הקדמה יקרה: אישור החוק לפיזור הכנסת יעלה לליכוד 2‑2.7 מיליון שקל
החוק לפיזור הכנסת שאושר בשבוע שעבר בוועדת הכנסת, כולל הפחתה של 10% במימון הבחירות לפי מספר הח"כים. זאת, לצד העלאה של 1.33 מיליון שקל במימון הבחירות לכל רשימה. הסעיף יגרום להפסדים עבור מפלגות גדולות כמו הליכוד - אולם יסייע למפלגות קטנות יותר
- אושרה לקריאה ראשונה הצעת החוק לפיזור הכנסת; הבחירות - ב-16 במרץ
- מחלק צ'ופרים לשותפים: נתניהו מגדיל תקציבים לכותל המערבי
- תרגיל המפלגות: הקפאת חובותיהן ופריסה עד 2025
הסיבה: החוק לפיזור הכנסת, שאושר בשבוע שעבר בוועדת הכנסת, כולל הפחתה של 10% במימון הבחירות לפי מספר חברי הכנסת. זאת, לצד העלאה של 1.33 מיליון שקל במימון הבחירות לכל רשימה. סעיף זה בחוק לפיזור הכנסת יגרום להפסדים עבור מפלגות גדולות כמו הליכוד - אולם יסייע למפלגות קטנות יותר.
עבור הליכוד החוק יגרע 3.34‑4 מיליון שקל, לפי מפתח של 25‑30 מנדטים, אך יוסיף למפלגה 1.33 מיליון שקל, בדומה לכל יתר הרשימות. לפי החישוב הזה, הליכוד יפסיד 2.7-2 מיליון שקל.
היום היתה אמורה להתקיים הצבעה בקריאה הראשונה על הצעת החוק לפיזור הכנסת, אולם היא נדחתה למחר. בליכוד מקווים שבהצבעה זו לא יושג רוב של 61 ח"כים הנחוץ עבור פיזורה של הכנסת.
בליכוד קובלים על כך שבוועדת הכנסת החליטו בשבוע שעבר במסגרת החוק לפיזור הכנסת כי הבחירות הבאות ייערכו ב־16 במרץ - מועד שלא תואם עם המפלגה. בליכוד מבקשים לקיים את הבחירות רק במאי־יוני, לאחר שמרבית אזרחי ישראל יחוסנו נגד נגיף הקורונה ובתקווה שהמשק יתחיל להתאושש.
החוק לפיזור הכנסת כולל גם סעיף להגברת השקיפות בפרסומים ברשתות חברתיות, כך שלצד כל מודעה פוליטית יופיע שמו של האדם או הגוף שמימן את פרסומה.
כך או כך, גורמים בכנסת מעריכים כי ייתכן שבסוף תושג פשרה בין הליכוד לבין כחול לבן לדחיית מועד הבחירות, בעקבות הקמת הרשימה החדשה של גדעון סער.
סקרי דעת קהל מהימים האחרונים הראו כי מפלגת הליכוד ירדה ל־25 מנדטים וכחול לבן ל־6 מנדטים בלבד לאור הכרזתו של סער. בליכוד חוששים כעת מהקדמת הבחירות, שכן לפי הסקרים האחרונים ניתן יהיה להקים ממשלה לאחר הבחירות גם בלי נתניהו והליכוד.