בגלל העבודה מהבית - התכונות שמעסיקים מחפשים עכשיו בעובדים
"בגלל המעבר לעבודה מרחוק בתקופת הקורונה, הכישורים האישיותיים הפכו להיות חשובים לא פחות מהרקע המקצועי"; כיצד תוכלו להפגין בראיון עבודה את התכונות הדרושות על מנת להתקבל לעבודה
- עובדים מהבית? מגיע לכם החזר על ההוצאות ממס הכנסה
- בחסות הקורונה, מעסיקים הגבירו את הריגול אחר העובדים
- "סיימת לימודים? אתה שקוף - מעסיקים אפילו לא עונים לך"
"הניסיון המקצועי חשוב, תמיד היה חשוב ותמיד יישאר חשוב. אבל היום, בגלל המעבר לעבודה מרחוק בתקופת הקורונה, הכישורים האישיותיים הפכו להיות חשובים לא פחות מהרקע המקצועי ומקבלים משקל משמעותי בתהליך הגיוס", אומרת פול צוקר, מנכ"לית חברת ההשמה נישה מקבוצת דנאל.
את הכישורים האישיותיים שהפכו להיות חשובים יותר בהליך הגיוס בודקים המעסיקים באמצעות ימי אבחון ארוכים, ראיונות ופרזנטציות אותן נדרשים המועמדים להעביר ב-Zoom.
מהם הכישורים הבולטים אותם דורשים כעת המעסיקים ממועמדים לעבודה וכיצד תוכלו להדגים בהליך הגיוס שיש לכם את התכונות הנדרשות כדי לזכות בתפקיד:
1. אמינות – כשאנשים עובדים מהבית החשיבות של יחסי אמון גדלה אף יותר מאשר בעבודה מהמשרד. התחושה שסומכים על אדם או שהוא אמין היא תחושה שמתקבלת בדרך כלל מהתרשמות בראיונות, התרשמות שמוגבלת בעת השימוש בראיונות וידאו. הדרך המועדפת לבחינת אמינות כעת בגיוס מרחוק היא באמצעות שיחות עם ממליצים שמקבלות עכשיו משנה תוקף.
"ניתן ללמוד על יחסי אמון באמצעות שאלות שנוגעות למערכות יחסים של המועמד עם מנהליו או הארגון בעבודות קודמות. לכן, בראיון כדאי לשקף את המקומות בהם הייתם מעורבים בתהליכים אסטרטגיים בהם הייתם מעורבים ודרך הסיפור ניתן ללמוד ההבנה המקצועית ובעיקר על רמת האמון הגבוהה של המנהל והארגון בך. הבחירה באנשים למשימות מיוחדות ותפקידים הדורשים אמון , מסמן על מערכות יחסים עמוקות ויכולת ליצור", אומרת ענבל סינמן, סמנכ"לית HR באלעד מערכות.
2. שקיפות - העבודה מרחוק הגבירה את החשיבות של תקשורת ויכולת להצביע על בעיות או הצלחות. "מעסיקים זקוקים לעובדים שיודעים לשקף בעיות, להניף דגלים כשדברים קורים, שיודעים להתבטא ולא מפחדים לדבר. כאלה שיודעים לשקף למנהלים מה קורה מבחינה מקצועית", מסבירה צוקר.
מועמדים שערך השקיפות בולט אצלם יביאו אותו לידי ביטוי בשיחה, הם יציגו גם מקרים פחות טובים שלהם כעובד, בהם עשו טעות או ניהלו אירוע בצורה לא מספיק טובה בבהירות ובלי להתחבא.
3. עצמאות - בגלל השינויים המהירים שמתרחשים היום בעולם העבודה, מעסיקים מחפשים אנשים שצורכים מינימום משאבי ניהול. "היום למשל קשה מאוד לבוגרי תארים אקדמיים למצוא עבודה יותר מבשנים קודמות, גם כי יש פחות משרות אבל גם כי קשה מאוד לגייס בוגרי אוניברסיטה שלא ראו ארגון, שהם חסרי ניסיון ארגוני ולא יודעים לקרוא את המפה הארגונית ואת החברה. אם חברה בכל זאת מחליטה לגייס בוגרים היא מחפשת אצלם יכולות למידה עצמאית מאוד גבוהות", אומרת צוקר.
לדברי סינמן, מועמד עצמאי הוא כזה שימצא דרכים להתמודד עם קשיים ולא רק בדרך מסורתית של פניה למנהל או לחונך. הוא יקרא בגוגל, יפנה לחברים ויחפש פתרונות. הוא יגיע בדרך כלל למנהלים עם דילמה וכבר עם דרכים בהן הוא חושב שנכון להתמודד איתה.
4. אחריות - צמצום היקף כוח האדם וייעול שנעשה בחברות רבות לצד המעבר לעבודה מהבית הוביל לכך שמעסיקים מחפשים אנשים שיודעים לקחת על עצמם עוד ועוד אחריות, יודעים כל הזמן לקחת על עצמם פרוייקטים, ולקחת בעלות על תחום או נושא עיסוק.
"אנשים עם אחראיות מאופיינים במיקוד שליטה פנימי חזק , הם יגרמו לדברים לקרות ולא יחפשו לפזר את האחריות בין קולגות או בממשקי עבודה .אחראיות אישית תבוא לידי ביטוי ביכולת של המועמד לתאר סיטואציות שהוא לא ויתר ודאג לסיים גם משימות מורכבות, שיציג התייחסות אישית לעבודה ולתפקיד היא אישית , ושיראה כי הוא רואה את החותמת האישית שלו בתהליכים ומשימות שהוא מבצע.
כשאנחנו מדברים על אחראיות אנחנו שואפים לגייס עובדים ומנהלים שיודעים לקחת משימות מקצה לקצה, לדאוג שדברים לא ייפלו בדרך ולגרום לדברים לקרות מתוך תחושת אחראיות אישית", אומרת סינמן.