$
משפט

בעלי האולמות עתרו לבג"ץ בעקבות החוק להחזרת המקדמות

התאחדות בעלי האולמות וגני האירועים: "הענף בקריסה, אנחנו האחרונים שנחזור לעבוד. חקיקה ממניעים פופוליסטיים"

התאחדות בעלי אולמות וגני אירועים בישראל, המייצגת כ־550 בעלי אולמות וגני אירועים, עתרה היום (ה') לבג"ץ על מנת שיתערב בחוק החזר מקדמה לזוגות שאירוע החתונה שלהם בוטל בגלל הקורונה. זאת לאור ההשלכות הכספיות המיידיות של החוק על בעלי האולמות וגני האירועים.

 

לפי ההצעה שאושרה, זוגות ששילמו עבור אירוע שהתבטל בגלל הקורונה יקבלו את הכסף חזרה אם לא הצליחו להגיע להסכמות עם בעל האולם. ההצעה נכנסה לתוקף ב־1 בינואר 2021 ותחול על אירועים שנקבעו החל מ־12 במארס 2020 ואשר החוזים לגביהם נחתמו לפני תקופת הקורונה.

 

ארכיון ארכיון צילום: דאוד עבד אל חי

 

"אנו מבינים את מצוקת הזוגות ומעוניינים להסדיר את הנושא בצורה הוגנת ומאוזנת, ובפועל אף הגענו להבנות עם רוב הזוגות. יחד עם זאת, החוק הקיים דרקוני, חד־צדדי, ועלול לגרום לחדלות פירעון של חלק מהאולמות", מסרו מההתאחדות. "החוק דורש מבעלי האולמות להחזיר מיידית מקדמות, תחת איומי קנסות, בעוד שהענף בקריסה ורחוק מהתאוששות. אנחנו האחרונים שנחזור לעבודה, ולכן דורשים שהחוק יתעדכן ולא יפקיר אותנו".

 

במסגרת העתירה טוענת ההתאחדות באמצעות עוה"ד איה רייך־מינא ונטליה זרון ממשרד עמית פולק מטלון שמדובר ב"התערבות חקיקתית פסולה" שמטילה רק על בעלי האולמות וגני האירועים את מחיר המשבר. עוד טענו שהחוק התקבל בהליך חקיקתי "פסול ורווי פגמים" וכי הוא "חוקק בחטף ערב פיזור הכנסת מטעמים פופוליסטיים".

 

דובר הכנסת מסר בתגובה: "בכנסת דוחים את הטענות ומדגישים כי לא נפל כל פגם בהליך החקיקה ; הנושא המדובר נדון במליאת הכנסת ובוועדותיה במשך חודשים רבים. באשר להצעת החוק, בכנסת מבקשים לציין כי עמדת בעלי האולמות הוצגה במלואה ע״י נציגיהם הן בכתב והן בע״פ בפניהם של חברי ועדת הכלכלה".

 

מח״כ הילה שי וזאן, יוזמת החוק נמסר: "עצוב שבמקום ליישם את החוק ולהחזיר לזוגות שחתונתם בוטלה את עשרות ומאות אלפי השקלים ששילמו על אירוע שלא התקיים בפועל, בוחרים האולמות לעכב את החזרת הכספים בכל דרך אפשרית. החוק נידון בכנסת משך חודשים ואף התקיים שולחן עגול עם בעלי האולמות במטרה להגיע לפתרון. החוק נכתב ע״י המשנה ליועמ״ש, עו״ד ארז קמיניץ ועם יועמ״ש הכנסת הנוכחית, עו״ד שגית אפק. הטענות שהחוק לא יעבור בג״ץ הן בגדר אגדה אורבנית ולא יעמדו במבחן המציאות. חשוב לציין, שהחוק מיושם גם לאחר העתירה לבג״ץ ועד שתתקבל החלטה בעניינו".

x