עלייה חדה ומדאיגה: יותר מ-900 נפטרים מקורונה מאז יולי
כמעט 74% מקורבנות הנגיף בארץ מתו במהלך הגל השני של המגפה, מאז 1 ביולי - ושיעור הנפטרים מקורונה למיליון תושבים בישראל גבוה בעשרה מהממוצע העולמי. בספטמבר, שמהלכו נפטרו עד כה 285 חולים, ממוצע המתים היומי כבר זינק ועומד על 14
נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם
1,229 חולי קורונה נפטרו בישראל מאז חודש מרץ, 906 מהם (73.8%) מאז 1 ביולי. מתחילת החודש דיווח משרד הבריאות, נכון להבוקר (ראשון), על 285 נפטרים. מהנתונים ניתן לראות בבירור כי מאז חודש יולי חלה עלייה חדה ומדאיגה במספר הנפטרים בישראל.
- קורונה בעולם: בהודו אובחנו 92 אלף נשאים חדשים ביממה
- נשיא סין שופע ביטחון: "כלכלתנו נותרה איתנה"
- לראשונה מעל 600 חולים קשה, 30 נפטרו ביממה
חולים קשה ובינוני
בדו"ח של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, שפורסם לפני כמה ימים, נכתב כי "עד סוף יולי לא ניתן להצביע על תמותה עודפת משמעותית בישראל, למרות העלייה במספר הנפטרים מקורונה ובחלקם מתוך סך הנפטרים. בחודשים הראשונים של השנה התמותה הייתה נמוכה במיוחד, אך מתחילת המגפה ובמיוחד בחודשים אפריל עד יולי, התמותה דומה לשנים קודמות, עם תנודתיות בין השבועות. בסוף יולי חלה עלייה בתמותה והיא נמשכה בתחילת אוגוסט".
חולים פעילים מול מחלימים
מהנתונים ניתן לראות כי במהלך חודש יולי נפטרו בישראל בממוצע יותר משישה חולי קורונה בכל יום. בספטמבר המספר זינק לכ-14 קורבנות ביום של המחלה. לכן, ייתכן שהדו"חות הבאים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, הנוגעים לתמותה מקורונה, יצביעו על תמותה עודפת בישראל מחודש אוגוסט.
מונשמים מול מתים
ובשל מספר קורבנות הנגיף, שעלה באופן חד בשבועות האחרונים, שיעור הנפטרים מקורונה למיליון תושבים עומד בישראל על 133, לעומת הממוצע העולמי העומד 123.3 מתים מקורונה למיליון תושבים. שיעור התמותה מקורונה למיליון תושבים בישראל דומה לזה של רוסיה, אך במדינות כמו גרמניה, דנמרק, בולגריה, טורקיה, אוסטריה, בלארוס, הונגריה, הודו, מצרים, איחוד האמירויות וברשות הפלסטינית נמוך מזה של ישראל.
על פי אתר worldmeters, שממנו נלקחים נתונים לדוחות של מרכז המידע והידע, בפרו מתו 949 מכל מיליון תושבים מנגיף הקורונה. המצב קשה גם בבלגיה, ספרד, ברזיל, צ'ילה, ארצות הברית, בריטניה, איטליה, שבדיה ומקסיקו – שם מתו יותר מ-500 בני אדם למיליון תושבים מנגיף הקורונה.
בחישוב של מספר הנפטרים מסך כל אלו שאובחנו כי נדבקו בקורונה, שיעור התמותה בישראל עומד על 0.67%, נמוך מאוד מהממוצע העולמי העומד על שיעור תמותה של 3.11%. עם זאת, מדובר בנתון קשה מאוד, מכיוון שבישראל 1 מכל 150 נדבקים - נפטר.
מנתונים של סוכנות הידיעות רויטרס עולה כי 28.9% מחולי הקורונה בתימן מתו, וכך גם כ-12.1% מחולי הקורונה באיטליה, 10.5% במקסיקו וכ-10% בבריטניה. ויש גם מדינות שמצבן טוב משל ישראל, בהן הרשות הפלסטינית עם שיעור תמותה של 0.65%, איסלנד 0.45%, בחריין 0.34%, קטאר 0.17% וסינגפור 0.05%.
על פי נתוני משרד הבריאות המעודכנים שפורסמו הבוקר, ביממה החולפת אובחנו עוד 3,406 נדבקים חדשים. מספר הנדבקים בישראל עומד כעת על 185,490 מאומתים. 607 חולים מאושפזים במצב קשה, 153 מהם מחוברים למכונות הנשמה.
בינתיים, הסגר הכללי שנכנס לתוקף שלשום ב-14:00 נמשך. בתי הקפה, המסעדות ומרכזי הקניות אמנם סגורים, וגם התנועה בכבישים דלילה מאוד, אך בינתיים נרשמו כמה אירועים יוצאי דופן כמו המסיבה שנערכה אתמול במסווה של הפגנה בחוף פרישמן בתל אביב ואירוע דומה שהתקיים בחוף גורדון.
מאז תחילת הסגר היציאה מהבית מותרת רק עד מרחק של קילומטר אחד, למעט לצורך פעילויות שהותרו במפורש כגון עבודה, הצטיידות במזון ובמוצרים חיוניים, וספורט יחידני. ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע לפני הסגר כי ייתכן שהמגבלות יוחמרו בהמשך.