איגוד הכדורסל: לעכב ההליכים בתביעה של עודד קטש נגדנו
מאמן נבחרת ישראל הגיש לאחרונה תביעה בסך 287 אלף שקל נגד האיגוד בטענה שגילה בדיעבד כי הוצא לחל"ת במהלך התפרצות הקורונה; האיגוד מבקש עתה להעביר את ניהול הסכסוך למוסד לבוררות שלו
הסכסוך המשפטי בין עודד קטש, מאמן הנבחרת בכדורסל ואחד מגדולי השחקנים בישראל, לבין איגוד הכדורסל מתחמם.
- יו"ר מנהלת ליגת הנשים לשר הספורט: הבהר מה חלקנו ב-35 מיליון השקלים שהובטחו לכדורסל
- יש רשת ביטחון: ליגות הכדורגל והכדורסל יפתחו את העונה
- עודד קטש תובע 287 אלף שקל מאיגוד הכדורסל: "גיליתי בדיעבד שהוציאו אותי לחל"ת בקורונה"
לאחר שקטש הגיש בחודש שעבר לבית הדין לעבודה בתל אביב תביעה בסך 287 אלף שקל נגד איגוד הכדורסל בטענה כי גילה בדיעבד שהוציא אותו לחל"ת בתקופת הקורונה וכי האיגוד נותר חייב לו כספים, מגיע תורו של האיגוד, שלא נשאר חייב.
האיגוד הגיש לפני מספר ימים לבית הדין בקשה לעיכוב הליכים והעברת הדיון למוסד לבוררות שלו. זאת, מאחר שלטענת האיגוד בהסכם ההעסקה בין הצדדים נקבע כי כל מחלוקת הנובעת מההסכם תוכרע במוסד לבוררות. האיגוד טוען כי יחד עם קטש הוצאו לחל"ת בשל הקורונה למעלה מ-500 עובדים נוספים של האיגוד, כאשר בסופו של דבר קטש הוחזר לעבודה בסוף מאי: "במהלך תקופת החל"ת מ-16 במרץ עד 27 במאי קטש לא ביצע כל עבודה שהיא עבור האיגוד, שכן כלל המסגרות בענף הכדורסל לרבות ליגת העל לא שבו לפעילות סדירה".
האיגוד אף מבקש באמצעות עו"ד מרדכי לוין לחייב את עודד קטש בהוצאות משפט "נוכח חוסר תום ליבו עת הגיש את התביעה לבית הדין תוך התעלמות מפורשת מהוראות הסכם העבודה עליו הוא חתום".
עו"ד דפנה שמואלביץ , באת כוח קטש, מסרה בתגובה: "התביעה איננה עוסקת בכדורסל, אלא בהפרת חוקי המגן – אי תשלום שכר ואי העברת הפרשות לקרן פנסיה והשתלמות. במקרים כאלו הסמכות היא לבית הדין לעבודה. ניסיון האיגוד, שתקציבו נשען על כספי ציבור, להרחיק את התביעה מאולם פתוח לדיון במחשכים מלמד על התכלית האמיתית והפסולה של הבקשה".