הממשלה והסטודנטים סיכמו על חבילת סיוע בהיקף של 800 מיליון שקל
היקף הסיוע במלגות ובהנחות יעמוד על כ-300 מיליון שקל; עוד 500 מיליון שקל ישמשו כתקציבים להכשרה מקצועית ולמשרות בתחום החינוך, שקיימים ממילא. הכספים יועברו בנוסף לחבילת הסיוע בהיקף של מאה מיליון שקל שניתנה בקיץ
הממשלה והתאחדות הסטודנטים סיכמו על תוכנית כלכלית לסטודנטים שנפגעו ממשבר הקורונה, בהיקף של 800 מיליון שקל. התוכנית מורכבת משלושה רכיבי סיוע עיקריים – הרחבת מערך המלגות לסטודנטים, קידום תעסוקת צעירים והפחתה חד פעמית בתשלום דמי אבטחה למוסדות האקדמיים. מדובר בפועל בתוספת מלגות והנחות בהיקף של כ-300 מיליון, ובאיגום של תקציבי הכשרה מקצועית ותעסוקה אל התוכנית. הסיוע הזה נוסף לחבילת סיוע של מאה מיליון שקל שניתנה בקיץ.
- השלטון המקומי, ארגון המורים, הורים ותלמידים: להחזיר את כל מערכת החינוך לביה"ס
- "סגרי הקורונה יעלו לתלמידי ישראל ב־3% מהשכר לכל חייהם"
- לראשונה: המדינה תממן תוספת שכר למובטלים שיחזרו לעבוד בשכר נמוך יותר
תקציב המלגות לסטודנטים מהמדינה יגדל מ-500 ל-750 מיליון שקל. התוכנית כוללת הרחבת מערך המלגות לסטודנטים על בסיס קריטריונים סוציו-אקונומיים ב-150 מיליון שקל, מ-120 מילון שקל ל-270 מיליון שקל. סכומי המלגות ינועו בין 4,000 ל-12,400 שקל. יינתנו מלגות גם לסטודנטים הלומדים במוסדות הלא מתוקצבים, במכללות הטכנולוגיות, ולראשונה גם לסטודנטים מהמכללות לחינוך.
כן תורחב מערכת הסיוע של המוסדות להשכלה גבוהה, ותוקם קרן סיוע יעודית לנפגעים ממשבר הקורונה בהיקף של 50 מיליון שקלים. יוקם כוח משימה לאומי של סטודנטים במשרד לשוויון חברתי שיחלק מלגות תמורת התנדבות עם אזרחים ותיקים. המלגות החדשות, בהיקף של כרבע מיליארד שקל, יתווספו השנה לתמיכה השוטפת בסטודנטים הניתנת מטעם המדינה בהיקף של מעל חצי מיליארד שקל בשנה.
סעיף בעייתי בתוכנית הוא הפחתה חד פעמית בתשלום דמי אבטחה במוסדות האקדמיים המתוקצבים בהיקף מוערך של כ-50 מיליון שקל. מדובר בהטבה רוחבית שממנה יהנו גם סטודנטים שאינם זקוקים לסיוע.
בתחום התעסוקה, משרד העבודה והרווחה ישקע 150 מיליון שקל בקידום תעסוקת צעירים, בדגש על קבוצות אוכלוסייה בעלות שיעור השתתפות נמוך; תורחב תוכנית ההתמחות של סטודנטים במהלך התארים במימון של 30 מיליון שקל, ותינתן עדיפות לסטודנטים במשרות חדשות במסגרות החינוך בגובה של 300 מיליון שקל.
התוכנית כוללת, כמקובל, תקציבים חדשים וגם תקציבים קיימים שאוגמו. כך למשל, היא כוללת 180 מיליון שקל להכשרה מקצועית של סטודנטים, כאשר 700 מיליון שקל המיועדים להכשרה מקצועית טרם נוצלו ברובם. כן היא כוללת פתיחת משרות בתחום החינוך בהיקף של 300 מיליון שקל, כאשר אלה משרות בצהרונים שהיה צורך לפתוח בכל מקרה.
לסיכום שותפים ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר האוצר ישראל כץ, השר להשכלה גבוהה זאב אלקין, השרה לשוויון חברתי מירב כהן, יו"ר ות"ת פרופ' יפה זילברשץ ויו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית, שלומי יחיאב.
נתניהו אמר כי "הבטחנו לדאוג לסטודנטים שלנו – וקיימנו". שר האוצר, ישראל כץ, אמר כי "זו בשורה גדולה לציבור הסטודנטים שהם דור העתיד של מדינת ישראל". שר ההשכלה הגבוהה, זאב אלקין אמר כי "הסיוע יעזור לסטודנטים במדינת ישראל להמשיך את לימודיהם. כפי שאמרתי בעבר אני רואה את תפקידי במידה רבה כשר הסטודנטים". יו"ר ות"ת, פרופ' יפה זילברשץ, אמרה כי "חבילת הסיוע תבטיח שלא תהיה נשירה בשל מגבלות כלכליות".
יו"ר התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות הארצית, שלומי יחיאב, אמר כי "ניהלנו מאבק בלתי מתפשר יחד עם אגודות הסטודנטים כדי לוודא שכל סטודנט וסטודנטית שנפגעו כלכלית, יזכו לסיוע שיאפשר להם לצלוח את המשבר, להשתלב מחדש בשוק העבודה ולהמשיך את לימודיהם האקדמיים".