$
משפט

פרסום ראשון

פרשת מידע הפנים בעסקת מובילאיי: אמיר ולדמן ישלם 2.2 מיליון דולר לרשות ני"ע בארה"ב

סגן נשיא סנרון לשעבר חתם על הסדר פשרה עם רשות ני"ע האמריקאית. ישלם את הסכום, ולא יודה בדבר לאחר שנתבע על מסחר מבוסס מידע פנים שדלף לכאורה ממייסדי החברה, פרופ' אמנון שעשוע וזיו אבירם. ולדמן: "האמנתי בטכנולוגיה של החברה, שמח שהפרשה מאחורי"

תומר גנון 17:5517.04.20

סוף לפרשת מידע הפנים סביב עסקת רכישת מובילאיי על ידי אינטל. בית המשפט הפדראלי בניו יורק, אישר לפני זמן קצר הסדר פשרה בין רשות ני"ע האמריקאית (SEC) לבין ד"ר אמיר ולדמן, סגן נשיא סינרון לשעבר, שנתבע בפרשה על גריפת רווחים אסורים לכאורה של 4.5 מיליון דולר. על פי ההסדר, שהוא האחרון בשורה של הסדרים שעשתה ה-SEC עם נתבעים נוספים, ישלם ולדמן 2.2 מיליון דולר. ולדמן לא יודה בדבר.

 

 

 

בעסקה שבמרכז הפרשה רכשה אינטל את מובילאיי תמורת 15.1 מיליארד דולר במרץ 2017. פרסום ההודעה הוביל לזינוק של 28% במחירה של מניית מובילאיי בבורסה של ניו יורק. על פי התביעה האזרחית שהגישה ה-SEC שבועות ספורים לאחר העסקה, מידע מוקדם על העסקה דלף לשורה של מקורבים למייסדים, פרופסור אמנון שעשוע וזיו אבירם, אשר העבירו לאחרים או סחרו במניות על בסיס מידע פנים.

ולדמן, המיוצג על ידי עו"ד צבי גבאי, היה אחד מ-5 הנתבעים. הוא הכחיש בכתב ההגנה שלו שסחר בני"ע (אופציות במקרה שלו) על בסיס מידע פנים.

 

לאחרונה פתח ולדמן במגעים עם ה-SEC שתיקנה תחילה את התביעה נגדו, הפחיתה את העבירות שיוחסו לו ולבסוף גם החליטה להגיע להסדר שבמסגרתו ישלם קנס ולא יודה בדבר.

 

"ההבנה שלי בתחום הטכנולוגי הובילה אותי גם להשקעות בשוק ההון בחברות טכנולוגיות", מסר הערב ולדמן בתגובה לאישור ההסדר. "השקעתי בניירות ערך של מובילאיי במשך שנים מכיוון שהאמנתי בטכנולוגיה שהחברה פיתחה. ההסדר הזה אינו מאפשר לי להתייחס בהרחבה לעובדות, אך אני שמח שהפרשה עתה מאחורי ובכוונתי להשקיע את זמני בפיתוחים טכנולוגיים ובליווי חברות בתחום זה".

 

מטעם עו"ד ד"ר צבי גבאי ממשרד ברנע שייצג את ד"ר ולדמן ביחד עם משרד שירמן סטרלינג מניו-יורק נמסר: "התביעה של ה-SEC נפלה על אמיר כרעם ביום בהיר. בתגובה, גיבשנו צוות משפטי ישראלי-אמריקאי שעבד ביחד באפקטיביות והיה מוכן למשפט. למעשה, בזכות עבודת הצוות, ה-SEC מיוזמתו ויתר על האישום המרכזי – שימוש במידע פנים - עוד בשלב ההכנה למשפט.

 

"כדרכם של תיקים רבים, גם כאן התנהל משא ומתן במקביל להיערכות למשפט שהסתיים בתוצאה מצויינת. המדובר בתביעה אזרחית, לא פלילית, וההסדר - שבמסגרתו אמיר לא מודה ולא מכחיש את העובדות - מאפשר לאמיר להמשיך הלאה".

 

כאמור ה-SEC הגישה בסך הכל 5 תביעות בפרשה. המרכזית שבהן הייתה נגד ד"ר ג'יימס שאול, פלסטיקאי ישראלי ומקורבם של מייסדי החברה, אחיו רוג'ר ושותף העסקי של אחיו. תביעה נוספת הוגשה נגד פרופ' אריאל דרבסי המנוח ונגד ד"ר וולדמן. במסגרת ההליכים נערך חיקור דין בישראל בסיוע בית המשפט.

 

על פי ההסדר שעליו חתם ד"ר שאול הוא שילם 4.15 מיליון דולר. אחיו של ג'יימס רוג'ר שאול, שילם 1.85 מיליון דלר במסגרת ההסדר, שבו השניים לא הודו בדבר. לרוג'ר שאול ושותפו העסקי, לורנס קלאף, יוחס בתביעה רווח אסור של 925 אלף דולר. הסכום שישלמו האחים שאול הוא פי 6 מהרווח שהושג. ולדמן כאמור משלם קנס שהוא מחצית מהסכום שיוחס לו.

https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3775700,00.html

 

פרופ' אריאל דרבסי המנוח מהאוניברסיטה העברית לשעבר, חתם על הסדר מול ה-SEC שבמסגרתו שילם 854 אלף דולר כדי לסיים את ההליכים נגדו. מדובר בסכום שהיה הגבוה פי 2 מהרווח שנוצר לו לכאורה על פי התביעה שהוגשה נגדו – 427 אלף דולר. גם דרבסי שילם את הקנס מבלי להודות בדבר.

 

x