הישראלים יצאו מהסגר - וחזרו ללכלך את החופים
לפי מדד "חוף נקי" של המשרד להגנת הסביבה, בשבועיים שהסתיימו ב-31 במאי חלה ירידה של 7% במספר החופים שדורגו כנקיים עד נקיים מאוד; במשרד מאשימים את המתרחצים, שהשאירו כמויות גדולות של פסולת בעיקר במהלך חג השבועות. מתחילת השנה, רק 59% מהחופים היו נקיים לפחות 70% מהזמן
הישראלים יצאו מהסגר - וחזרו ללכלך את החופים: מדד "חוף נקי" של המשרד להגנת הסביבה מצביע על ירידה דרמטית בחופים שדורגו כנקיים עד נקיים מאוד.
לפי המדד לשבועיים שהסתיימו ב-31 במאי, רק 67% מהחופים שנבדקו דורג כנקיים ומעלה; זאת, לעומת 74% במדד הקודם. מטרידה אף יותר העובדה כי במדד התקופה המקבילה ב-2019 דורגו 80% מהחופים כנקיים עד נקיים מאוד. מתחילת השנה, רק 59% מהחופים היו נקיים לפחות 70% מהזמן.
- עציצים מחשמלים: לתדלק באמצעות קרני השמש
- "הרס יערות ותיקים בעולם מחריף את ההתחממות הגלובלית"
- בגלל הקורונה: ועידת האקלים של האו"ם נדחתה לנובמבר 2021
לפי המשרד להגנת הסביבה, האשמה בהתדרדרות בשיעור החופים הנקיים נעוצה במתרחצים הישראלים, שהשאירו בהם כמויות פסולת רבות במהלך חג השבועות - גם על רקע הסרת מגבלות הרחצה. "אנחנו מציינים בימים אלה את יום איכות הסביבה העולמי ואת יום האוקיינוסים – ימים שמזכירים לנו את החשיבות של שמירת הסביבה החופית והימית שלנו נקיות, לטובת האנושות כולה ולטובת כדור הארץ", אמרה השרה להגנת הסביבה, גילה גמליאל, בהודעה לעיתונות. "אני קוראת לציבור בישראל לגלות אחריות, לא להגיע עם כלים חד-פעמיים, לא להשאיר פסולת בחופים, וליהנות מחופים וים נקיים מפלסטיק ומפסולת".
מתנועת המרד בהכחדה נמסר בתגובה לממצאים: "מעבר לפגיעה בטבע, הפסולת הזו גם נאכלת על ידי דגים ובסופו של דבר מגיעה לגוף של מי שצורך דגים – בני אדם. בני האדם צורכים בממוצע כ-50 אלף חתיכות מיקרו פלסטיק כל שנה! זו רק דוגמא אחת מני רבות להתייחסות הבעייתית של בני האדם לסביבתם, התייחסות מזלזלת שתמיד תחזור ותפגע בנו, בדומה לגזי החממה שהאנושות פלטה שגורמים בישראל לעלייה בטמפרטורות, ירידה בכמות הגשמים וסכנה הולכת וגוברת לשריפות, מחלות ועוד. כל פגיעה בטבע היא פגיעה גם בנו, בני האדם".