המרכז הבינתחומי בהרצליה ישנה את שמו ל"אוניברסיטת רייכמן" - ע"ש הנשיא והמייסד
ההחלטה התקבלה על ידי האסיפה הכללית של המרכז ובהמלצת הדירקטוריון; השימוש בשם החדש יחל לאחר קבלת אישור מרשם החברות. לפני כשנתיים העניקה המועצה להשכלה גבוהה למוסד סמכויות כשל אוניברסיטה, והפכה אותו לאוניברסיטה הפרטית הראשונה בישראל
המרכז הבינתחומי בהרצליה ישנה את שמו ל"אוניברסיטת רייכמן", כך החליטה האסיפה הכללית של המרכז. ההחלטה התקבלה בהמלצת הדירקטוריון, בראשו עומד פרופסור אמנון רובינשטיין. השימוש בשם החדש יחל לאחר קבלת אישור מרשם החברות.
שינוי השם לאוניברסיטה מתבקש, לאחר שהמועצה להשכלה גבוהה העניקה לפני כשנתיים למוסד סמכויות כשל אוניברסיטה, ובהן אוטונומיה באשר למסלולי הלימוד לתואר שני, וכן את הסמכות להעניק תואר דוקטור במשפטים, ולאחרונה גם תארי דוקטור בתחומי מדעי המחשב והפסיכולוגיה. בעקבות זאת הפך המוסד לאוניברסיטה הפרטית הראשונה בישראל.
האסיפה הכללית בחרה לכבד את פרופסור אוריאל רייכמן, הנשיא והמייסד, אשר עתיד לפרוש מתפקידו בשנה הבאה, ולקרוא למוסד על שמו. מהבינתחומי נמסר כי הבחירה בשמו של רייכמן היא "בהוקרה על חזונו השאפתני, חתירתו הבלתי נלאית למימושו ויזמותו פורצת הדרך, אשר בתוך 26 שנים הציבו את הבינתחומי בשורה הראשונה של המוסדות האקדמיים בישראל והפכו אותו לאוניברסיטה הפרטית הראשונה והיחידה בישראל, שהנה מלכ"ר ואינה מתוקצבת על ידי המדינה".
הבינתחומי הרצליה נוסד בשנת 1994 ולומדים בו קרוב ל-8,000 סטודנטים. מאז הקמתו סיימו את לימודיהם בו כ-27 אלף בוגרים.
המועצה להשכלה גבוהה גורסת כי הבינתחומי לא יוכל לשנות את שמו לאוניברסיטה. במכתב שנשלח היום לאמנון רובינשטיין ואודי רקנטי יו"ר האסיפה הכללית של הבינתחומי, כתבו במל"ג כי לא מדובר בשינוי שם אלא בשינוי ההכרה במוסד. במל"ג גורסים כי עדיין לא הוגשה בקשה להכרה בבינתחומי כאוניברסיטה ולכן אינו רשאי לעשות שימוש בכינוי הזה.
לעומת זאת בבינתחומי טוענים כי מהרגע שקיבלו את אישור המל"ג לפתוח תוכניות לדוקטורט הם אוניברסיטה לכל דבר ועניין וכי המל"ג לא תוכל למנוע את שינוי השם. "על פי דין אנחנו רשאים לקרוא לעצמנו אוניברסיטה, בהתבסס על היותנו מוסד מחקרי שהוסמך על ידי ועדות בינלאומיות והמועצה להשכלה גבוהה להעניק תארי דוקטור במשפטים, פסיכולוגיה ומדעי המחשב" נמסר מהבינתחומי.