$
בארץ

גורם בכיר בממשלה: דרישת אגודת הסטודנטים להנחה גורפת תמוהה

בעקבות דרישת התאחדות הסטודנטים להנחה גורפת של כ-3,000 שקל בשכר הלימוד האוניברסיטאי, תקפו גורמים בכירים בממשלה: "מפתיע שהתאחדות הסטודנטים מציעה פתרונות כאלה במקום להתמקד במי שצריך סיוע"; יו"ר התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות הארצית: "לפי תפיסת האוצר במו"מ, רק בעלי ממון יוכלו להמשיך ולהיכנס בשערי ההשכלה הגבוהה"

עמרי מילמן 20:2622.10.20

בעקבות דרישת התאחדות הסטודנטים להנחה גורפת של כ-3,000 שקל בשכר הלימוד האוניברסיטאי, תקפו היום גורמים בכירים בממשלה את חבריה ואמרו כי "תמוה בעינינו שאותם גורמים שהתנגדו למענק לכל אזרח (בגובה 700 שקל, ע.מ) מציעים לתת מענק של 3,000 שקל לכל סטודנט".

 

עוד אמרו אותם גורמים, כי "ההצעה להפחית שכר לימוד באופן רוחבי לכלל אוכלוסיות הסטודנטים, במה ששווה ערך למענק של 3,000 שקל - וזאת כאשר מסקר של התאחדות הסטודנטים עצמה עולה שרק 50% נפגעו מהקורונה, ומתוכם 25% נמצאים בסכנת נשירה - לא תעזור למי שצריך. מפתיע שהתאחדות הסטודנטים מציעה פתרונות כאלה במקום להתמקד במי שצריך סיוע".

 

 

סטודנטים באוניברסיטת תל אביב (ארכיון) סטודנטים באוניברסיטת תל אביב (ארכיון) צילום: עמית שעל

 

לפי הערכות בממשלה, עלות המהלך המדובר צפויה לעמוד על בין 700 מיליון שקל למיליאדר שקל. מול הצעה זו, הממשלה מציעה הרחבה של מערך המלגות ושילוב של כלים תעסוקתיים, כאשר מבחינתה המטרה היא לסייע למי שצריך ונמצא בסכנת נשירה. "המטרה היא צמצום הנשירה, לא לתת מתנות למי שלא צריך", כך לדברי הגורמים בממשלה.

 

עוד ביקשו לציין בממשלה כי הפחתת שכר הלימוד היא הטבה רגרסיבית שמיטיבה יותר עם סטודנטים ממעמד סוציו-אקונומי גבוה, זאת מאחר ולמעלה מ-45% מהסטודנטים בישראל הם ממעמד סוציו-אקונומי 8 ומעלה, ובלאו הכי לא ברור איך 3,000 שקל לכל סטודנט מהווים פתרון לבעיה האמורה.

 

בתגובה מסר שלומי יחיאב, יו"ר התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות הארצית, כי "ציבור הסטודנטים בישראל, שזקוק לעבודה ופרנסה כדי לממן את לימודיו האקדמיים, מוצא עצמו מובטל מעל לחצי שנה והמצוקה הולכת וגוברת. אכן, על פי נתוני 'סקר הסטודנט' למעלה מחמישים אחוזים מהסטודנטים איבדו את עבודתם במהלך המשבר. לצערנו, לצידם נמצאים עוד עשרות אלפי סטודנטים שאינם יכולים למצוא עבודה וכאלו שמשכורתם נפגעה וצוברים חובות של אלפי שקלים בחודש. לפי תפיסת משרד האוצר במשא ומתן נראה כי רק בעלי ממון יוכלו להמשיך ולהיכנס בשערי ההשכלה הגבוהה".

 

עוד הוסיף יחיאב כי "בשנת קורונה המתנהלת לצד משבר כלכלי עצום ובאמצעות הזום, אין צדק בגביית תשלום בעבור תקורות, תשלומי אבטחה, קורסי שפה וקורסים חוזרים. אנו דורשים תוכנית סיוע כלכלית שתכלול פרישת רשת ביטחון מהירה דרך הפחתת שכר לימוד, הגדלת קרנות ומלגות, ביטול תשלומי חובה עודפים לשכר הלימוד, והתנעת מהלכים לצמצום האבטלה. השקעה בסטודנטים היא השקעה ברופאות, בחוקרים, במהנדסות ובמורים הבאים. הפנית עורף לדרישתנו כעת היא הפנית עורף לעתיד המדינה כולה".

x