$
בארץ

דיווח שוטף

משרד הבריאות מקצר זמני הבידוד לחולי קורונה

התחלואה במערכת החינוך: 130 מוסדות סגורים, 17,605 שוהים בבידוד; 94 חולי קורונה אובחנו היום - 37 מהם בתל אביב; שירות התעסוקה: מעל 12 אלף חזרו למעגל העבודה בשלושת הימים האחרונים; היום אובחן חולה קורונה במקבץ דיור לעולים בפ"ת, כלל הדיירים ייבדקו. עקב העלייה במספר החולים, ד"ר טל ברוש, מזכיר הצוות לטיפול במגפות במשרד הבריאות, אמר כי "הציבור לא נזהר מספיק", אך טען כי אין צורך בסגירת בתי ספר אם תלמיד אחד חלה: "ההנחיות קצת מוגזמות"

כלכליסט ו-ynet 23:4407.06.20

 נגיף הקורונה – תמונת מצב בארץ ובעולם

 

23:44 - תלמיד כיתה א' בראשון לציון אובחן בקורונה, בית הספר ייסגר עד יום רביעי

 

עיריית ראשון לציון הודיעה כי תלמיד כיתה א' בבית הספר "אתרים" בעיר אובחן בנגיף הקורונה. בשל כך, כל התלמידים ישהו בבידוד וייבדקו, והמוסד החינוכי ייסגר עד יום רביעי.

(סיון חילאי)

 

23:00 -  משרד הבריאות מקצר זמני הבידוד לחולי קורונה

 

הקלות משמעותיות בזמני הבידוד של חולי הקורונה: משרד הבריאות החליט לקצר את משך ההמתנה לבדיקות חוזרות אצל החולים - המשמעות היא קיצור משך הבידוד הנדרש למחלימים.

 

עד כה על פי הנחיות המשרד, הבדיקה השנייה לחולים, התבצעה כעבור 12 יום מרגע הדיגום החיובי הראשון שקבע כי המטופל אכן נדבק בנגיף. בדיקת הדיגום השלישית התבצעה כעבור שלושה ימים מהבדיקה השנייה. פירושו של דבר שהחולים נאלצו להישאר בבידוד 15 יום ויותר, בהתחשב בזמן קבלת התשובות. עתה, החליט משרד הבריאות, על בסיס נתוני התחלואה בישראל, לקצר משמעותית את משך הבדיקות.

 

מעתה חולה מאומת שקיבל תוצאה חיובית בבדיקה מהפה ומהאף, יוגדר כמחלים בתנאים הבאים:

 

  • חולה שהיה סימפטומטי: נדבק בקורונה שסבל מתסמינים כמו חום, שיעול, כאבי גרון, צמרמורת, או הקאות – יקבל דגימה שנייה לאחר שעברו לפחות 7 ימים מתחילת הסימפטומים, ו-48 שעות מתום הסימפטומים.
  • חולה שהיה א-סימפטומטי: יקבל דיגום שני לאחר שעברו 5 ימים מבדיקת ה-PCR החיובית הראשונה.
  • הבדיקה השלישית למי שהיה שלילי בדיגום השני, תתבצע לאחר 24 שעות, במקום לאחר 3 ימים.

 

שינויים גם לחולי קורונה השבים מחו"ל

 

מעתה, מחלימים הנוחתים בישראל, יצטרכו להציג תיעוד כתוב לכך שאכן היו חיוביים לנגיף בבדיקת PCR, וכן תיעוד כתוב על בדיקת PCR שלילית אחת לפחות. החוזר מחו"ל יתבקש לעבור בדיקת PCR נוספת בישראל לאישוש ההחלמה.

 

עד קבלת תשובה שלילית עליו לשהות בבידוד בביתו או במלון. במידה שיהיה שלילי בבדיקה הנוספת בישראל – יוגדר כמחלים וישתחרר מהצורך בבידוד.

 

המשרד מבהיר בתקנות החדשות, כי למרות שהחלו בדיקות הדם הסרולוגיות לאיתור רמת נוגדני IgG האמורות להעיד על החלמה לכאורה, לא הותוו עדיין הגדרות להחלמה בהסתמך עליהן, ועל כן לא ניתן להסתמך עליהן. לעת עתה, הבדיקות הללו משמשות רק לדיונים פנימיים של משרד הבריאות לאיפיון התחלואה בישראל.

 

מי שהחלים, אמנם יוכל לצאת מבידוד, אולם עדיין יידרש להמשיך לנקוט בדרישות ההתמגנות של האוכלוסיה כולה, ובכלל זה עטיית מסכות ושמירה על ריחוק חברתי. עם זאת, מחלימי קורונה שנחשפו לחולי קורונה אחרים - לא יידרשו יותר לבידוד, מתוך ההנחה שככל הנראה לא יוכלו להידבק. לפיכך, יוסרו מעתה פרטי המחלימים מרשימת חבי הבידוד המועברת לגורמי האכיפה.

 

מחלים המפתח תסמינים המעוררים חשד כי מדובר בתחלואה בקורונה, בפרט תסמינים שהתרחשו זמן קצר מאוד מאז ההחלמה לכאורה, יופנו לרופא המטפל לשקילת ביצוע דגימה חוזרת לקורונה. זאת בשל החשש שהתשובה השלילית היתה שגוייה, והאדם למעשה לא באמת החלים.

(ד"ר איתי גל, ynet)

 

21:30 - התחלואה במערכת החינוך: 130 מוסדות סגורים, 17,605 שוהים בבידוד

 

מנתונים שפרסם משרד החינוך אודות מצב התחלואה במערכת החינוך עולה כי 352 תלמידים ועובדי הוראה אובחנו עד כה בקורונה, 22 מהם ביממה האחרונה. בנוסף, 130 בתי ספר וגני ילדים - סגורים. זאת לעומת 106 מוסדות סגורים שנרשמו אתמול. בנוסף, 17,605 תלמידים ועובדים שוהים בבידוד, לעומת 16,327 שעליהם דווח אתמול.

(תמר טרבלסי חדד, ynet)

 

19:35 - 94 חולי קורונה אובחנו היום - 37 מהם בתל אביב

 

משרד הבריאות הודיע כי מחצות אובחנו עוד 94 נדבקים מאומתים בקורונה, 37 מהם בתל אביב, ומספר החולים הפעילים עומד כעת על 2,474 - בהם 23 מונשמים. עוד דווח כי שני חולים נפטרו, מה שמעלה את מניין המתים כתוצאה מהנגיף ל-298.

 

 

בדיקת קורונה בדיקת קורונה צילום: שאול גולן

  

17:45- 12,180 עובדים חזרו לעבודה במהלך שלושת הימים האחרונים

 

מהעדכון האחרון ביום חמישי (4.6.2020) בשעה 16:00 ועד היום ב-16:00 התקבלו בשירות התעסוקה 12,180 דיווחים על חזרה לעבודה. במקביל, נרשמו 1,616 דורשי עבודה חדשים. מאז החלו ההקלות בסגר לשחרור המשק, ב-19 באפריל התקבלו בשירות התעסוקה 300,526 דיווחים על חזרה לעבודה, ומנגד, נרשמו 111,682 דורשי עבודה חדשים.

 

6,463 דורשי עבודה נרשמו מאז 1.6, ומהם 42.95% פוטרו, 26.8% הוצאו לחל"ת, 10.8% התפטרו, ו-19.4% עזבו את עבודתם מסיבה אחרת. מדובר בשינוי משמעותי בתמהיל הנרשמים - נזכיר כי במרץ היו 89.6% חל"ת ו-6.4% פיטורין, באפריל 79.2% חל"ת ו-11.8% פיטורים, ובמאי 49.9% חל"ת ו-27.1% פיטורים. בחודשיים שקדמו למשבר, היה שיעור המפוטרים החודשי מעל 60%, והחל"ת – פחות מ-2%

 

 

17:35 - חולה קורונה אובחן במקבץ דיור לעולים חדשים בפ"ת, כלל הדיירים ייבדקו

 

חולה קורונה התגלה במקבץ דיור שבו מתגוררים עולים חדשים ברחוב הרצל בפתח תקווה, השייך למשרד העלייה והקליטה. בהתייעצות עם משרד הבריאות, הוחלט כי כלל הדיירים ואנשי הצוות במקום ייבדקו גם כן.

(רענן בן צור)

 

14:30 - ראש העיר גבעתיים בביקורת על משרד הבריאות: אף אחד לא יודע מי צריך בידוד

 

ראש העיר גבעתיים רן קוניק פרסם במהלך סוף השבוע ציוץ בטוויטר נגד התנהלות משרד הבריאות על רקע אבחונה של עובדת בחנות "מקס סטוק" בעיר כחולה בנגיף הקורונה. "התושבים לחוצים וכרגיל, האחרונים לקבל מידע הם ראשי הערים". בריאיון לאולפן ynet הוסיף קוניק: "אף אחד לא יודע מי צריך להיות בבידוד. בסוף, התושבים פונים אלינו לעירייה".

 

11:30 - פסטיבל ישראל יתקיים בספטמבר בהתאם להנחיות 

 

פסטיבל ישראל ירושלים שהיה אמור להתקיים בימים אלה (4-20 ביוני) ונדחה עקב מגפת הקורונה יתקיים השנה במתכונת מותאמת לנסיבות ולתו הסגול ב-3-12 בספטמבר.

 

לדברי מנכ"ל הפסטיבל איל שר: "התוכנית האמנותית, שגובשה עוד טרם התפרצות המגיפה, נוגעת באמצעות המופעים וההתרחשויות בסוגיות שעמן כולנו כחברה מתמודדים עתה – קהילה, מפגש, נגיעה, אמפתיה, מצבי חירום ופינוי, אינדיבידואליזם וטכנולוגיה, גילנות, דמוקרטיה, קבלת האחר ועוד.

 

"התערבויות אמנותיות במרחב הציבורי ובקהילה, מפגשי אמן וכנסים מקצועיים יעסקו במקומה של התרבות ובתפקידה במציאות המשתנה ועוד. אנחנו מאמינים שעם החזרה לפעילות הבאת הערכים הללו לידי ביטוי דרך האמנות החיה תהיה חשובה ומעוררת השראה כתמיד, ואף רלוונטית ודחופה מאי פעם".

 

בקרוב תפורסם התוכנית העדכנית המפורטת של הפסטיבל ותחל מכירת הכרטיסים.

(מאיה נחום שחל)

 

 

10:45 - היערכות לגל השני: קו הייצור הראשון בישראל למסכות N95

 

היערכות לקראת גל נוסף של נגיף הקורונה: מנהל הרכש במשרד הביטחון וחברת 'שיאון מדיקל' חנכו בשדרות את קו הייצור הראשון בישראל למסכות N95, בעל כושר ייצור של עד 2 מיליון מסכות בחודש.

 

מסכת N95 מסכת N95 צילום: 3M

 

שר הביטחון, בני גנץ: "מדינת ישראל נמצאת במאבק מול נגיף שגובה חיי אדם, אנו נערכים לגל שני ונמצאים בתהליך של כניסה לשגרת קורונה".  ממשרד הבטחון נמסר כי "בתום מבצע רכש ושינוע בינלאומי מורכב, מציין משרד הביטחון אבן דרך משמעותית במעבר לעצמאות ייצור מלאה של ציוד רפואי למאבק בנגיף הקורונה".

 

סמנכ"ל וראש מנהל הרכש (מנה"ר) במשרד הביטחון, אבי דדון, שחנך את הקו במפעל 'שיאון מדיקל' אמר כי מדובר "בקו הייצור הראשון במדינת ישראל, ומהבודדים בעולם, למסכות N95 בדרגת סינון החיידקים הגבוהה ביותר". המפעל יאפשר לישראל עצמאות בתחום אספקת מסכות.

 

כיום חברת "שיאון מדיקל" בראשות המנכ"ל דניאל לב, מספקת למשרד הבריאות. בימים רגילים עוסקת החברה בייצור מוצרי חבישה, ערכות מכשור סטרילי וחומרי חיטוי. לחברה חברות בנות בהולנד, ארה"ב, מקסיקו וסין. לב אמר כי הוא מקווה שגופי הרכש לא ישובו להסתמך בעיקר על סין.

(נווית זומר)

 

 

10:24 - 82 נדבקים חדשים; "תהיה עלייה במונשמים, אבל לא צריך לסגור בתי ספר"

 

 בלימה של העלייה במספר הנדבקים? זה רק נראה ככה. אתמול (שבת) אובחנו 82 נדבקים חדשים בנגיף הקורונה, המספר הנמוך ביותר זה שבוע. אבל השוואה לשבתות הקודמות מראה כי המספר בכל זאת אינו נמוך: בשבתות הקודמות, ובין היתר עקב מיעוט הבדיקות היחסי, נמנו 28, 5, 5 ו-19 נדבקים. הפעם, כאמור, המספר גבוה בהרבה.

 

בדיקת קורונה בדיקת קורונה צילום: גטי

 

  

במספר הבדיקות חלה ירידה גם כן, אך גם ההסבר לכך דומה. אתמול בוצעו 11,440 בדיקות, נתון שנחשב גבוה מאוד לשבת, לעומת שיא של יותר מ-16 אלף ביממה שלפני כן. אחוז המאובחנים היומי בנגיף מבין כלל הנבדקים נשאר יציב מאז שלישי האחרון, ועומד על בין 0.8% ל-1%.

 

"ר טל ברוש מאסותא-אשדוד, מזכיר הצוות לטיפול במגיפות במשרד הבריאות, אמר לאולפן ynet כי "היה צפוי שתהיה עלייה במספר ההדבקות. אנחנו רואים הרבה הדבקות, אבל נראה שהאוכלוסיה המבוגרת והחולים הכרוניים עדיין לא חולים". לדבריו, "הציבור לא נזהר מספיק. אחת מהנורות האדומות היא העלייה במספר החולים היומיים. בעוד שבועיים נראה עלייה במספר המונשמים והחולים הקשים".

 

לצד זאת הבהיר ד"ר ברוש כי לדעתו "ההנחיות קצת מוגזמות. על תלמיד אחד או על מורה חולה לא חייבים לסגור בית ספר שלם. אפשר לעשות חקירה מסודרת, אני לא בעד הסגירות המסיביות. בספטמבר אנחנו נהיה בדיוק באותו המקום אולי אפילו יותר גרוע כי יהיה קר יותר. צריך ללמוד לחיות עם זה".

 

הוא הוסיף: "אני לא חושב שאנחנו במצב שכדאי כרגע להחזיר את המשק אחורה או את מערכת הבריאות ומערכת החינוך אחורה. יש לכך השלכות מאוד קשות ואני חושב שבינתיים העסק הוא נסבל ואני מקווה שנשלט. צריך שאנשים יהיו אחראים - על עצמם ועל ילדיהם".

 

"צריך להקפיד על העלייה והירידה מהרכבת"

 

בנוגע לאפשרות לדחייה נוספת בחזרת הרכבת עקב העלייה בתחלואה, אמר: "הרכבת זה בסך הכל אוטובוסים שמחוברים יחד. צריך להקפיד על העלייה והירידה, איך עומדים בתור בכניסה וביציאה". בנוגע להופעות ומסיבות ציין כי "מקום כמו הבארבי מאוד בעייתי וצריך מאוד להיזהר".

 

למרות דברי ברוש, נמשכת סגירת בתי הספר שבהם התגלתה תחלואה - וגם בתי ספר נוספים. חמישה בתי ספר במועצת שדות נגב נסגרו היום לאחר שתלמידה בחטיבת הביניים אובחנה אמש כחיובית לקורונה ונסעה בהסעות של המועצה. במועצה החליטו לא לקחת סיכונים וסגרו את בתי הספר נועם תושיה, אולפנת צביה, נריה בנים, נריה בנות וישיבת בית יהודה.

 

מתמונת המצב היומית שמפרסם מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה, גוף של אמ"ן, נראית עלייה בתחלואה בלוד - שם נדבקו שבעה חולים בשבוע האחרון. גם אחוז הבדיקות החיוביות בעיר השבוע מדאיג - 2%. בחדרה נמנו תשעה חולים בשבוע האחרון, בין היתר עקב ההדבקות בבית הספר הרב תחומי בעיר.

 

 

8:00 - מנהלי בתי האבות מזהירים: "לא נוכל להגן על הקשישים בגל השני"

 

סיום הגל הראשון והקטלני של נגיף הקורונה בבתי האבות הוחלט במשרד הבריאות לאפשר שחרור מדורג של המוסדות. נטען כי המשך הבידוד הכפוי, הרחק מהמשפחות, מזיק לבריאותם הנפשית של הקשישים. לפני כחודש וחצי הורשו הדיירים להיפגש עם הקרובים שלהם. בעקבות שיפור מצב התחלואה הזמני, הכוונה כעת היא להרחיב את המפגשים, תוך פיקוח קפדני כדי למנוע התפרצות נוספת. אלא שבתי האבות מזהירים: אין לנו מספיק כוח אדם כדי לפקח על הביקורים ולמנוע התפרצות נוספת.

 

בית אבות דיור מוגן משען בחולון בית אבות דיור מוגן משען בחולון צילום: שמוליק דודפור

 

בתי האבות מתריעים כי במצב הנוכחי הם לא יוכלו להמשיך ולאפשר את הביקורים. במוסדות מסבירים כי הם נאלצים לבחור בין שתי אפשרויות גרועות: ביקורים ללא פיקוח תוך סיכון הקשישים בהידבקות, או סגירת השערים תוך פגיעה נוספת במצבם הנפשי.

 

123 דיירים בבתי אבות ודיור מוגן מתו מקורונה. מדובר ב-42 אחוזים מסך המתים מהנגיף בישראל. הרשויות טיפלו באיחור רב בהתפרצויות הקשות במוסדות לקשישים, וכעת עושה רושם שהמחדל הבא כבר נרשם על הקיר. יש לציין כי בניגוד לבתי האבות והמוסדות הסיעודיים, שרובם ציבוריים, בתי הדיור המוגן הפרטיים יכולים להרשות לעצמם להקצות את כוח האדם והציוד הנדרשים.

 

"אנחנו עומדים להודיע שלא ניתן לבני משפחה לבקר בבתי האבות"

 

"אנחנו עומדים להודיע שלא ניתן לבני משפחה לבקר בבתי האבות", אומר רוני עוזרי, יו"ר א.ב.א - איגוד בתי אבות ודיור מוגן. "משרדי הבריאות והאוצר הם הגורמים האחראים לכך. מה אשמים הזקנים האלה שלא יוכלו לראות את בני משפחתם? אנחנו במצוקה גדולה. האלטרנטיבה היא שלא נספק אוכל ותרופות".

 

"או שאני מוותר על הקשישים או שאני מוותר על הביקורים", מוסיף דני בן שטרית, מנהל בית האבות "עידן הזהב" בירושלים. "אנחנו צריכים לפחות שני אנשים עבור הביקורים - אחד שומר ואחד שמוודא שנוהלי הביקור מקוימים. אין תקצוב ואלה כספים עצומים. כמוסד ציבורי ללא כוונות רווח אני ממש עומד לפני קריסה, ולא תהיה לי ברירה אלא לסגור את הביקורים. זה להיות או לחדול. אם אפתח את המוסד לביקורים ‑ לא אוכל להגן על הקשישים בגל השני".

 

פיקוד העורף עזב

 

הנוהל הקיים היום, שגובש בחודש אפריל, מאפשר ביקורים בתיאום מראש של בן משפחה או אפוטרופוס אחד מחוץ לבית האבות ולזמן מוגבל. משפחות הדיירים טוענות שישיבה מחוץ למוסד, בשמש או בקור, אינה נוחה, וכי הרישום המקדים לא מאפשר הגעה לעיתים קרובות יותר.

 

 

רוני עוזרי יו"ר איגוד בתי האבות רוני עוזרי יו"ר איגוד בתי האבות צילום: Ariel Jerozolimski

 

על פי הנוהל החדש והמקל יותר, שטרם אושר אך אמור להיכנס לתוקף בימים הקרובים, יתאפשרו ביקורים בתוך המוסד עצמו של יותר מבן משפחה אחד, ללא הגבלה של תדירותם. על המוסד מוטלת האחריות לתאם את זמני הביקורים ולוודא שהם עומדים בהנחיות משרד הבריאות. הנוהל קובע כי "מנהל המסגרת ימנה אחראי לתוכנית, מומלץ מינוי העובדת הסוציאלית", אך במוסדות מסבירים כי העובדות הסוציאליות קורסת כבר עתה תחת העומס.

 

במוסדות אומרים עוד כי לא ניתן לנהל את תוכנית הביקורים ולפקח עליה ללא משרת שומר. עד לאמצע חודש מאי חיילי פיקוד העורף מילאו את המשימה, אך הם עזבו. כעת המוסדות נותרים חסרי אונים מול הדרישה לפיקוח על כל מי שנכנס בשעריהם בתקופה הקרובה.

 

בסופו של דבר, אומרים בבתי האבות, הנוהל יוצר שורה של תפקידים חדשים - שומר, מתאם ביקורים, מפקח מיגון ושמירת נהלים - שאין באפשרותם להקצות. במצב דברים זה, המוסדות מזהירים כי ייאלצו להשאיר את שעריהם סגורים בפני ביקורים.

 

מנהל מוסד תשושים "ירדן לגיל הזהב" בנהריה, משה לייבוביץ', מסביר את המצוקה החדשה: "את הנהלים החדשים כתבו אנשים שלא מבינים מה באמת קורה בשטח. עובדת סוציאלית למשל היא האחרונה שיהיה לה זמן לנהל את הדבר הזה. עד 14 במאי היו אצלנו חיילים שעזרו לנו, ומאז אנחנו מרגישים את היעדרם".

 

פרופ' נמרוד מימון, שעומד בראש התוכנית הלאומית "מגן אבות ואמהות" מטעם משרד הבריאות למתן הגנה לדיירי מוסדות הגיל השלישי בתקופת הקורונה, אמר בתגובה: "המצב הקשה של בתי האבות והמוסדות הסיעודיים בישראל לא התחיל במהלך מגפת הקורונה. המיקום שלהם בסדר העדיפויות הציבורי הוא בסוף הרשימה. הפתרון הוא להקצות עוד כוח אדם ולסמוך על בני המשפחה. הקורונה עדיין איתנו ולא נכון יהיה לסגור עכשיו את בתי האבות".

 

7:00 - בר סימן טוב הורה: יופסקו בדיקות הקורונה הפרטיות בתשלום

 

 ימים בודדים לפני שיסיים את תפקידו, "סימן" מנכ"ל משרד הבריאות היוצא משה בר סימן טוב את תעשיית בדיקות הקורונה הפרטיות והנחה את קופות ובתי החולים שלא לגבות כסף עבור בדיקות קורונה.

 

"בדיקות קורונה הן משאב מוגבל ועליהן להיות מונגשות באופן שוויוני לציבור בתי החולים, ולכן יבוצעו רק בהתאם להתוויות שמפורטות על ידי המשרד", כתב בר סימן טוב בהנחייה והוסיף כי "לא ייגבה תשלום מנבדקים, בין אם מדובר בבדיקות שסופקו לבתי החולים על ידי המדינה, נרכשו על ידו או נתרמו לו".

 

מנכ״ל משרד הבריאות היוצא משה בר סימן טוב מנכ״ל משרד הבריאות היוצא משה בר סימן טוב צילום: צילום מסך

 

על פי גורמים במערכת הבריאות זוהי למעשה "מתנת הפרידה" שלו מאחד מיריביו ומבקריו הגדולים: פרופ' זאב רוטשטיין, מנהל המרכז הרפואי הדסה, שמקיים בדיקות קורונה עבור עובדי חברות היי־טק, ארגונים וחברות אחרות ‑ וגובה עבורן כסף. כך נעשה גם בבתי החולים איכילוב ושמיר (אסף הרופא).

 

"מעניין שאחרי שנים של הזנחת המעבדות דווקא עכשיו בר סימן טוב בחר לעשות עימן צדק", הגיב בציניות למהלך בכיר באחד מבתי החולים. "עיקר העומס הוא על המעבדות של קופות החולים ולא של בתי החולים, אז למה לעצור את הבדיקות של רוטשטיין?".

 

 

מנגד, אחרים מציגים עמדה שונה. "במצב בו הנחיית השר היא לדגום גם א־סימפטומטיים נוצר גידול בביקושים", אומר בכיר באחת מקופות החולים. "לא סביר שארגונים ציבוריים שנתמכים על ידי המדינה ימכרו בדיקות קורונה לכל המרבה במחיר". הגורם הוסיף כי באחת הפגישות שקיים השבוע בר סימן טוב אף אמר כי מעבדות שיעשו בדיקות פרטיות "יולאמו".

 

מהדסה נמסר בתגובה: "כפי שביקשה הדסה בתחילת המגפה בארץ ממשרד הבריאות: תרשו לנו לעשות ואל תתבצרו מאחורי ביורוקרטיה שלילית וחסרת תוחלת".

 

בבית החולים איכילוב ובמרכז הרפואי שמיר הבהירו כי הם נשמעים להנחיה החדשה של משרד הבריאות.

 

ממשרד הבריאות נמסר: “בעת הזאת יש קונסנזוס מקצועי שלאור העלייה בתחלואה והצורך בהעלאת היקף הבדיקות יש חובה בהקפדה יתרה על ניהול מרכזי של המשאב הלאומי”. 

 

x