$
בארץ

בגנים, בבתי הספר ובזום: 2,400,000 תלמידים חוזרים ללימודים

אחרי שהוחלט לסגור את מערכת החינוך ברשויות האדומות ברגע האחרון, תלמידי ישראל חוזרים לספסל הלימודים אחרי חודשים ארוכים של למידה אי-ודאות. איך תיראה תשפ"א במערכת החינוך וכיצד יוכלו הורי התלמידים שנכנסים לבית הספר לראשונה ללוות אותם לכיתה א'?

תמר טרבלסי חדד, ynet 07:2201.09.20

שנת הלימודים תשפ"א תיפתח הבוקר (שלישי), ו-2,400,000 תלמידים יחלו את לימודיהם בגנים, בבתי הספר ודרך המחשב. 169 אלף תלמידים יצעדו לראשונה נרגשים ומצפים אל בתי הספר וישמעו את המשפט האהוב "שלום כיתה א'".

 

השנה החדשה אמנם נפתחת ללא איומים בשביתה, לאחר שהסתדרות המורים והנהגת ההורים הארצי ביטלו את השביתות המתוכננות, אבל עדיין יש תחושה של אי ודאות וחששות בקרב ההורים והמורים בנוגע למתווה הלמידה של המשרד.

 

בנוסף, ב-23 רשויות "אדומות" ברחבי הארץ לא תיפתח שנת הלימודים, בהתאם להחלטת קבינט הקורונה אמש. ביום חמישי יערכו השרים דיון נוסף בנושא.

 

אלפי מנהלים ומנהלים יחכו לתלמידים בבית הספר ובזום, יחד עם מאות אלפי מורים, מורות, גננים וגננות. עבור 132 אלף תלמידים זוהי שנת הלימודים האחרונה במערכת החינוך.

 

בשורה משמחת קיבלו אתמול ההורים של תלמידי כיתה א' ושל 529 אלף הילדים שלומדים בגנים, שיוכלו ללוות את ילדיהם ביום הראשון של שנת הלימודים.

 

 

מחכים לצלצול מחכים לצלצול צילום: שאטרסטוק

 

המתווה של משרדי החינוך והבריאות קבע אמנם הגבלות לגבי ליווי הורים ביום הראשון, דבר שהטריד וקומם את ההורים. שר החינוך יואב גלנט הודיע כי לאחר התייעצויות עם גורמי מקצוע נקבע שאפשר ללוות את הילדים לכיתות הגן ובית הספר.

 

הקו המנחה שמוביל את מערכת החינוך הוא מזעור נזקים במסגרת מתווה הלמידה שנכפה על המערכת. השנה אמנם תיפתח בכל מערכת החינוך, אך רק התלמידים בגני הילדים ובכיתות א' עד ד' יגיעו באופן קבוע לגנים ולבתי הספר. המשמעות – מאות אלפי תלמידים יחלו את השנה דרך ה"זום".

 

מי לומד מתי?

 

לפי המתווה של משרד החינוך, גני הילדים ימשיכו לפעול כרגיל, כמו בכל שנה, במשך שישה ימים בשבוע, ללא פיצול. הילדים לא יצטרכו לעטות מסכות על פניהם וההורים יצטרכו להביא בכל יום הצהרת בריאות חתומה. צהרוני "ניצים" יפעלו במשך חמישה ימים בשבוע בקבוצות קבועות ובצוותים קבועים.

 

בכיתות א'-ב' תתקיים למידה רגילה, כמו בשנה שעברה – כלומר לפחות חמישה ימים בשבוע בימים ראשון עד חמישי, ללא פיצול של הכיתות. התלמידים לא יצטרכו לעטות מסכות ויצטרכו להביא בכל יום הצהרת בריאות חתומה על ידי ההורים.

 

יואב גלנט שר החינוך יואב גלנט שר החינוך צילום מסך: לע"מ

 

תלמידי חינוך מיוחד בכיתות א'-ו' ילמדו כמו בשגרה, שישה ימים בשבוע וללא פיצול הכיתות.

 

בכיתות ג'-ד' הלמידה תתקיים גם כן במשך לפחות חמישה ימים בשבוע, מראשון ועד לחמישי. עם זאת, הכיתות יפוצלו לקבוצות של עד 18 תלמידים בקבוצה וכל תלמיד ישב בשולחן נפרד. בזמן ההפסקות התלמידים יהיו חייבים לעטות מסכה, ותלמידי כיתה ד' יעטו מסכות גם במהלך השיעורים.

 

תלמידי כיתות ה'-ו' ילמדו במתכונת משולבת שכוללת לפחות יומיים של למידה פיזית בבית הספר, בקבוצות של עד 18 תלמידים. בזמן שלומדים בכיתה, כל תלמיד יהיה בשולחן נפרד ויעטה מסכה בשיעורים ובהפסקות.

 

בכיתות ז'-י"ב הלמידה תתקיים גם כן במתכונת משולבת שכוללת לפחות יומיים של למידה פיזית בבית הספר, בקבוצות של עד 18 תלמידים. ניתן יהיה לעבור בין חמש מגמות או קבוצות לכל היותר. בזמן שלומדים בכיתה, כל תלמיד צריך לשבת בשולחן נפרד ולעטות מסכה בשיעורים ובהפסקות.

 

תלמידים מכיתה י' ומעלה יוכלו למלא הצהרת בריאות יומית בעצמם, שאר התלמידים יביאו הצהרה שחתומה בידי ההורים.

 

רשויות מקומיות ובתי ספר רבים ערכו בימים האחרונים מאמצים גדולים כדי להרחיב את מספר הימים שהתלמידים בכיתות ה'-י"ב לומדים פיזית ולא מהבית.

 

לפי נתוני משרד החינוך, כ-90% מכיתות ה'-ו' ילמדו יותר משלושה ימים בשבוע בבית הספר, ובקרב בתי הספר העל-יסודיים השיעור עומד על כ-87%.

 

במשרד החינוך החליטו על צמצום היקף החומר הלימודים בכל שכבות הגיל בשיעור של 70-80 אחוזים, מתוך הבנה ששנת הלימודים הקרובה תהיה מאתגרת יותר מאלו שקדמו לה. עם זאת, ההורים והתלמידים טוענים שהצעד הזה לא נותן מענה מספק לצמצום שעות הלמידה.

 

המתווה לליווי הילדים ביום הראשון

 

משרד החינוך פרסם אתמול את המתווה שלפיו ניתן יהיה ללוות את ילדי הגן וכיתות א' ביומם הראשון. בגני הילדים הכניסה תהיה בקבוצות של עד שישה הורים באופן מדורג ולפרק זמן קצוב.

 

בכיתות א' ההסתגלות תתקיים בקבוצות של עד עשרה הורים ובאופן מדורג. לא ישהו יותר מעשרה הורים בו זמנים בתוך הכיתה.

x