המשרד להגנת הסביבה: "להגדיל יעד ייצור החשמל מאנרגיות מתחדשות ל-40%"
"כלכליסט" חשף הבוקר כי במשרד האנרגיה מבקשים להגדיל את היעד ל-30% עד 2030; מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה: "היעד החדש לא מממש את הפוטנציאל של מדינת ישראל"
המשרד להגנת הסביבה מבקש להגדיל את יעד ייצור החשמל מאנרגיות מתחדשות לכ-40% מכלל הייצור, כלומר גבוה יותר מהיעד שנקבע על ידי משרד האנרגיה.
הבוקר פורסם בכלכליסט כי משרד האנרגיה הגיש נוסח הצעת מחליטים שמעלה רשמית את יעד ייצור החשמל ה"ירוק" מכ-17% לכ-30% עד שנת 2030, זאת תוך קביעה ש"לא יאושרו הסמכות לתוכניות חדשות למתקנים לייצור חשמל בגז טבעי ברמה הארצית".
במכתב ששלח מנכל המשרד להגנת הסביבה, דוד יהלומי, למנכ"ל משרד האנרגיה, אודי אדירי, הוא טוען כי "צר לנו על נוסח ההצעה שהוגשה על-ידכם למזכירות הממשלה", כאשר לתפיסתו צמצום השימוש בדלקים פוסיליים הוא יעד לאומי אסטרטגי של ישראל שהכרחי לצמצום זיהום האוויר. לפיכך הוא מסביר שהיעד החדש שמעוגן בהצעת משרד האנרגיה "אכן מהווה שיפור מהיעד הנוכחי אך אינו מביא לידי ביטוי את הפוטנציאל המיטבי למדינת ישראל. אנו מציעים לקבוע יעד של 40% שינצל את הפוטנציאל העצום ליצור אנרגיה סולרית בשטחים המבונים".
עוד כותב יהלומי כי "ציון יעד של 70% ייצור חשמל מגז טבעי משדר איתות שגוי למשקיעים במשק האנרגיה לפיו עיקר הפיתוח בעשור הקרוב ימשיך להתבסס על דלקים פוסיליים", מהלך שמקודם לתפיסתו "בניגוד לכל הגיון סביבתי וכלכלי"
יהלומי נצמד לפרסומי המשרד שלו מתחילת השנה עם טענה שמה שכן יוקם (תחנות כוח שאושרו במוסדות) "תקבע לעשרות שנים את התלות של המשק בטכנולוגיות מזהמות, לא יעילות ויקרות"
ההצעה המשלימה שלו היא היא לעודד אגירת חשמל כאמצעי לפיתוח ייצור ממתקנים סולארים בכל מקום שאפשר, ובקשה שמשרדו, יחד עם משרד האנרגיה והאוצר, יכינו תכנית עד לשנת 2040 לקידום הנשוא. חלק מהבקשות של יהלומי כבר נכללו בהצעת המחליטים שתוגש על ידי משרד האנרגיה בראשון הקרוב.