בלעדי לכלכליסט
יוון במגעים לרכישת טילים והשבחות מטוסים מישראל
בעקבות התקריות האחרונות עם טורקיה בוחנת יוון רכישת טילי ספייק מרפאל למסוקי האפאצ'י שלה, והשבחת מטוסים ומסוקים בתעשייה האווירית
על רקע ההתדרדרות ביחסיה עם טורקיה, יוון מנהלת שיחות עם התעשיות הביטחוניות בישראל על עסקאות נשק חדשות.
- רפאל וריית'און יקימו פס ייצור למיירטי כיפת ברזל בארה"ב
- על רקע המתיחות עם סין: הודו תרכוש טילים מרפאל בכ-40 מיליון דולר
- נחתם הסכם שיתוף פעולה בין אבו דאבי לרפאל ותע"א בנושא בדיקות הקורונה
משרד ההגנה באתונה מנהל מגעים עם רפאל לעסקת השבחה למסוקי האפאצ'י המקומיים, שתצייד אותה בטילי הספייק NLOS ארוכי הטווח, והוזמנו גם בידי צבא ארה"ב עבור מסוקי האפאצ'י שלו. לפי פרסומים ביוון, העסקה, שצפויה לעמוד על היקף של כמה עשרות מיליוני דולרים, תכלול גם ציוד תצפית וקסדות טייסים מתוצרת אלביט.
במקביל מנהלים היוונים שיחות עם התעשייה האווירית לגבי השבחת מטוסי קרב ומסוקים, ורכש חיישנים שונים. לחיל האוויר היווני מספר גדול של מטוסי אף-16 אמריקאים ומיראז' 2000 צרפתיים מתיישנים, שזקוקים למערכות אוויוניקה וחימוש חדשות כדי להיות רלוונטיים מול מטוסי האף-16 המתקדמים יותר של טורקיה.
היוונים הודיעו עוד במאי, לפני המשבר הנוכחי, על חכירת מל"טי הרון נושאי מכ"ם מהתע"א, לסיור ימים בים התיכון, בעסקה בשווי של 40 מיליון דולר.
בסוף השבוע הודיע ראש ממשלת יוון, קיריאקוס מיצוטאקיס, על תוכנית הצטיידות ביטחונית חדשה, שתכלול רכש של 18 מטוסי דאסו ראפאל וארבע פריגטות חדשות.
היוונים מגלים עניין בקורבטה החדשה של מספנות ישראל, הרשף, ומספנות אונקס היווניות אף חתמו עם המספנות על הסכם לייצור משותף של הספינות. עם זאת, אין כרגע התקדמות מצד היוונים בביצוע הזמנה ראשונה לספינות הקרב, שצפויה רק אחרי שחיל הים יזמין ספינות רשף ראשונות.