$
בארץ

שיעור האבטלה הכפיל את עצמו בסגר השני ל-22.7%

שיעור האבטלה - לפי ההגדרה הרחבה של הלמ"ס - הגיע במחצית הראשונה של אוקטובר, כלומר בשיא הסגר השני, ל-22.7%, שהם 938 אלף איש. במחצית הראשונה של ספטמבר, לפני הסגר, הוא עמד על 11.5%

שחר אילן 12:5902.11.20

שיעור האבטלה - בהגדרה הרחבה של הלמ"ס - הגיע במחצית הראשונה של אוקטובר, כלומר בשיא הסגר השני, ל-22.7% שהם 938 אלף איש. לשם השוואה, במחצית הראשונה של ספטמבר, כלומר לפני הסגר, עמד שיעור האבטלה על פי הלמ"ס על 11.5% - כלומר הוא הכפיל את עצמו תוך חודש.

 

 

כך עולה מנתוני האבטלה למחצית הראשונה של אוקטובר שמפרסמת היום הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה על סמך תוצאות סקר כוח האדם. הנתונים עדיין רחוקים מאוד מהמספרים של הסגר הראשון שעברו בהרבה את מיליון המובטלים. עם זאת, לא ניתן לבצע השוואה מדויקת כיוון שבסגר הראשון הלמ"ס עדיין לא החל לפרסם את נתוני האבטלה בהגדרה המרחיבה וגם לא החל לפרסם נתונים חצי חודשיים.

 

המחאה בעיצומו של המשבר הכלכלי המחאה בעיצומו של המשבר הכלכלי צילום: מוטי קמחי

 

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מפרסמת שלושה נתוני אבטלה חצי חודשיים: אחוז הבלתי מועסקים (מובטלים בהגדרה הקלסית – אנשים ללא מקום עבודה שמחפשים עבודה) עמד במחצית הראשונה של אוקטובר על 5.1%. זאת, לאחר ירידה בלתי מוסברת ל-4.2% במחצית השנייה של ספטמבר.

 

אחוז הבלתי מועסקים בתוספת מי שנעדרו לאורך כל שבוע הסקר מעבודתם עלה מ-17.1% במחצית השנייה של ספטמבר ל-20.7%, שהם 833 אלף איש, במחצית הראשונה של אוקטובר. ההגדרה של "מי שנעדרו בכל שבוע הסקר מעבודתם" אמורה להצביע על אלו הנמצאים בחופשה ללא תשלום.

 

נתון הבלתי מועסקים פלוס הנעדרים כל השבוע הוא הנתון המצמצם, שבאמצעותו מודד משרד האוצר את האבטלה. כשהנתון יגיע ל-10% יירד גובה דמי האבטלה ל-90%.

 

הנתון המרחיב של הלמ"ס כולל את הבלתי מועסקים, אנשים שנעדרו כל השבוע מעבודתם וכן אנשים שאיבדו את מקום עבודתם בתקופת הקורונה ואינם מחפשים עבודה. כאמור, נתון זה עלה מ-19.1% ל-22.7%.

x