$
בארץ

פחות ממאה נדבקו ביממה האחרונה מקורונה, 437 החלימו

הממשלה ביטלה את האיסור ליציאה לעבודה לבני 67 ומעלה; הפגנות בתל אביב ובמוקדים נוספים במחאה על הפגיעה הכלכלית שנגרמה עקב הנחיות הבריאות להתמודדות עם התפשטות נגיף הקורונה; מספר המתים מקורונה עד כה - 229

כלכליסט ו-ynet 23:1402.05.20

נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם

 

השינוי במספר המונשמים

 

 

חולים פעילים מול מחלימים

 

 

השינוי במספר הנדבקים בקורונה 

 

 

 

23:15 - בוטל האיסור על יציאה לעבודה לבני 67 ומעלה

 

הממשלה ביטלה את האיסור שמנע מעובדים מעל גיל 67 לצאת לעבודה - וכעת הם יורשו לעשות כן. השרה לשוויון חברתי גילה גמליאל, שהעלתה את ההצעה, אמרה כי "אין סיבה שאזרחים ותיקים ללא גורמי סיכון לא יוכלו להמשיך לעבוד. האיסור היווה אפליה על בסיס גיל ופגע כלכלית וחברתית באזרחים הוותיקים".

 

22:45 - 250 עצורים נוספים יוכלו לשהות בביתם כדי למנוע התפרצות בבתי הכלא

 

הממשלה אישרה להגדיל ב-250 את תקני האזיקים האלקטרוניים לעצורים שיוכלו לשהות במעצר בביתם כחלופה למעצר בבית הסוהר. בכך יעלה מספר העצורים שיכולים לשהות בביתם ל-1,000. השר לביטחון הפנים גלעד ארדן, שהציע את הגדלת התקנים, אמר: "במסגרת המאבק בקורונה אני נוקט בכל צעד כדי להוריד את הצפיפות בבתי הכלא ולצמצם את הכניסה אליהם. השימוש בפיקוח האלקטרוני חשוב לשמירת ההישג שלנו עד כה במניעת כניסת הנגיף למתקני הכליאה והמעצר".

 

22:00 - הלימודים בחברה הערבית לא ישובו לפעילות מחר

 

הלימודים בחברה הערבית לא ישובו לפעילות מחר (א'), חרף הנחיות משרד החינוך ומשרד הבריאות. ההחלטה התקבלה בישיבה משותפת של ועד ראשי הרשויות, ועדת הבריאות בחברה הערבית, ועדת המעקב לחינוך והתאחדות ועדי ההורים בחברה הערבית. לדבריהם, נגיף הקורונה הגיע לחברה הערבית בשלב מאוחר יותר מאשר בחברה היהודית, ועקומת ההדבקה אינה מאפשרת חזרה ללימודים. סיבה נוספת היא קשיים כספיים ולוגיסטיים בהיערכות לחזרה ללימודים. הערכת מצב נוספת תתקיים ביום חמישי.

 

21:30 - פחות ממאה נדבקו ביממה האחרונה מקורונה, 437 החלימו

 

משרד הבריאות עדכן כי ביממה האחרונה אובחנו 84 חולי קורונה נוספים בישראל, ובסך הכל עלה מספר החולים ל-16,185. כמו כן, ביממה האחרונה החלימו 437 בני אדם - ומספר המחלימים עומד כעת על 9,593. במשרד הבריאות עדכנו כי מצבם של 105 חולים מוגדר קשה - עלייה של שניים לעומת אתמול - וישנם 82 מונשמים, ירידה של אחד לעומת אתמול. מאז אתמול מתו ארבעה חולי קורונה נוספים, ומספר המתים בישראל עומד כעת על 229.

 

21:10 - הפגנות נגד המדיניות הכלכלית של הממשלה

 

תחת הכותרת "העם נגד המנותקים" מפגינים הערב מאות בני אדם - בהם שכירים ועצמאים - בגן צ'ארלס קלור שבתל אביב, כמו גם במוקדים נוספים בארץ, במחאה על הפגיעה הכלכלית שנגרמה להם עקב הנחיות הבריאות להתמודדות עם התפשטות נגיף הקורונה. במקביל לת"א מתקיימות הפגנות דומות בירושלים, חיפה, באר שבע וכפר קאסם.

 

ההפגנה בתל אביב, הערב ההפגנה בתל אביב, הערב

 

מארגני ההפגנה אמרו בפתח האירוע בתל אביב כי "מדובר באיחוד של מחאות רבות שעד עתה פעלו לבדן. אולם כעת כולם מבינים שכדי להזיז את הממשלה מהאדישות כלפי יותר ממיליון אזרחים, שאיבדו ברגע אחד את פרנסתם, ואינם יכולים להמשיך מחר לשלם שכר דירה, חשבון חשמל או לקנות אוכל, דרושה פעולה משותפת. לצערנו, עד עתה כל מה שנתנה הממשלה זה בגדר אקמול לחולה סרטן".

 

בהפגנה בתל אביב לוקחים חלק ארגונים חברתיים ופוליטיים, כגון "כוח לעובדים", תנועת "עומדים ביחד", התאחדות המסעדות והברים, ארגון "מסעדנים חזקים ביחד", סיעת "צדק חברתי" בהסתדרות, רבנים לזכויות אדם, מעגל קבוצות, איגוד עובדי התחבורה, איגוד מטפלות המשפחתונים ועוד.

 

בתחילת משבר הקורונה גיבשה תנועת "עומדים ביחד" תוכנית כלכלית בשם "קואליציית ה-100%" ודרשה מהממשלה לשלם לעובדים שיצאו לחופשה ללא תשלום 100 אחוזים משכרם. כיום מקבלים העובדים שיצאו לחל"ת בין 40-60 אחוזים משכרם.

 

ב"קואליציית ה-100%", שכוללת 14 ארגונים, אומרים כי השכר החלקי ביותר הינו קריסה כלכלית למשפחות רבות, שכן ההוצאות כמו קניות מזון, שכר דירה, חשבונות, תשלומים לגנים ובתי ספר, אינן יורדות.

 

בהפגנה בבאר שבע התאספו כמה מאות ברחבת העירייה והם עומדים במרחק של כשני מטרים האחד מהשני. המפגינים קוראים קריאות נגד הממשלה כגון "אין לכם שום בושה, ממשלה בהכחשה". פאולה פרפיניאל, עובדת סוציאלית, אמרה: "כשהממשלה החליטה איך להתמודד עם משבר הקורונה, היא שכחה שמלבד ההשלכות הבריאותיות, יש לקורונה גם השלכות חברתיות-כלכליות הרות אסון.

 

"המשבר נחת על מערכת רווחה שמזה שנים רבות - הרבה לפני נגיף הקורונה - היא מערכת בקריסה, כתוצאה ממדיניות כלכלית – חברתית שמחזקת את החזקים ומחלישה את החלשים. מערכות הרווחה והבריאות הן מערכות חולות, מדולדלות משאבים, מצומקות ומופרטות עד זוב דם. שירותי הרווחה והעובדות הסוציאליות הם אלו שצריכים להתמודד כיום עם ההשלכות החברתיות והנפשיות הקשות של משבר כלכלי חמור וחסר תקדים".

 

18:30 - ראשי הרשויות הערביות הכריזו על שביתה כוללת החל מיום שלישי

 

הוועד הארצי של ראשי הרשויות הערביות בישראל הכריז על שביתה בכל היישובים הערביים החל מיום שלישי, בטענה שהממשלה מסרבת להעניק פיצוי כספי על נזקים שנגרמו ממשבר הקורונה. ביום שלישי בבוקר תתקיים הפגנה מול משרד האוצר. השבוע הודיעו גם ראשי הרשויות הדרוזיות והצ'רקסיות על כוונתם להפגין בחודש הקרוב נגד הממשלה, במחאה על כך שלא הועברו תקציבים שהובטחו לפיתוח יישובים.

 

14:30 - משרד הבריאות עדכן שוב את הזמן שבו שהה חולה הקורונה באיקאה

 

משרד הבריאות עדכן כי חולה הקורונה שביקר ביום שני האחרון בסניף איקאה בראשון לציון שהה בחנות בין השעה 14:00 ל-15:00. כל מי ששהה בסניף באותה שעה מתבקש להיכנס לבידוד ביתי עד 12 במאי. זו הפעם השנייה שמשרד הבריאות מעדכן את השעות שבהן שהה החולה בחנות. בתחילה פורסם כי החולה שהה בסניף בשעות 05:00-04:00 בבוקר, ואתמול דווח שהוא ביקר שם בשעות 17:00-16:00 אחר הצהריים. 

(אדיר ינקו, ynet)

 

12:15 - מספר אפסי של חולים חדשים בת"א, חיפה, אשדוד וראשל"צ בימים האחרונים 

 

על פי נתונים שפורסמו היום על ידי משרד הבריאות, יש בישראל 6,525 חולים פעילים בלבד. העיר בה ישנם מספר החולים הפעילים הגדול ביותר היא ירושלים עם 1,739 חולים, לאחר מכן ניתן למצוא את היא בני ברק עם 1,229 חולים פעילים, בית שמש עם 275 חולים פעילים, מודיעין עלית עם 170 חולים פעילים ותל אביב עם 147 חולים פעילים.

 

ב-17 ערים בישראל אחוזי ההחלמה הם מעל 80%, ובכלל זה ערים עם מספר נדבקים גבוה יחסית כגון רחובות שם נמצאו 118 חולים ומגדל העמק שם נמצאו 101 חולים. מבין 11 ערים שבהן נמצאו מעל 200 נדבקים אחוז המחלימים הממוצע עומד על 62%.

 

בערים גדולות עם מעל 150,000 תושבים אחוז ההחלמה עומד על 66%. בערים אלו בשלושת הימים האחרונים נמצאו 146 חולים חדשים, כ99 מהם בירושלים ו23 בבני ברק. בשאר הערים הגדולות מספר החולים החדשים בשלושת הימים האחרונים נע בין 0 ל7. בתל אביב למשל נמצא רק חולה חדש אחד ובחיפה, אשדוד וראשון לציון נמצאו 2 חולים בלבד בכל אחת.

 

בערים רבות לא נרשמו חולים כלל בשלושת הימים האחרונים. בין אלה ניתן למנות את טבריה, קריית אונו, הרצליה, אשקלון וחולון.

 

במועצה המקומית חורה ממשיכה העלייה במספר הנדבקים כאשר בשלושת הימים האחרונים נמצאו בישוב 30 חולים חדשים ו-99 בסך הכול. לעומת זאת בדיר אל אסד, מוקד התפרצות נוסף במגזר הערבי, נרשמת האטה במספר החולים כאשר בשלושת הימים האחרונים נמצא בישוב חולה חדש אחד בלבד.

(דורון ברויטמן)

 

 

10:50 - מניין המתים מקורונה עלה ל-227

 

מניין החולים מנגיף הקורונה עלה הבוקר (שבת) ל-227 - כך דיווח לפני זמן קצר משרד הבריאות. על פי הדיווח, מספר החולים במצב קשה עומד על 107, כאשר 84 מתוכם מונשמים. סך כל מספר הישראלים שנדבקו בקורונה מאז התפרצות הנגיף עומד כעת על 16,152. מספר המחלימים גבוה יותר ממספר החולים, ועומד כעת על 9,400.

 

אתמול החליט קבינט הקורונה על חזרת כיתות א'-ג' וי"א-י"ב ללימודים ביום ראשון הקרוב, אולם מאוחר יותר הודיע משרד החינוך כי רשויות מקומיות שירצו בכך יוכלו לחזור ללימודים עד יום שלישי, ולא ביום ראשון. לעומת זאת, הוחלט לדחות את פתיחת הגנים ומעונות היום ממחר ליום ראשון הבא. זאת, בשל הבעיות הקשות במוכנות שלהם וכן המגבלות שהטיל משרד הבריאות.

 

מחאת העצמאים בכיכר רבין מחאת העצמאים בכיכר רבין צילום: רויטרס

 

הממשלה צפויה לקיים מחר דיון על אסטרטגיית היציאה ממשבר הקורונה, ולדון בשורה של הקלות נוספות במשק, ובהן גם פתיחת שווקים, קניונים ופארקים, ביטול מגבלת היציאה למרחק של 100 מטר מהבית, התרת שחייה בים ובבריכות, ועוד. 

 

בכיר בממשלה אמר אתמול (ו') כי המטרה היא לקבוע בישיבה תאריכים קרובים ככל האפשר להחזרת הענפים השונים, בכפוף למדדי המונשמים ומספר החולים החדשים, כפי שהציע שר האוצר משה כחלון. במקביל, משרדי האוצר, הכלכלה והבריאות דנים על סוגיית השווקים והקניונים, אך עדיין ישנם חילוקי דעות. 

 

מאוחר יותר היום, עם צאת השבת, תתקיים ישיבה בעניין החלת התו הסגול על המגזר הציבורי, ועל צמצום מספר העובדים במקומות העבודה. בינתיים, במשטרה אמרו כי למרות הסרת מגבלות מסוימות, "בהחלט מורגשת התרופפות במשמעת האזרחית".

 

אתמול הודיע מכון ויצמן למשרד הבריאות על כך שהפסיק את בדיקות הקורונה שנעשו עד היום במעבדותיו: "ההודעה נובעת ממחויבות חוזית של המכון להודיע על הפסקה שבוע לפני תחולת ההפסקה - ולא ממחלוקת כלשהי, שאינה קיימת".

  

 

 

x