$
בארץ

המגזר העסקי מציע: המענק על השבת עובדים מחל"ת - לפי השכר הממוצע בכל עסק

לפי המתווה החדש שהוגש למשרד האוצר, בחודש הראשון תשולם מקדמה של 25% מהסכום לו זכאי העסק עבור השבת כל העובדים מחל"ת, ובהמשך תקוזז המקדמה מהסכומים החודשיים שמגיעים לו; לפי המתווה, גם עסקים שלא הוציאו עובדים לחל"ת יהיו זכאים למענק

נוית זומר ועמרי מילמן 17:4909.05.20

נשיאות המגזר העסקי, בשיתוף הרשתות הקמעונאיות, אולמות האירועים, המסעדות  רשתות המסחר, להב ויועצי המס, הגישו למשרד האוצר תוכנית חדשה לחלוקת 6 מיליארד השקלים המיועדים כמענק להעסקת עובדים. זאת, לאחר שהאוצר דחה את מתווה נציגות הרשתות הקמעונאיות למתן מענק בגובה 10,000 שקל לכל עובד שיוחזר מחל"ת. 

 

המתווה החדש הוא דיפרנציאלי, ומציע מענק גבוה יותר לעסקים שיחזירו יותר עובדים לעבודה. לראשונה מוצע מענק גם לעסקים שלא הוציאו עובדים לחל"ת. כל סוגי העסקים יהיו זכאים למענק, בתנאי שהמחזור שלהם בחודשים מרץ-אפריל ירד ביותר מ-25% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.

 

לפי המתווה, המענק עבור כל עובד שיוחזר מחל"ת יהיה השכר הממוצע בכל עסק. 70% מהפיצוי יגיע בחודש הראשון להעסקת העובד לאחר החל"ת, והיתרה, בגובה 30%, תינתן לאחר שלושה חודשי העסקה 

 

בנוסף, בחודש הראשון להעסקת העובדים תשולם מקדמה בגובה 25% מהסכום שיתקבל מהכפלת מספר העובדים שיצאו לחל"ת בשכר הממוצע של העסק. המקדמה תקוזז כל חודש מהסכום שיקבל העסק עבור החזרת השבת עובדים מחל"ת באותו חודש. 

 

כך למשל עסק שהשכר הממוצע בו הוא 5,000 שקל ומעסיק 100 עובדים שיצאו לחל"ת, יקבל ביום הראשון 125 אלף שקל (25% ממכפלת השכר הממוצע במספר העובדים שיצאו לחל"ת). אם בחודש הראשון החזיר למשל 10 עובדים עבורם הוא אמור לקבל בשלב הראשון  35 אלף שקל (70% מ-50 אלף) מהם תקוזז המקדמה.

 

עוד נקבע במתווה החדש כי כל עסק יוכל להמשיך להחזיר עובדים מחל"ת במשך 9 חודשים - והוא יהיה זכאי למענק.

 

כאמור, גם עסקים שלא הוציאו עובדים לחל"ת, יקבלו מענק. המענק יחושב לפי שיעור הירידה במחזור ההכנסות במרץ-אפריל לעומת התקופה המקבילה אשתקד, כפול מספר העובדים והשכר הממוצע שלהם.

 

במקביל מבקשים נציגי המגזר העסקי מהממשלה לנקוט צעדים נוספים שיוכלו להקל על חזרת המשק לשגרה. בין השאר מדובר באפשרות העסקה חלקית מול דמי אבטלה חלקיים בדומה למדינות אחרות באירופה, ועידוד מאמצי הכשרה ענפיים.

 

כאמור ההצעה נכתבה על ידי לשכת יועצי המס יחד עם גורמים מקצועיים בנשיאות המגזר העסקי, ובתיאום עם רועי כהן נשיא לה"ב ודובי אמיתי יו"ר נשיאות המגזר העסקי במטרה להשיג תמיכה גורפת של המגזר העסקי כך שתהא שווה עבור כל הענפים.

 

 

כפי שפורסם לראשונה ב"כלכליסט", נציגות הרשתות הקמעונאיות בראשות הראל ויזל הצטרפה בשבוע שעבר לנשיאות המגזר העסקי, בראשות היו"ר דובי אמיתי, שמובילה את המגעים מול האוצר והממשלה.

 

אתמול שלח אמיתי מכתב לראש הממשלה, שר האוצר ומנכ"ל משרדו וראש אגף תקציבים, ובו נכתב: "הערכת הנשיאות היא כי 700 אלף עובדים יוכלו לחזור לשוק העבודה בשנה הקרובה. על מנת שההערכה תמומש, יש לוודא כי לעסקים תהיה היכולת לצלוח את המשבר ולצמוח על בסיס המתווה החדש".

 

 

דובי אמיתי דובי אמיתי צילום: יאיר שגיא

 

עו"ד רועי כהן, נשיא לה"ב, מסר כי " תוכנית עידוד להחזרת העובדים למשק קריטית להצלת מגזר העסקים הקטנים והבינוניים, וכל עיכוב בה יגרום לעשרות אלפי פשיטות רגל, מאחר ובעלי עסקים לא יוכלו לעמוד בעלויות של החזרת העובדים לשם האצת הצמיחה של העסק שלהם. מודל התמריצים, שגובש, נותן מענה לכלל העסקים קטנים וגדולים, ואני קורא לראש הממשלה להורות לנציגי האוצר לאשר אותה ללא כל דיחוי נוסף".

 

המתוהו החדש הוכן לאחר שביום חמישי ביקש מנכ"ל משרד ראש הממשלה, רונן פרץ, מנשיא לשכת יועצי המס, ירון גינדי, להגיש תוכנית שתהיה מקובלת על כלל המגזר העסקי.

 

גינדי מסר כי ״כתבנו תוכנית מקצועית ושוויונית לכלל העסקים. התוכנית תעודד ותאפשר לכל סוגי העצמאים והעסקים הקטנים הבינוניים והגדולים, להחזיר את העובדים ואת העסקים עצמם לפעילות מלאה ובחלוקה שוויונית, ובכך להציל את כלכלת ישראל. אני חוזר ואומר המשימה הראשונה שלנו, אם חפצי חיים אנו, היא להחזיר את השוק לעבודה בכל ענפי המשק במהירות האפשרית, ובמקביל לפצות את בעלי העסקים בהתאם ובמטרה להשאיר אותם עסקים חיים ומנועי צמיחה".

 

 

 

x