סרט כשהוא "מראיין" פלסטינים. נטען שהסרט הוא דוקומנטרי ועולות בו טענות על פשעי מלחמה ואכזריות נגד אזרחים.
בתביעה נטען כי המעשים המיוחסים לבכרי "מציגים את חיילי צה"ל בכלל ואת התובע בפרט כפושעי מלחמה. הדעת אינה סובלת כי ניתן יהיה לעבור לסדר היום במדינת ישראל על ייחוס מעשים (כוזבים) כה חמורים שהוא טפל על התובע". עוד נטען כי הסרט רווי בסילופים ובדיות שהופכים אותו לעלילת דם של ממש. בכרי מנגד טען בכתב ההגנה לרדיפה והשתקה פוליטית באצטלה של תביעה משפטית עניינית. לדבריו, לא עלתה כל טענה בסרט כלפי מגנאג'י, ולא היה ניתן לזהות אותו בו.