ביום שאחרי הקורונה: הדרכון הישראלי יכניס אתכם ל-160 מדינות ללא ויזה
הדירוג השנתי שמפרסמת הנלי אינו כולל את הגבלות הכניסה המוטלות עכשיו במדינות העולם בגלל מגפת הקורונה; הדרכון היפני שומר על תוארו כדרכון החזק בעולם המעניק כניסה ל-191 מדינות ללא ויזה ובמקום השני סינגפור עם 190 מדינות, ואחריה גרמניה ודרום קוריאה. ישראל במקום 24 בדירוג העולמי
- דירוג הדרכונים הטובים בעולם: יפן ראשונה, אפגניסטן אחרונה
- זהו דירוג הדרכונים הטובים בעולם - ואיפה ישראל?
- אלה הדרכונים הטובים בעולם - איפה אנחנו?
המדד מצביע על כך שתושבי אסיה מורשים להיכנס למספר הגדול ביותר של מדינות ברחבי העולם. בהתאם,יפן שמרה על מקומה בראש הטבלה הודות לכך שהדרכון היפני מעניק כניסה ל-191 מדינות. במקום השני מדורגת סינגפור עם כניסה ל-190 מדינות ואחריה מדורגות דרום קוריאה וגרמניה עם 189 מדינות.
ישראל מדורגת במקום ה-24 הודות לכך שהדרכון מאפשר כניסה ל-160 מדינות ברחבי העולם.
עם זאת, יש לציין כי הדירוג לא לוקח בחשבון איסורים זמניים, כלומר, הוא אינו כולל את הגבלות הכניסה המוטלות עכשיו במדינות העולם בגלל מגפת הקורונה, כמו ההגבלות שנכנסו לתוקף בשבוע שעבר באיחוד האירופי שמרשה כניסה רק לאזרחי 14 מדינות. הרשימה הזו של מדינות מותרות כוללת בין השאר את יפן, קנדה ודרום קוריאה, אך אינה כוללת את ישראל, ארה"ב וברזיל.
כך למשל ארה"ב מדורגת במקום השביעי בדירוג הרשמי, אך בהתבסס על איסור הכניסה לאירופה לאמריקאים יש בעצם את אותו מעמד כמו לתושבי מקסיקו, המדורגים במקום ה-25 עם אישור כניסה ל-159 מדינות.
בדומה, ברזיל מדורגת במקום ה-19 הרשמי אך בפועל היא אמורה לחלוק דירוג עם פארגאווי במקום ה-36. לדבריו של כריסטיאן קאיילין, יו"ר הנלי והיוזם של המדד, ההשלכות של החלטת האיחוד האירופי יהיו מרחיקות לכת. "כפי שכבר ראינו, השפעת המגיפה על חירות הנסיעות היא דרסטית ונמשכת הרבה יותר מכפי שהעריכו כולם בתחילה. ההחלטה של האיחוד האירופי מצביעה על כך שצפויים עוד מכשולים בהמשך".
גם בלי הקורונה, יש מדינות שהאזרחים שלהם לא יכולים להגיע רחוק. אפגניסטן היא המדינה עם הדרכון החלש ביותר, המעניק לתושבים שלה כניסה ללא ויזה ל-26 מדינות בלבד. מדינות נוספות עם דרכון חלש כוללות את עירק (28) וסוריה (29).
המדינות עם הדרכונים הטובים ביותר:
10. הונגריה – כניסה ללא צורך בוויזה ל-182 מדינות
9. אוסטרליה וקנדה – 183 מדינות
8. צ'כיה, יוון, מלטה וניו זילנד – 184 מדינות
7. בלגיה, נורבגיה, שוויץ בריטניה וארה"ב – 185 מדינות
6. צרפת, אירלנד, הולנד, פורטוגל ושבדיה – 186
5. אוסטריה ודנמרק – 187
4. פינלנד, איטליה, לוקסמבורג וספרד – 188
3. גרמניה ודרום קוריאה – 189
2. סינגפור – 190
1. יפן - 191