$
משפט

הפריצה לשירביט: שני בכירים בחברה העידו ביחידת הסייבר של להב 433

מנכ"ל חברת הביטוח צביקה ליבושור, ובכיר במערך הסייבר של החברה, נתנו עדות פתוחה במסגרת החקירה המשטרתית המתנהלת. הבוקר פרסמה קבוצת ההאקרים בקבוצת הטלגרם שלה כי היא מתחילה למכור את המסמכים והמידע שנגנב, לאחר שהחברה סירבה לשלם לה את הכופר שדרשה

עמיר קורץ 15:4407.12.20

יחידת הסייבר בלהב 433 של המשטרה החלה לזמן בכירים בחברת הביטוח שירביט לעדות פתוחה, במסגרת חקירת הפריצה לשרתי החברה וגניבת והפצת המידע של לקוחותיה. עד כה לא זימנה המשטרה אף גורם לחקירה באזהרה, והעדויות הן חלק מתהליך החקירה השגרתי ואיסוף המידע שיסייע למשטרה בניסיון להתחקות אחר קבוצת ההאקרים black shadow שעומדת מאחורי האירוע.

 

חקירת המשטרה נפתחה כבר בסוף השבוע, כפי שפורסם בכלכליסט, ביוזמת שירביט, וזאת בעקבות תלונה שהגישה החברה ביום חמישי האחרון. לכלכליסט נודע כי עד כה העידו במשטרה שני בכירים בחברה, המנכ"ל צביקה ליבושור ובכיר במערך הסייבר. השניים נתנו עדות מפורטת על האירועים סביב הפריצה. בסביבת החברה מדגישים כי מדובר במתן עדות ולא בחקירה.

 

 

רשיונות ומסמכים אישיים שהודלפו משרתי שירביט רשיונות ומסמכים אישיים שהודלפו משרתי שירביט

 

הבוקר פרסמה קבוצת ההאקרים בקבוצת הטלגרם שלה כי היא מתחילה למכור את המסמכים והמידע שנגנב משירביט, לאחר שהחברה סירבה לשלם לה את הכופר שדרשה. הקבוצה כתבה שהיא מתכוונת למכור את המידע בחלקים "לכל מי שמעוניין לקנות", פרסמה את אופן יצירת הקשר עמה וביקשה: "התאזרו בסבלנות". זאת לאחר שבימים האחרונים היא פרסמה מאות מסמכים אישיים וסודיים של לקוחות שירביט, ובהם צילומי תעודות זהות, כרטיסי אשראי, מסמכים רפואיים, מסמכים הקשורים לתביעות רכב ועוד.

 

כפי שפורסם בסוף השבוע בכלכליסט, חקירת הפריצה לשירביט הוטלה על יחידת הסייבר בפיקודו של סנ"צ אבי מייברג, שהיא חוד החנית במאבק בפשיעה במרחב המקוון. היחידה אמונה על חשיפת פשעי סייבר, איסוף מודיעין ברשת, נטרול גורמי פשיעה ברשת המאיימים על תשתיות קריטיות, טיפול בתופעות כגון סחיטה במרחב הקיברנטי, גניבת מידע, הפצת תוכנות ריגול וחקירת עבירות סייבר מתוחכמות. בעבר היתה היחידה אחראית לפיצוח שורה של פרשות גניבת מידע מבנקים על לקוחות וניסיון לסוחט אותם (למשל, בנק לאומי ובנק יהב). כמו כן היא עמדה מאחורי חקירת ופיצוח ארגון הפשיעה שעמד מאחורי טלגראס, שהביאה להגשת כתבי אישום נגד כל שרשרת הארגון בעבירות של סחר בסמים וניהול ארגון פשיעה. פרשה אחרת שפיצחה היחידה וזכתה לתהודה היא פרשת "ההאקר מאשקלון", שמביתו בישראל תוך שימוש ב"דארק נט" שיגר איומי שווא על הטמנת מטעני חבלה במטוסים, מרכזי קניות ומוסדות יהודיים ברחבי העולם - ונידון ל-10 שנות מאסר.

 

במקביל משתתפים בחקירת ובדיקת האירוע גם השב"כ לאור דליפת מידע גם על גורמים במערכת הביטחון, הרשות להגנת הפרטיות, רשות שוק ההון שהיא הרגולטור הפיננסי האחראי על תחים הביטוח, ומערך הסייבר הלאומי.
x