דירקטוריון אל על מעדיף את מתווה המדינה על פני הצעתו של המשקיע החרדי אלי רוזנברג
לפי מקורב לדירקטוריון, הסיבה לכך היא שבעוד שההצעה של רוזנברג כוללת לקיחת הלוואה בסך 400 מיליון דולר בערבות מדינה, במתווה המדינה נטל ההלוואה הוא 250 מיליון דולר בלבד, כאשר 150 מיליון הדולרים הנוספים יוזרמו לחברה בתמורה להנפקת מניות
דירקטוריון אל על מעדיף את מתווה המדינה על פני הצעתו של המשקיע החרדי אלי רוזנברג.
לדברי מקורב לדירקטוריון, "מתווה המדינה עדיף לטובת החברה. ההצעה של רוזנברג - 75 מיליון דולר עבור 45% ממניות אל על, כוללת לקיחת הלוואה בסך 400 מיליון דולר בערבות מדינה (רוזנברג אינו מעוניין בהנפקה לציבור מחשש לתחרות, נ.ז) בעוד שבמתווה המדינה, נטל ההלוואה הוא 250 מיליון דולר בלבד ו-150 מיליון הדולרים הנוספים יזרמו לחברה בתמורה להנפקת מניות".
- ביה"ד לעבודה דחה בקשת טייסי אל על לקבוע שההסכמים שנחתמו בשמם אינם תקפים
- האוצר דורש מאל על לבצע את ההנפקה עד סוף אוגוסט - מתנה את ההלוואה בהשלמת הגיוס
- אל על לכץ ורגב: עזרו לנו לשחרר 60 מיליון דולר מקרן זכאים - או שנקרוס
דירקטוריון אל על צפוי לדון בהצעתו של רוזנברג לאחר קבלת הבהרות ממנו לגבי הצעתו. בשעות אלו מתקיים דיון באוצר בבקשת אל על לדחות את מועד ההנפקה לציבור מסוף אוגוסט, כפי שקבעה בשבוע שעבר מנכ"לית האוצר קרן טרנר, ל-17 בספטמבר, כדי לאפשר לדירקטוריון להיערך ללא חיפזון. עוד ביקשה אל על כי מתן ההלוואה לא יותנה במועד ההנפקה, היות ועל פי חוק היא חייבת בקרוב בהחזר תשלום לנוסעים שטיסותיהם בוטלו.
הגורם אמר שהצעתו של רוזנברג "מלאה חורים", ועל כן דירקטוריון אל על, על פי יעוץ משפטי שקיבל, שלח היום לבא כוחו של רוזנברג בקשה להבהרות - כגון האם אלי רוזנברג שהוא בעל אזרחות ישראלית - תנאי נדרש לרכישת אל על - הוא הרוכש האמיתי של החברה, שכן כידוע מדובר בתלמיד ישיבה בן 26. כמו כן התבקש לספק הבהרות לגבי היכולות הכספיות שלו ומקור הכסף, כדי לאמוד האם הרוכש בפועל הוא אביו קן רוזנברג - שאינו אזרחי ישראלי.
כמו כן צוין במכתב כי הצעת רוזנברג מותנית בכך שלא יתרחשו אירועים שישפיעו לרעה מהותית על מצבה של אל על עד למועד השלמת העסקה; מכאן ניתן להסיק שרוזנברג שומר לעצמו את הזכות לחזור בו מהצעתו עד למועד השלמת העסקה.
מטעמו של רוזנברג נמסר כי "במקום לדון ברצינות בהצעה המצוינת שניתנה להצלת אל על להזרמה של 75 מיליון דולר, מעדיף הדירקטוריון את מסלול המשך סחיטת כספי מדינה תוך כדי בריחה מהאחריות של הדירקטורים לדון בהצעה ולהמשיך לשרת את בעלת השליטה". עוד הוסיף כי אינו מתכנן מתווה שונה מזה שסוכם בין הדירקטוריון לבין האוצר וכי "מדובר בספין, שגורם אינטרסנטי מפיץ בכדי למנוע דיון רציני בהצעה הכי טובה שיש כיום על השולחן".