נציב שירות המדינה מעכב את יוזמת ניסנקורן לקדם מינוי פרקליט המדינה
הנציב, דניאל הרשקוביץ, כתב לניסנקורן כי "הקושי העיקרי בהקמת ועדת האיתור ומינוי חבריה, נובע מכך שבעוד שהממשלה החליטה במפורש שמנכ"ל משרד המשפטים יהיה חבר הוועדה ולא נציגו וממלא מקומו, בעת הזאת אין מנהל קבוע למשרד המשפטים"
נציב שירות המדינה דניאל הרשקוביץ מערים קשיים על יוזמתו של שר המשפטים אבי ניסנקורן לבחור פרקליט מדינה.
יוזמה זו של ניסנקורן, היתה הסנונית הראשונה בהחלטת כחול-לבן לקרוא תיגר על נתניהו ולגדל עמוד שדרה באמצעות קידום מינוי בכיר, רגיש במיוחד מבחינת ראש הממשלה. ניסנקורן הודיע על הקמת ועדת האיתור מבלי שתהיה הסכמה עם נתניהו לגבי המועמד.
והנה, נציב שירות המדינה הרשקוביץ כותב היום לניסנקורן ש"הקושי העיקרי בהקמת ועדת האיתור ומינוי חבריה, נובע מכך שבעוד שהממשלה החליטה במפורש שמנכ"ל משרד המשפטים יהיה חבר הוועדה ולא נציגו וממלא מקומו, בעת הזאת אין מנהל קבוע למשרד המשפטים".
המנכ"ל הוא אחד מחמשת חברי ועדת האיתור לצד היועץ המשפטי שהוא יו"ר הוועדה, נציב שירות המדינה, עו"ד רחל תורן (פעם רביעית בוועדה) ונציג האקדמיה פרופ' אורן גזל-אייל דיקן הפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה.
ניסנקורן בחר את עו"ד שמעון בראון למנכ"ל במקום עו"ד סיגל יעקובי ששימשה ממלאת מקום. המינוי אושר בנציבות והומלץ לממשלה, אלא שהממשלה טרם אישרה אותו ונוצר מצב ייחודי של שני מנכ"לים "נכים" במקביל: יעקובי כממלאת מקום ובראון כמועמד לתפקיד שטרם אושר בממשלה.
הנציב מסביר מדוע לא ראוי שמנכ"ל שאינו קבוע ישתתף בבחירת פרקליט. "כלל לנו שממלא מקום מנהל כללי של משרד משפטי אינו משתתף בהליכי בחירה למשרות בכירות במשרדו... יש קושי שישתתף בבחירת הממונים עליו או הקולגות איתן הוא מקיים ממשקי עבודה שוטפים".
הרשקוביץ מצביע על קושי נוסף – אם בראון יאושר בידי הממשלה הוא עשוי להצטרף לוועדה לאחר שהחלו הליכי המינוי והסינון "באופן שעלול לפגוע במועמדים שכבר עברו את שלב הסינון, להאריך את הליכי הבחירה ולגרום להסרת מועמדים טובים שיש בפניהם הצעות עבודה אחרות".
הרשקוביץ חותם את מכתבו בציפייה לתגובת ניסנקורן לקשיים שמנה במכתבו.