דעה
הפרויקטור הוא לא הבעיה
הפרויקטור החדש לטיפול בקורונה נחמן אש הוא פקיד, לא פוליטיקאי. הוא צנוע ושקט, ובדומה לגמזו גם מקצוען, רציני, ומאוד מוערך במערכת. הבעיה היא ההחלטות הפוליטיות שמתקבלות בעקבות שיקולים לא מקצועיים
רזומה כמו זה של תא"ל פרופ' נחמן אש,שמונה אתמול רשמית כפרויקטור הלאומי לקורונה, ויחליף את פרופ’ רוני גמזו בעוד כשבועיים, קשה מאוד, ואולי אף בלתי אפשרי, למצוא היום במדינת ישראל.
- פרויקטור הקורונה החדש: חסיד גדול של סגרים ומבקר חריף של הממשלה
- יש מחליף לגמזו: פרופ' נחמן אש ימונה לפרויקטור הקורונה
- "גמזו, יש לך בחילות? גם לי היו כמנכ"ל רמב"ם. קח כדור ותמשיך לעבוד"
הוא היה קצין רפואה ראשי של צה"ל, סמנכ"ל בכיר למידע ומחשוב במשרד הבריאות, ראש חטיבת הבריאות של קופת החולים מכבי, בעל תארים מהרווארד ו־MIT. עם זאת, מאז עזב את מכבי, שמו נקשר לשתי התמודדויות חשובות שבהן הוא הפסיד. הראשונה, מנכ”לות לאומית, בה זכה מנהל הכספים של הקופה חיים פרננדז. השנייה, מנכ”לות משרד הבריאות, בה זכה פרופ' חזי לוי.
מעט מתפיסת עולמו לגבי הקורונה ניתן ללמוד מהציוצים שלו בטוויטר, ועיקרה: סגר זה דבר טוב ויעיל; כלכלה ובריאות אינן מתנגשות אלא הולכות יחד.
כלומר, צעדי מנע להפחתת התפשטות הם מדיניות כלכלית מנצחת. הוא גם לא היסס לבקר את הממשלה כאשר כינה את הפרסום היומי של העמידה ב"מדדי ראש הממשלה" כ"עוד ביטוי לאבסורד בהתמודדות עם המגפה", ורמז כי ממשלת ישראל חטאה בחטא היוהרה ולכן הגיע הגל שני. בציוציו בתקופת הסגר השני הוא ציטט 8 מאמרים אקדמיים המוכיחים כי "סגרים עובדים", והגדיר את מי שמטילים ספק בסגר כ”מעוותי המדע".
בניגוד לגמזו, לאש אין אספירציות פוליטיות והוא נרתע מתקשורת בכלל ומיעט להשתמש בה. הוא פקיד, לא פוליטיקאי. הוא גם צנוע ושקט. בדומה לגמזו, הוא מקצוען, רציני, מאוד מוערך במערכת. עם זאת, במהרה נגלה שוב כי הבעיה אינה בפרויקטור, אלא באלו שמינו אותו.
לא משנה כמה טובה התרופה אם היא מטפלת במחלה אחרת מזו שיש לנו, והמחלה שלנו נקראת החלטות פוליטיות צרות תוך היעלמות של השיקולים הבאמת חשובים: המקצועיים־אפידמיולוגיים. את הממשלה, הלחצים הפוליטיים ומועד משפטו של נתניהו - אש לא יכול להחליף ואף לא להשפיע.