פרסום ראשון
נציגי המגזר העסקי: סוכם על מנגנון פיצוי לעסקים בעלי מחזור של עד 20 מיליון שקל
רה"מ ושר האוצר נפגשו עם נציגי המגזר והוסכם כי יקדמו פיצוי בצורת מדרגות, המבוסס על ירידה במחזורי העסקים ביחס לשנה שעברה. למהלך יוקצה סכום של כ-5 מיליארד שקל
פגישה בין ראש הממשלה בנימן נתניהו, שר האוצר משה כחלון ומנכ"ל האוצר שי באב"ד התקיימה הערב (ב') עם יו"ר הנשיאות העסקית דובי אמיתי, נציג הרשתות - הראל ויזל (מנכ"ל ובעלי רשת פוקס) ונציגים נוספים ממגזר העצמאים.
- המגזר העסקי וההסתדרות לנתניהו: "ללא הלוואה בערבות המדינה, אל על תקרוס"
- המגזר העסקי לאוצר: "יש ליישם את מנגנון הפיצוי שנקבע במלחמת לבנון השנייה"
- דובי אמיתי: "האוצר רוצה להזרים כמה שפחות, גם במחיר שחלקנו נקרוס"
לפי גורמים שנכחו בפגישה, נתניהו וכחלון התחייבו במהלכה כי יקדמו מנגנון פיצוי המבוסס על ירידה במחזורי העסקים ביחס לשנה שעברה, עבור עסקים עם מחזור של עד 20 מיליון שקל בשנה. המנגנון שטרם גובש, אמור להתבסס במידה מסוימת על קרן הפיצויים של מס רכוש שכן הוא יכלול מדרגות של פגיעה ושל פיצוי.
על פי הסיכום יוקצו למהלך 5 מיליארד שקל. סכום הפיצוי שיינתן לעסקים לא יותנה בהחזרת עובדים לעבודה, אולם התניה כזו בעבור סיוע תקודם בהמשך, לאור ביקורת ציבורית על כך שהסיוע לחברות לא בהכרח יחלחל למאות אלפי המפוטרים.
עוד סוכם כי יוגדל התקציב לפעימה השנייה לעצמאים כך שהמענקים שיינתנו להם יוכלו לעמוד על מקסימום 10.5 אלף שקל כפי שכבר נקבע. בשלב זה לא ניתנה הסכמה להעניק פיצויים על פגיעה עבור עסקים עם מחזור גדול יותר, כמו למשל רשת פוקס. אולם סוכם כי ימשיכו דיונים בנושא בהמשך השבוע.
נציגי המגזר העסקי ביקשו מענקים של 10,000 שקל עבור כל עובד שחוזר מחל"ת והגדלת ערבויות המדינה עבור הלוואות שייפתחו גם לגופים המוסדיים, אולם בשלב זה לא התקבלו בקשותיהם.
חיים כהן, ראש מטה המאבק איגוד המסעדות, מסר ל"כלכליסט" כי ״ אני מודה לרה"מ ולשר האוצר על הפגישה. המשק נמצא במצב אנוש ודרוש לו חמצן. חבריי ואני, הצגנו בפני נתניהו וכחלון תוכנית להצלת המשק, להצלת העובדים שלנו ובעיקר להצלת בני אדם מהתרסקות כלכלית ואישית.
"רה״מ חייב להפעיל את כובד משקלו, להביא תוכנית כלכלית שתהווה בשורה אמיתית למשק. נמשיך בהידברות עם רה"מ, השר כחלון ושאר הגורמים, על מנת להביא פיתרון כזה במהרה".