$
בארץ

דיווח שוטף

מספר חולי הקורונה בישראל עלה ל-10,743, 129 מהם מונשמים

עלה ל-101 מספר הנפטרים מקורונה; ממחר - חובה לעטות מסכות מחוץ לבית; המשטרה לא תאכוף בינתיים; בעקבות הביקורת: במשרד רה"מ שוקלים בידוד כפוי במלוניות לשבים מחו"ל; היועמ"ש על המחדל בנתב"ג: לא מנעתי מהממשלה לבודד את השבים מחו"ל, מדובר בתדרוך שקרי

כלכליסט ו-ynet 23:4911.04.20

נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם

 

כמה חולי קורונה יש כרגע בעיר שלכם?

 

23:45 -  סוגיית השבים מחו"ל תועבר לאחריות משרד הביטחון

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו החליט על העברת ניהול סוגיית השבים מחו"ל למשרד הביטחון, זאת בתום התייעצות עם המל"ל, משרדי הפנים, הבריאות והתחבורה. עוד הוחלט כי כלל השבים מחו"ל יועברו לבידוד במלוניות למשך שבועיים.

 

21:43 - מספר חולי הקורונה עלה ל-10,743

 

משרד הבריאות הודיע הערב (שבת) כי מספר החולים בקורונה בישראל עומד על 10,473, מתוכם 101 נפטרו. 129 מהחולים מונשמים, ו-175 חולים במצב קשה.

  

מנתונים של שפרסם הערב משרד בריאות עולה כי גיל הממוצע של הנפטרים עומד על 81 כאשר 85% מהנדבקים הם מעל לגיל 70. עוד עולה כי 53% מהנפטרים הם גברים ו-47% נשים. הערים המובילות במספר המתים הן: ירושלים עם 22 מתים, באר שבע (11), בת ים (7), בני ברק (6), חולון ותל אביב (4 מתים כל אחת) וטבריה, ראשון לציון ורמת גן (3). (דורון ברויטמן

 

התפלגות מתים לפי גיל: 

 

 

התפלגות לפי מגדר: 

 

21:00 - היועמ"ש על המחדל בנתב"ג: לא מנעתי מהממשלה לבודד את השבים מחו"ל

 

היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט הגיב על הטענות שלפיהן בידוד השבים מחו"ל נמנע בשל ביורוקרטיה משפטית: "היועץ לא עיכב ולא מנע מהממשלה לפעול על-פי הצרכים, כפי שהוצגו, בנוגע לבידודם של מי ששבו לארץ מחו"ל. מדובר בתדרוך שקרי וכוזב". 

(טובה צימוקי, ynet)

 

19:30 - ממחר - חובה לעטות מסכות מחוץ לבית; המשטרה לא תאכוף בינתיים

 

בהתאם לצו שעליו חתם מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב בשבוע האחרון, ממחר ב-07:00 תחול על כל האזרחים חובה לעטות מסכה ביציאה ממקום מגוריהם. עם זאת, יצוין כי לפי שעה המשטרה לא תרשום דו"חות ותטיל קנסות על מי שיפר את ההנחיה.

 

לפי הוראת הצו, "לא ישהה אדם במקום שאינו מקום מגוריו ללא כיסוי הפה והאף באמצעות מסכה המיועדת לכך או מסכה ביתית בהתאם להנחיות משרד הבריאות. מסיכת פה-אף מקטינה מאוד את הסיכון להידבק ולהדביק. היא מונעת פליטת נתז טיפתי ומונעת מנתז טיפתי להגיע לפה ולאף".

 

עם זאת, ההוראות אינן תקפות לילדים מתחת לגיל 6 ולאנשים שמחמת מוגבלות נפשית, שכלית או רפואית מתקשים באופן משמעותי בשימוש במסכה. כמו כן, אנשים השוהים בכלי רכב, במבנה או בחדר במבנה ללא אדם נוסף או אדם השוהה במקומות כאמור עם אנשים הגרים באותו מקום איתו פטורים גם הם מעטיית מסכה. עוד פטורים בני אדם שמשתתפים בשידור באמצעי תקשורת שנדרשים לדבר בשידור ובלבד ששומרים על מרחק של שני מטרים מאדם אחר, ושני עובדים העובדים בקביעות בחדר אחד במקום העבודה ובלבד שישמרו על המרחק הנדרש לפי ההנחיות. 

 

עם זאת, למרות חובת עטיית המסכות - המשטרה לא תאכוף את הצו באמצעות קנסות. במשטרה ינחו את השוטרים לגשת לאזרחים ולבקש מהם לעטות מסכה, מאחר שבידי השוטרים אין כלים לאכוף את ההנחיה. בין היתר, גם לא נקבע גובה קנס לאזרחים שיפרו את הצו. 

(אדיר ינקו ואלי סניור, ynet)

 צילום: נועה קסלר

 

18:55 - חולת קורונה בת 91 נפטרה בשיבא; מניין הקורבנות עלה ל-97

 

חולת קורונה בת 91 נפטרה בבית החולים שיבא, והיא הקורבן ה-97 שמת בישראל כתוצאה מהנגיף. מבית החולים נמסר כי סבלה ממחלות רקע.  

 

18:45 - בעקבות הביקורת: במשרד רה"מ שוקלים בידוד כפוי במלוניות לשבים מחו"ל

 

ברקע הביקורת והפרסומים הרבים על המחדל שבמסגרתו מאות נוסעים מארה"ב מוכת הקורונה יצאו מנתב"ג במוניות לאחר שהצהירו כי יבצעו בידוד ביתי, נמסר היום (שבת) ממשרדו של ראש הממשלה בנימין נתניהו כי יפעל לשנות את התקנות לשעת חירום, כך שניתן יהיה לכפות על ישראלים שחוזרים לארץ מחו"ל להגיע למלוניות בידוד תחת פיקוח המדינה. עם זאת, כבר בתקנות הקודמות שאושרו ב-3 באפריל נקבעה חובת בידוד במתקן של המדינה אם נמצא שאין באפשרות הישראלי החוזר לקיים את הבידוד במקום מגוריו. לפי התקנות, אם נציג משרד הבריאות מחליט שלא ניתן לבצע בידוד ביתי הוא יכול לקרוא לשוטר, שלו יש סמכות לבצע אכיפה תוך שימוש בכוח סביר לשם העברתו של הנוסע למתקן בידוד מטעם המדינה, אך הדבר למעשה לא בוצע עד עכשיו.

  

לפי צו החירום: "חוזר ישהה במקום לבידוד מטעם המדינה בהתאם להוראת הנציג המוסמך עם הגעתו לישראל, זולת אם השתכנע הנציג המוסמך לפי הוראות המנהל כי הוא יכול לקיים את תנאי הבידוד במלואם בבית מגוריו או במקום אחר העומד לרשותו". בצו מצוין כי על המנהל לשים לב לגודלו של מקום המגורים, מספר החדרים בו ומספר הנפשות הנמצאות במקום.

 

 בימים האחרונים, למרות הנחיות ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון נפתלי בנט, אזרחים ישראלים שנחתו מהודו, פרו, רומניה, טורקיה, הונגריה, בריטניה, גיאורגיה ועוד לא נשלחו למלוניות לבידוד – אלא לבידוד ביתי. גם בטיסות של חברת יונייטד מארה"ב, מוקד הקורונה העולמי נכון לימים אלה, הנוסעים לא נשלחו למלוניות אלא לבידוד ביתי, לאחר שהוכיחו כי ביכולתם לעשות זאת. רק היום בצהריים הנחה נתניהו לעצור את הטיסות לישראל, עד להשגת ההסדרה משפטית שתאפשר לפיקוד העורף לאסוף את הנוחתים בארץ מיד עם ירידתם מהמטוס ישר למלונית.  

 

נתב"ג נתב"ג צילום: רויטרס

 

16:40 - למרות ההבטחות: מספר בדיקות הקורונה צנח בכ-4,000 תוך שבוע

 

מנתוני הבדיקות שפירסם אחר הצהריים (שבת) משרד הבריאות, בוצעו כמעט 4,000 בדיקות פחות תוך שבוע. על-פי הנתונים, ב-3 באפריל בוצעו 9,903 בדיקות מעבדה ואתמול - 10 באפריל - בוצעו 5,980 בדיקות בסך הכל. 

 

בדיקות קורונה בדיקות קורונה צילום: גטי אימג'ס

 

15:10 - משרד הבריאות טעה בדיווח - והוסיף 11 חולים קשים

 

משרד הבריאות הודיע בצהריים (שבת) כי בשל "טעות" - מספר החולים המאושפזים שמצבם קשה נמוך מהדיווח שמסר בבוקר. לפי משרד הבריאות, בבתי החולים בישראל מאושפזים כעת 180 חולי קורונה במצב קשה, ולא 191. מדובר בעלייה של 13 חולים לעומת הדיווח מאמש, הרבה פחות מהזינוק שהסתמן מהדיווח המוטעה. בנוסף, משרד הבריאות עדכן שמספר חולי הקורונה שמתו בארץ עלה באחד ועומד כעת על 96.

 

הטעות הקשה של משרד הבריאות נובעת מטעות במספר החולים שמצבם קשה בבית החולים סורוקה בבאר שבע. בבוקר עדכן משרד הבריאות כי בבית החולים בבאר שבע 15 חולים שמצבם קשה ואילו בצהריים, אחרי שהודה בטעות, עדכן כי ארבעה חולים שמצבם קשה מאושפזים בסורוקה.

(אדיר ינקו ואילנה קוריאל, ynet)

 

14:10 - אחרי הביקורת: נתניהו הנחה לעצור את הטיסות לישראל

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו הנחה בצהריים (שבת) לעצור את הטיסות הנוחתות בישראל, עד להשגת הסדרה משפטית שתאפשר לפיקוד העורף לקחת את הנוחתים בארץ מיד עם ירידתם מהמטוס למלוניות. מטוסים שכבר המריאו לישראל יורשו לנחות ומעבר לכך, ייעצרו כל טיסות הנוסעים לישראל. ההנחיה הגיעה שעות ספורות לאחר שטיסה נוספת, מארה"ב, נחתה באישור מיוחד בנמל התעופה בן גוריון. עשרות הנוסעים לא חויבו לנסוע לבידוד בפיקוח במלוניות המיוחדות שהוקמו לשם כך - ורבים מהם חזרו הביתה במוניות. מוקדם יותר מתח על כך ביקורת חריפה בכיר במשרד הבריאות. "בעיניי השבים מחו"ל היו צריכים להיכנס לבידוד בית הדוק. מפני שזה לא קורה, זה לא בסדר. צריך לוודא שהאנשים האלה נכנסים לבידוד", אמר הבכיר. 

(איתמר אייכנר, ynet)

 

13:00 - אוטובוסים במתכונת מוגבלת יפעלו מחר כבר החל מ-5:30 בבוקר

 

בהמלצת משרד התחבורה שירותי האוטובוסים יתחדשו מחר ב-05:30 בבוקר, ולא ב-08:00 כמתוכנן. הנימוק הוא אפשרות לתת ליותר אנשים לצאת לעבודה או לקניות, זאת אחרי ארבעה ימים של כמעט סגר מוחלט. שירותי התחבורה הציבורית עדיין כוללים רק 25% מתנועת האוטובוסים, בעיקר בקווים עירוניים, כאשר שירותי הרכבת עדיין מושבתים עבור תנועת נוסעים (אבל לא עבור העברת מטענים). מוניות ספיישל ושירותי תחבורה בהזמנה (דוגמת באבל) פועלים כרגיל.

(ליאור גוטמן) 

 

11:00 - שוב: נוסעים מטיסה מארה"ב שנחתה בנתב"ג חזרו הביתה במוניות

 

טיסת חברת התעופה יונייטד איירליינס UA90 מנמל התעופה ניוארק ליברטי בניו ג'רזי לנתב"ג נחתה הבוקר (שבת) בישראל, ועשרות הנוסעים שעל המטוס הורשו לצאת החוצה לטרמינל 3 ללא הפרעה. רבים מהנוסעים חזרו הביתה במוניות, ולמרות הצהרות ראש הממשלה ושר הביטחון, גם הפעם הנוסעים לא נלקחו בהסעות לבידוד במלוניות. שלשום פורסם ב-ynet על טיסה אחרת של יונייטד, שהורשתה לנחות בישראל בעיצומו של הסגר הארצי ביום חמישי. מתברר כי זמן קצר לאחר נחיתת המטוס, שהה בטרמינל 3 בנתב"ג לפחות חולה מאומת אחד, וייתכן כי מדובר ביותר מאדם אחד.

(איתי בלומנטל, ynet) 

 

נוסעים בנתב"ג ששבו מארה"ב ויצאו מהטרמינל ללא הפרעה מוקדם יותר השבוע נוסעים בנתב"ג ששבו מארה"ב ויצאו מהטרמינל ללא הפרעה מוקדם יותר השבוע

 

10:30 - חניון בילינסון יהפוך למרכז הנשמה מהגדולים בישראל

 

כחלק ממערך הסבת בתי החולים לקליטת חולי קורונה מונשמים, יוסב גם חניון המיון של בית החולים בילינסון בפתח תקווה למרכז אשפוז שבו יוצבו 200 מיטות עבור חולים במצב קשה. בכך יצטרף בית החולים למרכז הרפואי שיבא בתל השומר, שחניון מחלקת היולדות שלו הוסב לצורך טיפול בחולי קורונה מונשמים עם 90 מיטות, ולבית החולים איכילוב שבו החניון על שם סמי עופר הוסב גם כן למתחם למונשמים.

(אדיר ינקו)

 

10:00 - עלייה חדה במספר המאושפזים במצב קשה

 

מספר חולי הקורונה בישראל ממשיך לעלות בהדרגה, ועל פי עדכון משרד הבריאות הבוקר (שבת) המספר עומד על 10,505. מצבם של 191 מהחולים מוגדר קשה ו-132 מהם מונשמים. לפי הנתונים מאז העדכון הקודם אתמול בערב עלה מספר החולים שמצבם קשה ב-24 (עלייה של 16.4%) ומספר המונשמים עלה בשמונה. 95 ישראלים נפטרו מקורונה מאז הגיע הנגיף לארץ בסוף פברואר.

 

מהנתונים עולה כי מצבם של 8,831 מהחולים מוגדר קל. 152 במצב בינוי, 191 מאושפזים כשמצבם קשה - מתוכם 132 מונשמים. הבשורות הטובות הן כי 1,236 חולים החלימו.   

בדיקות קורונה שמגיעות למכון ויצמן בדיקות קורונה שמגיעות למכון ויצמן צילום: מתוך קבוצת הפייסבוק של מכון ויצמן

 

739 חולי קורונה מאושפזים בבתי החולים, 1,044 נמצאים בבתי מלון ברחבי הארץ, 6,713 נמצאים בבידוד בבתיהם ועבור היתר טרם הוחלט לגבי המקום שבו ישהו. 

 

1,821 מחולי הקורונה הם תושבי ירושלים, 1,761 מהם מתגוררים בבני ברק ו-444 בתל אביב. במקום הביעי נמצאת אלעד - שבה 233 חולי קורונה. באלעד 1 מכל 200 תושבים לקה בנגיף. 

 

לאחר מכן נמצאות ברשימה אשקלון (225 חולים), פתח תקווה (199), ראשון לציון (192), מודיעין עילית (190), בית שמש (188), אשדוד (170), חולון (159), נתניה (156), בת ים (142), ביתר עילית (137), באר שבע (135), רמת גן (135), טבריה (129), חיפה (127), מודיעין מכבים רעות (116) ואור יהודה (110).

 

בקרב הגילאים של החלים עולה כי 347 מהם הם בני יותר מ-80, 518 הם בני 79-79, 1,030 נמצאים בקבוצת הגיל 69-60, 1,283 הם בני 59-50, 1,310 הם בני 49-40 ו-1,369 הם בגילאים 39-30.

 

הקבוצה הגדולה של חולי קורונה הם בני 29-20, שם יש לא פחות מ-2,267 חולים. 1,685 מהחולים הם בני פחות מ-19, 480 מתוכם הם בני פחות מ-9.

 

x