$
משפט

שטיינמץ לביהמ"ש בשוויץ: לפסול עדויות אשת נשיא גינאה לשעבר ועופר קרז'נר

משפטו של שטיינמץ נפתח היום בז'נבה. עורכי דינו טענו כי שטיינמץ מכחיש שהורה לשלם לאשת נשיא גינאה המנוח מאדי טורה, ושבכל מקרה היא כלל לא הייתה עובדת ציבור כשקיבלה את הכספים, ואפילו לא אישתו של הנשיא

שירות כלכליסט 20:5111.01.21

איש העסקים בני שטיינמץ, שמשפטו באשמת תשלומי שוחד בהיקף של למעלה מ-10 מיליון דולר בתמורה לזכויות כרייה בגינאה נפתח היום (ב') בז'נבה, ביקש מבית המשפט לפסול את העדויות, או להגיש כתבי אישום, נגד שניים מהמעורבים המרכזיים בפרשה: ממאדי טורה, אשתו של נשיא גינאה המנוח לנסאנה קונטה, ואיש העסקים הישראלי, עופר קרז'נר.

 

 

טורה, כך לפי כתב האישום בשוויץ, קיבלה בין 2006-2011 כספים משטיינמץ באמצעות שורה של אנשי קש וחברות שהוסוו בחוזי ייעוץ. קרז'נר, קונסול הכבוד של אוקראינה בישראל, סייע לפי כתב האישום לשטיינמץ להסוות את כספי השוחד מול הבנקים. השניים זומנו להעיד במשפט, אך לא ידוע אם יגיעו.

בני שטיינמץ מגיע לבית משפט בז'נבה, שוויץ בינואר בני שטיינמץ מגיע לבית משפט בז'נבה, שוויץ בינואר צילום: בלומברג

 

עורכי דינו של שטיינמץ, מארק בונאן ודניאל קינזר, טענו בדיון כי שטיינמץ מכחיש שהורה לשלם לטורה, ושבכל מקרה היא כלל לא הייתה עובדת ציבור כשקיבלה את הכספים, ואפילו לא אישתו של הנשיא. נשיאת הרכב שלושת השופטים שדנים בתיק, אלכסנדרה בנה, אמרה בדיון כי התביעה בשוויץ חופשית להחליט נגד מי לנקוט בהליכים פליליים.

 

בין אנשי הקש הישראלים הנוספים בפרשה שהתביעה בשוויץ זימנה לעדות, וטרם ידוע אם יופיעו, נמצאים אשר אבידן, מנכ"ל BSGR ובכיר במשרד החוץ לשעבר; אבי לב רן ומיכאל נוי - שותפיו של נאשם נוסף בפרשה, פטריק סיליניס, בחברת פנטלר שלפי כתב האישום שימשה צינור השוחד לטורה.

 

במהלך הדיון היום, שהוא הראשון מתוך 11 ימים הדיונים שנקבעו לתיק, ביקשו בנוסף עורכי דינו של שטיינמץ לזמן לעדות במהלך המשפט את התובע השוויצרי הקודם בפרשה, קלאודיו מוסקטו, שהתפטר מהתפקיד. זאת כדי לחקור אותו על פגישות שערך לכאורה בישראל במהלך 2017 ושיחות שניהל עם עדים.

x