$
משפט

נחשף בכלכליסט

ביהמ"ש מינה שני נאמנים לחברת האופנה בגיר גרופ

השופט יעקב פרסקי מינה לתפקיד את עו"ד אילן שביט ואת מנכ"ל החברה מיכאל רונן, ובמקביל הורה על הפעלה זמנית של החברה - עד למתן חוות דעת ראשונית באשר לשאלה האם יש סיכוי לשיקום כלכלי; ישיבה נוספת נקבעה לעוד שלושה שבועות. חובות החברה מוערכים ב-5 מיליון דולר

ליטל דוברוביצקי 11:5021.04.20

בית המשפט המחוזי בבאר שבע מינה אתמול (ב') שני נאמנים לחברת האופנה בגיר גרופ. השופט יעקב פרסקי מינה לתפקיד את עו"ד אילן שביט ומנכ"ל החברה, מיכאל רונן, לצורך אפשרות הפעלה ושיקום. כלכליסט חשף בשבוע שעבר כי בגיר גרופ ביקשה הקפאת הליכים, וכי לבקשתה הוצא צו הקפאת הליכים זמני.

 

 

במקביל ניתנה הוראה להפעלה זמנית לצורך איסוף מידע ומתן חוות דעת ראשונית באשר לשאלה האם יש סיכוי לשיקום כלכלי לחברה. נקבעה ישיבה נוספת לעוד שלושה שבועות, בה יוכרע האם פני החברה לפירוק או לשיקום כלכלי. חובות החברה מוערכים בכ-5 מיליון דולר. יודגש כי אין קשר בין בגיר גרופ למותג בגיר הישראלי לייצור חליפות. 

  צילום: שאטרסטוק

 

במסגרת בקשת הקפאת ההליכים טענה בגיר גרופ - הנסחרת בבורסת AIM בלונדון - באמצעות עוה"ד צוריאל לביא ושירלי יפרח אזור ממשרד ליפא מאיר, כי יש לה חמש חברות המוחזקות במדינות זרות - מצרים, אתיופיה, ארה"ב, אנגליה ואיי הבתולה - וכן משרד אזורי בוייטנאם. החברה והחברות המוחזקות פועלות בחו"ל בלבד, בתחום של אופנה מחוייטת לגברים ונשים. יחד עם זאת מטה החברה - הכולל את פעילויות הפיתוח, הרכש, הכספים ועוד, ממוקם בישראל (בקריית גת) ובו עובדים כ-30 עובדים.

 

מהבקשה עולה כי בין לקוחותיה העיקריים נמנים חנויות כלבו בינלאומיות וחברות מובילות בארה"ב ובאנגליה, בהן קבוצת ארקדיה (בין היתר בעלת המותג טופשופ), ג'וזף איי בנק, רשת חנויות ברוקס ברדרס, ועוד. החברה גם מייצרת מדים לחברות, וכן עובדת עם חברות המספקות לחברות אופנה וקמעונאים. ב-2018, כך על פי דיווחי החברה, ייצרה בגיר 2.5 מיליון פריטי לבוש.

 

במסגרת הבקשה נטען כי בעקבות משבר הקורונה העולמי, נקלעה בגיר גרופ בפתאומיות לסחרור רבתי. "המכה הקשה ניחתה על החברה במחציתו השניה של חודש מרץ, עת התפשטה המגיפה לאירופה ולארה"ב. כאמור לעיל שווקי היעד של החברה הינן אנגליה וארה"ב, שתי מדינות בהן ננקטה בתחילת הדברים מדיניות של עסקים כרגיל. אולם, ככל שחלפו הימים כך שונתה המדיניות גם בארצות אלה ורשתות חנויות נאלצו לסגור את שעריהן. וכך, בתוך ימים מצאה החברה עצמה במצב חריג מאין כמותו בו לקוחותיה המרכזיים, שהינם כאמור, בין היתר, רשתות אופנה גדולות בארה"ב ובאנגליה, עצרו, ביטלו ודחו ללא מועד מוגדר חלק משמעותי מההזמנות הקיימות והעתידיות, וכן, בנוסף, חלקם גם שינו תנאי תשלום בגין הזמנות שסופקו, באופן חד-צדדי ועד כדי עצירה מוחלטת של התשלומים".

x