פרסום ראשון
המשטרה הקפיאה 6 דירות הקשורות לבעלי השליטה בג'נרל טרייד שקרסה
על פי החשד, בעלי השליטה בפלטפורמת הסחר בני"ע בבורסה בארה"ב, דוד רוז ושגיא קדם, השתמשו בכספי הסוחרים בין היתר להשקעות ולרכישות נכסים. עתה קיים חשש שיבריחו אותם. הנכסים שאותרו, חמש דירות באילת ואחת בדימונה, רשומות על שם אשתו והוריו של רוז ועל שם אמו של קדם
מחשש להברחת נכסים: המשטרה הוציאה צווי הקפאה לשש דירות של בני משפחתם של בעלי השליטה בג'נרל טרייד, שאותן איתרה במסגרת השלמות חקירה בפרשת קריסת פלטפורמת הסחר בני"ע בבורסה בארה"ב. כך נודע ל"כלכליסט".
- מסתבך והולך: אמיר ברמלי נעצר בחשד לפרשת הונאה ומרמה חדשה
- "המעבר לעבודה מהבית במהלך הקורונה הביא לעלייה בפשיעת סייבר"
- פרשת קרן אור: חיליק טפירו ואמיר בירמן הורשעו בהונאה וגניבה ממשקיעים
לפרשת המרמה שנחקרת במפלג הונאה ת"א צורפו גם חוקרי יחידת יהלום של רשות המסים לאור חשד שהתעורר לעבירות מס. על פי גורם במשטרה השלמות חקירה שביקשה הפרקליטות, לאחר שתיק החקירה עבר לעיונה בסוף 2018, העצימו את החשדות נגד בעלי השליטה, דוד רוז ושגיא קדם.
דירות באילת על שם האישה וההורים
הנכסים שאותרו על ידי צוות החקירה הם ארבע דירות באילת (ברחובות ששת הימים, אילות וסיני) הרשומות על שם יעל רוז (רוזנצוויג), אישתו של בעל השליטה בג'נרל טרייד, דוד רוז; דירה נוספת באילת (ברחוב לוס אנג'לס), שאותרה רשומה על שם הוריו של רוז; עוד דירה שאותרה בדימונה רשומה על שם אמו של בעל השליטה הנוסף, שגיא קדם.
ג'נרל טרייד הודיעה על הפסקת פעילותה במאי 2018, תוך שהותירה אחריה על פי המשטרה נזק כספי של כ-16 מיליון שקל ללקוחות. בסמוך לקריסה התקבלו במפלג הונאה ת"א כ-90 תלונות כנגד החברה, שהציגה את עצמה בעלת פלטפורמה נוחה וידידותית הגובה עמלות נמוכות משמעותית מחברות אחרות המציעות שירות דומה.
על פי החשד ג'נרל טרייד הציגה מצגי שווא ללקוחותיה, כשהבטיחה להם שהכספים אותם יעבירו אליה לצורך מסחר במניות יוחזקו בחשבון נפרד או חשבון נאמנות על שמם, לא יעורבבו עם כספי חשבון החברה, ורק לסוחרים תהיה יכולות מעשית למשוך אותם.
בפועל, על פי החשד בחקירה, כספי הלקוחות בניגוד למובטח הוכנסו ועורבבו עם כספי החברה ושימשו אותה לצורך תפעול, תשלומי משכורות לעובדים, השקעות ורכישות נכסים. לקוחות, שחלקם זיהו לכאורה כשלים ניהוליים ותפעוליים, החלו לחשוד וביקשו לקבל את כספם או חלק ממנו חזרה. הם נדחו בניגוד להסכם איתם, ורובם המכריע לא קיבל את הכסף בחזרה.
מפרק ג'נרל טרייד: "פשיעה בשיטת הפירמידה"
כאמור ג'נרל טרייד הפסיקה את פעילות במאי 2018 ומונה לה מפרק זמני – עו"ד עדי פיגל. על פי דו"חות שהגיש בעבר לבית המשפט המפרק הזמני, היא נותרה חייבת בסך הכל כ-30 מיליון שקל לכ-400 סוחרים.
"מדובר בפרשה חמורה ביותר של פשיעה כלכלית בשיטת הפירמידה", כתב עו"ד פיגל בדו"ח שהגיש בעבר לבית המשפט, "וזאת – בין אם בעלי השליטה התכוונו מראש לגנוב כספי לקוחות (טענה המוכחשת על ידם) ובין אם לגרסת בעלי השליטה 'נעשו טעויות עסקיות', משיקולים לא נכונים: ערבוביה בין הכספים של לקוחות לרווחים של החברות, ושימוש בחלק מהכספים כדי לממן את הפעילות של החברות".