החברה להגנת הטבע עתרה נגד משרד האנרגיה: לבטל מכרז לקידוח בים
העתירה שהוגשה לבג"ץ מתייחסת לאזור "הפרעת פלמחים" - שטח ימי של 600 קמ"ר מול חוף פלמחים: "כולל מינים ימיים רבים בסכנת הכחדה"
- מינהל התכנון דורש לשמר שטחים פתוחים המהווים “מסדרונות אקולוגיים”
- חודשה בניית האסדה של אנרג'יאן; הגז ממאגרי כריש ותנין יגיע באיחור
- החברה להגנת הטבע דורשת ממשרד האנרגיה לבטל את המכרז ליצוא גז נוזלי: "הליך מזהם"
העתירה שהוגשה על ידי עו"ד נועה יאיון, מנהלת המחלקה המשפטית בחברה להגנת הטבע, עוד טוענת שהרישיון ניתן מבלי ליידע לכאורה את המועצה המייעצת (מועצת הנפט) אודות חשיבותו ורגישותו הסביבתית, ומבלי שהיו באותה העת נציגים של המשרד להגנת סביבה במועצה. "מיותר לציין, שחיפוש והפקת נפט באזור זה, הן בשגרה, וחלילה בעת תקלה ודליפה, עלולים להוביל לפגיעה בלתי הפיכה באתר יוצא דופן בחשיבותו, ואף למחוק כליל ערכי טבע ייחודיים, בחלקם ברמה העולמית", היא אומרת.
עוד נטען בעתירה ש"האתר כולל שטחים רגישים שהוכרו כאזורים בעלי רגישות סביבתית הגבוהה ביותר ע"י משרד האנרגיה בסקר אסטרטגי שהושלם ב-2016 וסומנו בתכנית המרחב הימי של מנהל התכנון (ושאומצה בועדה לשמירת הסביבה החופית ב-2019 ) כאזור המיועד לשימור: חלקו כ"מרחב שימור לבחינה", וחלקו כ"אזור חיפוש לשמורת טבע במים הכלכליים", אולם אישורי החיפושים ניתנו לכאורה מבלי ליידע את מועצת הנפט על חשיבותו ורגישותו של השטח ומבלי שהיו במועצה נציגים של המשרד להגנת הסביבה.
מניית אנרג'יאן עברה לירידות מיד אחרי הפרסום היום.
מאנרג'יאן נמסר כי "כתב התביעה טרם התקבל במשרדי החברה, וכי החברה מקפידה לפעול תמיד תוך התחשבות מירבית בערכי הסביבה והטבע. יש לחדד, כי מדובר באזור שבו זכתה החברה בסבב המכרזים של משרד האנרגיה, וכי נכון להיום לא מבוצע בו קידוח".
טרם נמסרה תגובת משרד האנרגיה.