$
בארץ

גזר דין אחרון בפרשת קרטל מדי המים: 3 חודשי מאסר וקנס למנהל חברת מדי ורד

גבריאל אלטמן, לשעבר הבעלים ומנהל מי ורד, היה אחד הגורמים המרכזיים בתיאום חלוקת שוק ומכרזים בין כמה חברות העוסקות בייצור, יבוא ושיפוץ מדי מים. ישלם קנס של 275 אלף שקל

תומר גנון 10:3002.04.20

בית-המשפט המחוזי בירושלים גזר השבוע (ב') עונש של 3 חודשי מאסר וקנס של 275 אלף שקל על גבריאל אלטמן, הבעלים והמנהל לשעבר של חברת מדי ורד בע"מ. אלטמן הורשע במסגרת הסדר טיעון בכך שהיה צד לקרטלים ותיאומי מכרזים בשוק מדי המים.

 

זה הוא גזר הדין האחרון שניתן בפרשה, שאותה חקרה רשות התחרות בין 2009 ל-2011. בחקירת הרשות התגלה כי כמה חברות אשר עוסקות בייצור, יבוא ושיפוץ מדי מים לקחו חלק בהסדרי חלוקת שוק ותיאום מכרזים. במסגרת הפרשה הוגשו כתבי אישום נגד שש חברות ונגד 18 נושאי משרה בחברות אלה. אלטמן היה אחד מהגורמים המרכזיים בתיאומי המכרזים.

 

גזר הדין מצטרף לשורה של פסקי דין שהושתו על מנהלים בפרשה, שבה נגזרו נגדם עונשי מאסר שנעו בין חודש ועד ארבעה וחצי חודשים בפועל וקנסות בסכומים של עשרות ומאות אלפי שקלים.

 

"מצאתי לכבד את הסדר הטיעון שהוצג בפני, בשים לב לנסיבות המיוחדות האופפות את ניהול התיק", כתבה בגזר הדין השופטת שושנה ליבובץ'. "אלה כוללות, בין היתר, נבצרות של שופט אשר דן בתיק, פטירתו המצערת של הסנגור הראשון שייצג את אלטמן ומצבו הרפואי המורכב של אלטמן. יש מקום לקבל את הסדר הטיעון, חרף העובדה שנוכח מספר העבירות שבהן הורשע מר אלטמן וחומרתן וכן בשים לב לעיקרון אחידות הענישה, ייתכן כי אלמלא הצטברותן יחד של נסיבות חריגות אלה, היה מקום לשקול להשית עליו עונש מאסר חמור יותר".

 

מד מים מד מים צילום: צביקה טישלר
לעניין הקנס קבעה השופטת: "איני מקבלת את טענת מר אלטמן שלפיה בנסיבות העניין ראוי שלא להשית עליו קנס כלשהו. לא שוכנעתי כי קיימת הצדקה להימנע במקרה דנן מהטלת קנס, כפי שלא מוצדק להימנע מהטלת עונש מאסר בפועל אשר ייגזר עליו במסגרת הסדר הטיעון. במבט כולל, מכתב האישום המתוקן עולים מאפיינים בולטים של שיטתיות ותכנון. כמו כן עולה מניע כספי ברור לבצוע העבירות. היבטים אלה מצדיקים השתת קנס ואף בסכום משמעותי".

 

"נקודת המוצא העונשית בעבירות על חוק ההגבלים העסקיים", נכתב, "הינה עונש מאסר מאחורי סורג ובריח, וכן קנס כספי משמעותי" וכי על מדיניות הענישה בעבירות כלכליות לשקף "את הסכנה הגדולה הרובצת לפתחה של העבריינות הכלכלית המתוחכמת, את היקף הקורבנות העלולים להיפגע ממנה, את הקושי והמורכבות שבאיתורה ואת ההוקעה הברורה של יסודות השחיתות וניצול עמדות הכוח, השליטה והמידע הכרוכים בביצועה".

 

את רשות התחרות ייצגה עורכת הדין אסנת שלזינגר.
x