עתירה נוספת נגד מכרז הביטחון התזונתי: "שופרסל הציגה מידע כוזב והונתה את ועדת המכרזים"
לאחר שהתנועה לאיכות השלטון עתרה לבג"ץ במטרה לעצור את חלוקתם של 700 מיליון השקלים שהשיג שר הפנים אריה דרעי לביטחון תזונתי, בשל - כך לטענתה - תפירת הקריטריונים למגזר החרדי, עתר גם ארגון פתחון לב - הפעם נגד זכיית שופרסל במכרז. אחת הטענות: "הרשת בדתה מליבה נקודות מכירה". שופרסל: "כל הטענות נבחנו לעומק ונדחו"
עתירה נוספת כנגד תהליך חלוקת 700 מיליון השקלים לביטחון תזונתי על ידי משרד הפנים: ארגון פתחון לב עתר לבית המשפט המנהלי כנגד זכייתה של שופרסל במכרז לחלוקת כרטיסי המזון ל-150 אלף משפחות. ההליך הזה מצטרף לעתירה שהגישה התנועה לאיכות השלטון לבג"ץ בשל הקריטריונים לחלוקת הכספים, הנותנים עדיפות ברורה למגזר החרדי ולאברכים.
- עושק עניי הקורונה: שוחד בחירות בחוק יסוד
- עתירה לבג"ץ: 700 מיליון שקל לביטחון התזונתי נתפרו לחרדים
- הישראלים צורכים פחות ירקות ופירות - איך אפשר להחזיר אותם לצלחת?
העתירה הוגשה באמצעות עו"ד יניב מטלס, בטענה לליקויים רבים בהתנהלות משרד הפנים בדרך לזכייתה של רשת שופרסל במכרז. בעתירה צוין כי זכייתה של שופרסל נבעה מ"מידע כוזב" שנמסר בהצעתה למכרז, כי שופרסל זכתה לאחר שנהגה בתכסיסנות וכי בחירה בהצעת שופרסל תביא לפגיעה חמורה בתחרות, בהגנת הפרטיות ובשוויון בין המציעים במכרז. על יסוד דברים אלו, בית המשפט התבקש לבטל את זכיית שופרסל.
במסגרת המכרז נדרשו המציעים להציע נקודות מכירה בהן יכובדו כרטיסי המזון שבכוונת משרד הפנים לחלק לזכאים. שופרסל, כך לפי העתירה, זכתה במכרז הודות למספר הגבוה של נקודות חלוקה שציינה - 1,627 במספר. אך לטענת פתחון לב, בבדיקה שערכה התגלה כי עשרות מתוכן כלל לא קיבלו פנייה ממנה - וממילא לא הסכימו להשתתף במכרז. לפי העתירה, חלק מנקודות המכירה שהציגה שופרסל כבר אינן קיימות.
לפי העתירה, "במסגרת המכרז ביקשה שופרסל לסטות מכל עקרון מקובל בדין ולבסס הצעה על תכסיסנות וחוסר תום לב, על מנת להביא את ועדת המכרזים להכריז עליה כזוכה ולאפשר לשופרסל להשתלט באופן בלעדי על פרויקט רחב ממדים זה. לא יעלה על הדעת כי מציע מגיש הצעה במכרז מציין מידע כוזב הנתמך בתצהיר כוזב ועולם כמנהגו נוהג". ב"פתחון לב" טוענים שלאחר הגשת מכתבי ההתראה מטעמה, הכריז משרד הפנים על השהיית המכרז עד לתום הבדיקות, אך במהרה הפך את החלטתו והכריז על שופרסל כזוכה היחידה.
מנכ"ל פתחון לב, אלי כהן אומר ש"הנפגעים הם קהל היעד – שנכון שיקבלו את הסיוע מעמותת סיוע, בעלות ניסיון במתן שירות כה חשוב לזכאים, ולא מרשת מסחרית". לדבריו, "מכרז ממשלתי הנוגע לסיוע לנזקקים אשר מועבר, באופן בלעדי, אל גוף מסחרי, צריך להדיר שינה מעיניי מקבלי ההחלטות והציבור כולו".
משופרסל נמבר בתגובה: "שופרסל, בשיתוף עם חברת כאל, זכתה בדין במכרז משרד הפנים לאחר שוועדת המכרזים מצאה כי הפתרון האיכותי שהציעה שופרסל והצעתה הכספית, הינן הטובות ביותר. כל טענות פתחון לב שהועלו בפני ועדת המכרזים נבחנו לעומק, נדחו והזכייה אושררה". לטענת שופרסל, "מציעים אחרים מנסים לחבל בזכייה ולא בוחלים בשום טענה. מצער לראות כי מי שהפסיד במכרז במקום לכבד את התוצאות פועל בדרכים לא ראויות. שופרסל תמשיך בתהליך ואנו גאים על הבחירה בנו ועל היכולות לבצע את הפרויקט החשוב".