משרד הבריאות גיבש מדדי איכות לטיפול בקורונה ולהתמודדות עם השפעות החורף
בין הפרמטרים החדשים שגובשו, מדד איכות לכל שלב בקטיעת שרשראות ההדבקה, מדד איכות שנוגע לשיעור החיסון נגד שפעת של צוותים רפואיים ומדדים המתייחסים לעומס בקהילה ועומס במחלקות הפניומיות ובחדרי המיון
- משרד הבריאות ממשיך להתפרק, את המחיר נשלם גם אחרי משבר הקורונה
- מספר הנדבקים בקורונה בעולם - מעל 50 מיליון, 25% מהם אובחנו בחודש האחרון
- ד"ר אלרעי-פרייס: "יש עוד כברת דרך עד ההקלות הבאות"
השנה בעקבות התפרצות מגפת נגיף הקורונה, פרסומו של הדו"ח לשנת 2019 הוטל בספק, והוא אינו כולל את המענה לקורונה - האירוע שמעניין כעת את כל הציבור.
עם זאת, בשיחות עם בכירים באגף איכות ובטיחות, בראשות פרופ' ירון ניב, שמנהל את התוכנית ומפרסם את הדו"ח השנתי, עולה כי מדדי האיכות, שהשתפרו משמעותית בשנים האחרונות, לא נפגעו במהלך 2020, זאת למרות העומסים הכבדים הנוספים שהטילה המגיפה על הצוותים הרפואיים.
כאמור, הדו"ח שפרסם היום המשרד מתייחס למערכת הבריאות ערב הקורונה (שנת 2019) כאשר כתיבת הדו"ח לשנת 2020 בעיצומה. ל"כלכליסט נודע כי בשנה הבא נראה מדדי איכות חדשים שמטבע הדברים קשורים קשר הדוק לאירוע הבריאותי של השנה.
מדדי האיכות החשובים ביותר שצפויים להצטרף בדו"ח הבא קשורים לכל שלב ושלב בקטיעת שרשראות הדבקה: דיגום, בדיקה, חקירה אפידמיולוגית ובידוד. במשרד הבריאות רואים בתהליכים אלו סוגיה מרכזית בטיפול הרפואי ולפיכך, נבנו מדדי איכות לכל השלבים. עוד נודע כי מדד נוסף יהיה קשור לשיעור המתחסנים לשפעת בקרב הצוותים הרפואיים. דו"ח מבקר המדינה האחרון בנושא קורונה שהתפרסם לפני שבועיים התייחס לשיעורי החיסון הנמוכים ביותר נגד שפעת בקרב צוותים רפואיים, שעמד בחורף 2019-2018 על 36% בלבד (רק שליש מהצוותים התחסנו) וזאת לעומת שיעור של 50% - 78% במדינות מפותחות. עוד נודע כי כי מדד איכות הוא להגיע ל-85% מהצוותים כאשר נכון להיום, כבר מחצית הצוותים הרפואיים כבר התחסנו. לדבר השלכות מרחיקות לכת שכן ניתן להידבק הן משפעת והן מקורונה, כך שכל איש צוות שלא נדבק משפעת, יכול להמשיך לסייע בטיפול בקורונה.
עוד נודע כי אגף האיכות הכין גם מדד הקשור ל"היערכות לחורף" והוא כולל בין השאר מדד עומס בקהילה (קופות חולים), מדדי עומס במחלקות הפנימיות ובמיונים בבתי החולים וגם רצף טיפולי של חולים כרוניים במהלך החורף (יש נטייה של אותם חולים בעת החורף להפסיק להגיע לטיפולים).